Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
Plněné žabí tlamičky :o)))

Plněné žabí tlamičky :o)))

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30g kvasnic, lžička cukru, špetka soli je z nich cca 60 ks žabiček

Postup přípravy

Zaděláme si klasický kvásek,necháme zkynout a přidáme zbytek surovin.Vypracujeme těsto,které necháme hodinu vykynout.Pokud se Vám zdá být těsto tužší,klidně ho nastavte vlažným…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO....BEZ VAJEC a MOCINKY DOBRÝ

MAZANEC NADÝCHANÝ JAKO PEŘÍČKO....BEZ VAJEC a MOCINKY…

Potřebné ingredience

Recept není můj od maminky z Dámy (hanuka), ale bylo by mi líto se sním nepodělit, protože větší dobrotu jsem nejedla a nepeču už podle žádného jiného receptu. A tohle je můj dnešní výtvor, tak vyzkoušejte!!!!

Suroviny:
275 ml mléka,
100g rozpuštěného másla nebo Hery,
500g polohrubé mouky,
5 lžic cukru ( z toho 1-2 vanilkového),
1 lžička soli,
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí,
rozinky nebo mandle ( u nás rozinky nejíme )

Postup přípravy

Postup:
Necháme těsto promíchat a potom přidáme změklé máslo. Pokud je třeba, dohustíme přidáním mouky Po pípnutí přidat rozinky nebo kandované ovoce, POZDĚJI pak může být i…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ORANŽOVÉ RIZOTO

ORANŽOVÉ RIZOTO

Potřebné ingredience

na větší pekáč-2 velké cibule,40 dkg mletého vepř.masa,sůl,pepř,masox v prášku nebo normální,mražená zelenina hrášek s mrkví,1 malé lečo,rýže-asi tak 30 dkg v syrovém stavu.

Postup přípravy

Uvaříte si rýži.Vedle na pánvi osmahnete 2 velké cibule nadrobno,na to vepřové mleté maso,osolíte,opepříte,já dávám ještě prášek Knorox,to je něco jako rozdrobený masox…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)

Postup přípravy

Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).

Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Potřebné ingredience

1 hrneček - 250ml- malin, nejlépe lesní ....80ks malinových listů...... 8dcl vody .....1 lžíce kys. citronová .....1 kg cukr

Postup přípravy

Maliny, vodu a lístky - (trhám ty mladé , takže jich dávám víc, protože jsou menší, ale pokud je jich víc, tak to nevadí) - dát do hrnce a vařit 10 min. Potom přecedit přes…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kakaová buchta s tvarohem

Kakaová buchta s tvarohem

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/4 l mléka, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa. Náplň: 2 tvarohy, cukr dle potřeby, 1 lžíce solamylu, 2 vejce, mléko, vanilkový cukr,

Postup přípravy

Těsto umícháme dle uvedených ingrediencí. Můžeme přidat do těsta vajíčko, i když tam psané není, ale nemusíme, záleží jak kdo chce a má. Vymažeme si plech a vysypeme ho hrubou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Nebe v hubě

Nebe v hubě

Potřebné ingredience

Těsto: 500g hladké mouky, 200g cukru, 2 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka. Směs: 250 - 350 g ořechů nasekaných na 1/2 nebo na 1/4, 80g cukru, 120g másla, 3 lžíce medu. Krém: 3dcl mléka, 1 a 1/2 lžíce hl. mouky, 1 a 1/2 lžíce solamylu, 100g cukru + vanilk.cukr, kostka másla,

Postup přípravy

Těsto: Z toho všeho zaděláme těsto, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy. Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

LUXUSNÍ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

Potřebné ingredience

1250 gr- čisté váhy naloupaného ovoce/JABLKA+jahody,mango,hruška,broskev,banán...prostě to ovoce jakou přesnídávku si zrovna přejete:).....// 1/2 litru vody cca 250gr cukru//dle vaší chuti// 1 pudinkový prášek

Postup přípravy

Vím že se opakuji,ale na přání kamarádek vkládám :))

Základem přesnídávek jsou vždy jablka!!! dle přání a chuti jakou chcete přesnídávku si část z 1250gr čistého ovoce…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaná květina

Slaná květina

Potřebné ingredience

píši co jsem spotřebovala na tuhle květinu ale samozřejmě záleží na každém co kdo má rád nebo jak bude bohatá ta kytka takže pouze orientačně(nevyšla ani na 100 kč)
15 dkg salámu(necelé 2 balíčky vakuovaného poličanu)
10 dkg sýra
1 balení korbáčků
1 salát
1x baby rajčátka
pažitka
10 dkg junioru vcelku
špejle ale kdo chce může namotat na slané tyčinky aby byla květina opravdu celá jedlá

Postup přípravy

postup vložen obrázkový ,ale záleží pouze na každém co chce na květinu použít třeba nějaké miniklobásky,sýr vcelku vypíchat,nebo více zeleniny,malé papričky ,párečky,slaninu......…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Český trdelník nebo také kringel

Český trdelník nebo také kringel

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, malý hrnek mléka (200 ml), 1/4 kostky droždí, 2 lžíce cukru krystalu, 30 g tuku (máslo napůl s olejem), 1 žloutek, půl kávové lžičky soli, do náplně kousek másla, 1/2 skořicového cukru, hrst mletých vlašských ořechů, asi 1-2 lžíce práškového cukru (záleží, jak kdo má rád sladké)

Postup přípravy

Uděláme si kvásek z droždí, vlažného mléka, 2 lžic cukru krystalu a asi 5 lžic mouky. Necháme asi 5 minut pracovat kvasnice. Pak přidáváme postupně žloutek, tuk, mouku a trošku…

Zobrazit více...

Kategorie