(recept
si oblíbilo 66 návštěvníků)
LILEK ZAPEČENÝ S RAJČATY A MOZZARELOU - DOKONALÁ, ZDRAVÁ
Potřebné ingredience
pro 2 osoby: 2 menší lilky, cca 500g rajčat /dle zapékací mísy a Vaší obliby/, 2 x mozzarella, olivový olej, provensálské koření - mlýnek KOTÁNYI
Postup přípravy
Lilky omyju, odkrojím konec-stopku a nakrájím na ježky cca 1cm kola, ale nedoříznu, ať zůstane lilek celý. Nasolím, otočím nařezanou plochou na talíř a nechám 30min vypotit. Mezitím si nakrájím rajčata na osminky, pokladuje hustě do vyšší zapékací mísy, posypu kořením a zaliju olivovým olejem. Mozzarellu nakrájím na kolečka. Lilek opláchnu, posadím na rajčata a mezi zážezy vložím plátky mozarelly. Opět okořením, mírně zakápnu a pod pokličkou nebo alobalem dám tak na hodinku do trouby péct /dle trouby a velikosti lilku/ 180 C. Pak alobal odklopím a ještě dle potřeby cca 20min zapékám. Když mám nějaký jiný načnutý plátkový sýr, tak ho ještě na lilek pokladu, hezky se rozpustí. Podávám samotné, zelenina pustí šťávu a je to výborné jídlo v létě i v zimě, to pěkně zahřeje a přitom je to zelenina, na kterou jinak nemusí být v zimě chuť. Moje dcera i já milujeme, určitě vyzkoušejte !! Výborné i pro vegetariány.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alinka78
(upraveno)
24. 5. 2012, 19:01
Jedním slovem - VÝBORNÉ!!! Rajčátka před zapečením oloupu a pak to nemá chybu!!!
Jitka z Brna
(upraveno)
14. 6. 2011, 21:31
tak jsem taky vyzkoušela, super ... měla jsem větší lilek .....akorát jsem ho celý sežrala sama .
KATEŘINASOUKUP
(upraveno)
11. 3. 2011, 21:02
Mám radost, že Vám chutnalo
Lucinky.P
(upraveno)
18. 2. 2011, 8:31
Už si píšu a dneska ukuchtím k večeři
Zrušený účet
(upraveno)
11. 2. 2011, 20:38
Kačko, neuvěřitelně chutná večeře, díky