Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Banánová roláda

0.0
Banánová roláda

Potřebné ingredience

Piškot: 140 g moučkového cukru 6 vajec 100 g polohrubé mouky - tuk a hrubou mouku na vymazání a vysypání plechu(já používám i papír na pečení) Náplň: 125 g másla 80 g moučkového cukru 2 lžíce rumu - já jsem si ještě uvařila puding (0,5 l mléka a 1 puding) a v hotovém jsem si rozpustila kousek čokolády na vaření 3 banány (stačí 2) Poleva: V hrnku ve vodní lázni rozpustím kousek ztuženého tuku OMEGA a 1-2 čokolády na vaření. Pak přidávám podle chuti (jak to chci mít sladké) moučkový cukr.

Postup přípravy

1. Nejdřív uděláme piškot: Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme dvě lžíce cukru a ušleháme sníh. Ze žloutků a zbylého cukru vyšleháme hustou směs. Prosejeme mouku, kterou zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec do ní opatrně vmícháme sníh z bílků.

2. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto na něj rozetřeme a v předehřáté troubě na 250o C pečeme 3-4 minuty.

3. Piškotový plát vyklopíme na vlhkou utěrku, srolujeme a necháme vychladnout.

4. Mezitím si připravíme náplň. Nejdřív uvaříme puding a do horkého zamícháme pár kousků čokolády na vaření. Necháme vychladnout a přidáme máslo, cukr a rum. Vychladlý plát rozbalíme a potřeme náplní. Na kraj dáme oloupané banány a přetřeme troškou krému. Celou roládu smotáme a potřeme zbytkem krému.

5. Připravíme si polevu, kterou polijeme roládu, necháme zaschnout a ještě jednou křížem pocákáme. Necháme 20 minut ztuhnout v ledničce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie