Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

>>> Vanilkový krém

0.0
>>> Vanilkový krém

Potřebné ingredience

KRÉM: ** 0,5 l mléka ** 2 vanil.pudinky ** 20dkg másla ** 1 vanil.cukr ** 15dkg cukr moučka **

Postup přípravy

Z mléka, pudinku a vanil.cukru uvařit hustý pudink a necháme úplně vychladnout. Aby se nám nevytvořil škraloup při chladnutí pudinku, položíme na něj potravinářskou fólii.... Pudink musí být zcela vychladlý (pokojová teplota. Tuto teplotu musí mít i máslo...) Pak si vyšleháme máslo a moučkový cukr a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink.
Lze použít do cukroví, věnečků... Nemá vůbec máslovou chuť (nemusím ji) Je jemný. Ve věnečkách je opravdu výborný. Letos jsem ho použila i do vánočního cukroví (trubičky, mušličky... a vynikající)
Kdo chce, může si i přisladit. Já to dělám podle toho, do čeho to dávám. Do věnečků přidám trošku cukru, do cukroví ne.... Záleží na každém...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jarmila1 1. 1. 2011, 13:41
Katka, vďaka za recept (F). Možno niekedy skúsim. (novy rok)
Katy 3. 1. 2011, 0:11
@Jarmila1 Není zač. Až vyzkoušíte, napište. Budu se těšit (silvestr)
Vanusak 1. 1. 2011, 13:05
Taky nemusím máslovou příchuť, tak někdy zkusím, díky za tip. (L)
Katy 3. 1. 2011, 0:11
@Vanusak Napište potom, jak vám chutnal... (novy rok)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie