Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

+++CUKETOVÉ CHLUPATÉ KNEDLÍKY S UZENÝM MASEM+++

0.0
+++CUKETOVÉ CHLUPATÉ KNEDLÍKY S UZENÝM MASEM+++

Potřebné ingredience

1 velká cuketa (oloupaná, nahrubo nastrouhaná), sůl, hrubá mouka (o 150g méně, než je váha cukety, již nastrouhané a vypocené), 1 vejce, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 3 cibule (nakrájené na jemné kroužky), máslo, 8 plátků uvařeného uzeného masa

Postup přípravy

Oloupanou cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, hodně osolte a nechte 15 min. vypotit. Vymačkejte veškerou vodu a pak cuketu promíchejte s hrubou moukou, vejcem, dětskou krupičkou. Podle chuti osolte.

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Pomocí dvou lžic vytvořte z cuketové hmoty zkušební knedlík, dejte ho do vody a po 4 min. vyndejte. Pokud je zatažený a pevný, má těsto správnou konzistenci. V případě, že se rozpadá, přidejte hrubou mouku. Vytvarujte knedlíky a uvařte je doměkka. Mezitím si na másle dozlatova osmažte cibulku. Knedlíky servírujte zasypané cibulkou a s plátky uzeného.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tafíci 25. 7. 2016, 21:51
Knedlíky jsou moc dobré, jen doporučuji cca poloviční množství hrubé mouky, oproti čisté váze cukety. Pokud se dá hrubé mouky o 150 g méně, než je váha cukety, jsou knedlíky moc tuhé. Cuketu strouhám na utěrku a vymačkám. Podávám s cibulí, kterou krájím na kolečka a nechám zesklovatět se slaninou nakrájenou na proužky.
zuzzanaa 27. 8. 2013, 19:52
to musím vyzkoušet

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie