Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí měšce

Kuřecí měšce

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsíčka,sůl,trochu hladké mouky,3 PL oleje,1 PLmásla

Náplň:150gr mletého masa,1 rohlík,trochu mléka,1 vejce,50gr žampionů,1-2 stroužky česneku,sůl,pepř,mletý kmín-suroviny zpracujeme,aby vznikla hmota,jako na sekanou nebo na karbanátky

Postup přípravy

Prsíčka naklepeme,osolíme a opepříme.Do středu dáme nádivku, v polovině maso přeložíme a kraje sklepneme.Poprášíme moukou a vložíme do pánve s rozehřátým tukem.Opečeme ze všech…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí řízky s tajemstvím

Kuřecí řízky s tajemstvím

Potřebné ingredience

4 kuřecí prsíčka,4 plátky šunkového salámu,4 kousky sýru hermelín(asi 100gr),sůl,pepř

Těstíčko:2 dl mléka,1 vejce,1 KL solamylu,2-3 PL hladké mouky
-v mléce rozšleháme žloutek,solamyl a mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílku

Postup přípravy

Prsíčka lehce naklepeme,do každého uděláme zářez(kapsu) a do ní vložíme plátek salámu,do kterého jsme zabalili kousek sýru.Okrale sklepneme a obalíme v těstíčku.

Smažíme v…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí směs

Kuřecí směs

Potřebné ingredience

500gr kuřecího masa,játra z jednoho kuřete,100-150gr žampionů,1 pórek,100 gr šunky,sůl,pepř,4 PL oleje

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,osolíme,opepříme,vložíme do pánve s rozehřátým olelem a za stálého míchání,zprudka opečeme.

Přidáme na nudličkypokrájená játra,žampiony,pórek a…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí kousky v balíčku

Krůtí kousky v balíčku

Potřebné ingredience

4 plátky krůtích plátků,100 gr anglické slaniny,2 cibule,pepř,sůl,2 PL olele

Postup přípravy

Z plátků masa nakrájíme 8 malých řízků,trochu je naklepeme,osolíme a opepříme.Na ně pak položíme plátky slaniny ,stočíme a spíchneme párátkem.Balíčky masa rozlužíme do vymazaného…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Krůtí medailonky ve vinném těstíčku

Krůtí medailonky ve vinném těstíčku

Potřebné ingredience

8 menších plátků krůtího masa,sů,tuk na smažení,citron,petrželka kadeřavka

TĚSTÍČKO:1 dl bílého vína,1 dl mléka,2 vejce,50 gr tvrdého sýra,hladká mouka

Postup přípravy

Ve víně a v mléce rozšleháme vejce,přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr,sůl a mouky tolik,aby vzniklo středně husté těstíčko.

Plátky masa naklepeme,osolíme a ponoříme do…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kudrnaté kuře

Kudrnaté kuře

Potřebné ingredience

Kuře,4 čínské polívky v sáčku, cibule, sádlo(máslo), sůl.

Postup přípravy

Kuře naporcujeme(zbavíme kůže) osolíme.Na dno zapékací misky pokrájíme na kolečka cibuli tak aby zakryla dno.Poklademe kuře které posypeme kořením z čínských polévek.Potom…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Mrkvovka

Mrkvovka

Potřebné ingredience

Syrová mrkev,tvrdý sýr,česnek,sůl,majonéza,bílý jogurt

Postup přípravy

Mrkev a tvrdý sýr nastrouháme najemno(dáváme stejné množství mrkve a sýra) přidáme prolisovaný česnek,lžíci bílého jogurtu a majonézu.Dochutíme solí!Je lepší když se nechá uležet…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Strouháný koláč.

Strouháný koláč.

Potřebné ingredience

Těsto: 40 dkg hl. mouky, 25 dkg tuku ( hera ),15 dkg cukr krupice, 1/2 pr. do pečiva, 1 až 2 žloutky, 2 až 3 lžíce kakaa. Náplň: 750 g tvarohu, 250 g prášk. cukru, 1 vanil. cukr, 1 lžíce škrobu, 3 žloutky, sníh ze 4 bílků.

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smíchat dohromady. Těsto rozdělíme na dvě části a dáme ztuhnout do mrazáku. Mezitím si připravíme náplň - tvaroh, cukr, škrob, žloutky smícháme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborové tajemství

Bramborové tajemství

Potřebné ingredience

Brambory,anglická slanina(popřípadě jiná uzenina),sladká smetana,žampiony,cibulka,tvrdý sýr,sůl,olej

Postup přípravy

Brambory oloupeme,umyjeme a nakrájíme na hrubší kolečka.Pekáček potřeme olejem,poklademe jej bramborami a trochu posolíme.Na ně poklademe plátky žampionů,kolečka cibulky a …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
pizza roláda

pizza roláda

Potřebné ingredience

1 listové těsto,15dkg plátkového šunkového salámu nebo pizza šunky,15dkg sýru Eidam, 15dkg Eidamu v celku na strouhání,kečup,oregano,sklenice žampionů ve sladkokyselém nálevu, 1střední cibule,vajíčko,tuk(hera)

Postup přípravy

listové těsto vyjmeme z igelitového sáčku,rozkrojíme na2díly(1díl-1šiška).Těsto na válu rozválíme na plát cca60x40cm a tenké cca5mm.Plát těsta potřeme souvislou vrstvou kečupu a…

Zobrazit více...

Kategorie