Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Nepečený kočičkový Kittinkový dort na motivy Hellou Kitty (a motýlkový)

0.0
Nepečený kočičkový Kittinkový dort na motivy Hellou Kitty (a motýlkový)

Potřebné ingredience

Klasický nepečený dortík potřeba jsou (množství dle velikosti formy): piškoty tvaroh zakysaná smetana dortové želé cukr ovoce (banány, jahody..) potravinářské barvivo Na ozdobení: modelovací marcipánová hmota, ale může se dozdobit čokoládou, ovocem, čímkoli...

Postup přípravy

Milé maminky, nejsem nijak dobrá hospodyňka, ale přesto jsem pro mojí dcerku chtěla vytvořit pěkný jedinečný dortík.. Marcipánové potahované dorty neumím, navíc mi příjdou hodně sladké (což dle mého osobního názoru není pro nejmenší děti nejideálnější). Navíc ani cukrářskému umu jsem nijak nepochytila, co ale mám ráda je úplně obyčejný nepečený dort. Je i velmi jednoduchý ,-). No a jak mé dílko dopadlo vidíte sami :-).
Pro tento dort jsem si nejprve vytvořila papírovou formu. Tvar kočičky jsem vystříhla ze čtvrtky a kolmo jsem k této podložce připevnila boční strany(také z tvrdého papíru). Dbala jsem na to, aby se lepící páska nikde nedostávala do kontaktu s vnitřní stranou formy. Myslete na to, že při stříhání bočního lemu je potřeba vystříhat si i takové "pacičky" či jak to říct, kterými to budete přilepovat. (myslím, že je to vidět na fotce, kterou přikládám).
Když bylo hotovo, vyložila jsem formu několika kusy potravinové folie a bylo to tak připraveno pro tvorbu. Nyní jsem se pustila do přípravy samotného dortíku. Smícháním tvarohu, zakysané smetany a cukříku a nakonec i želé(které jsem dala pro jistotu, aby to skutečně dobře vytuhlo) vznikl krém. Trochu jsem jej oddělila a obarvila potravinářskými barvami. Stačí opravdu jen malinko, doslova pár zrníček, barví to přímo vztekle..
Začala jsem formu vykládat piškoty a na to vršit krém.. klasika většina hospodyňek asi zná :-). V místě, kde byly šatičky jsem vrstvila krém modrý. Přidala jsem i vrstvu ovoce. Takhle jsem to střídala až na konec přišla větší vrstva krému.
Celý dortík ve formě vložte do ledničky, na ideálně 24hodin. Jednak, aby vytuhnul, a také aby piškoty zvláčněly-nasákly do sebe vlhkost.
Druhý den je potřeba zbavit dortík formy. Tuto fázi je dobré promýšlet už při konstrukci formy, či při instalaci potravinových folií. Nejjednodužší je bočnice rozstříhat a ustříhat. Buď pak spodní část papíru a pár folií pod dortem zůstane, nebo se vám podaří s trochou šikovnosti vše z poddortu vytáhnout.
Nyní můžete dortík ozdobit. Já zdobila marcipánem.. Rozválila jsem ho v potravinové folii a vyřízla tvary jaké jsem potřebovala, (využít se dají i vykrajovátka :oD ) Nandáte na dort a je to hotovo.
Kočička je jen pro inspiraci, vytvořit by takhle šlo skoro cokoli ,-)(v loni k prvním narozeninám jsem dělala motýlka :-)) stačí fantazie a trocha improvizace :-D.
Pokud jsem vás trošku inspirovala jsem ráda a držím palce a doufám, že se dílko i vám podaří:-)

Takto jsem vytvářela formu..

ještě jedna fotka rozpracované formy

Hotová forma.

Dort ještě ve formě, ale už nazdoben. Myslím ale, že je lepší prvně dortík vyndat a pak zdobit ,-)

Dcerka u dortíku - finální podoba dortu, kočička drží svíčky v pacičkách :-)

Ještě pro inspiraci můj loňský dortík.. Motýlek

motýlkový dort ze předu... Na špejličkách (či zaspirálkovaných drátcích) nad ním jakoby létají marcipánoví motýlci :-D

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jajka5 13. 3. 2011, 13:40
šikovná mamina,které to pálí (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
muchlanek 13. 3. 2011, 12:35
Jste šikulka (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie