Křehký dort tmavý
Potřebné ingredience
Linecké těsto tmavé, krém z mascarpone a šlehačky, ovoce (borůvky, víno), rafaelo, živé květiny na dozdobení Křehké linecké těsto: 260 g hladké mouky špetka soli 50 g mandlové mouky (loupané jemně mleté mandle) 200 g másla 100 g moučkového cukru 4 žloutky citronová kůra Pokud chcete těsto tmavé - přidat 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
... recept i postup jsem našla zde: http://www.vikendovepeceni.cz/2018/03/dort-z-krehkeho-testa.html
rýmovníkový sirup
Potřebné ingredience
listy rýmovníku (odhadem 35-40), citrusové ovoce (nejlíp citrony asi 2 kusy, pomeranč, 2-3 mandarinky), 500g třtinového cukru
Postup přípravy
Ovoce můžete dát dle libosti, někdy dělám čistě citronový sirup, jindy tam dám i jiné citrusy. Nakrájím na malé kousky, přidám polámané listy rýmovníku a zaliju vroucí vodu - cca…
pesto z medvědího česneku
Potřebné ingredience
svazek medvědího česneku, asi 100 g sýru (používám Gran Moravia, popř. parmazán), trochu soli, olivový olej
Postup přípravy
Všechny přísady rozmixuju a dám do lednice, vydrží tam celkem dlouho, vynikající na topinku, na maso, do těstovin...
Buchty podle Romana Vaňka
Potřebné ingredience
100 - 115g mléka, 15g droždí, 250g hladké mouky, 45g cukru, sůl, muškátový oříšek, citrónová kůra, 50g lehce rozpuštěného másla, 1 žloutek. Náplň dle chuti. Rozehřáté máslo s rumem na potření
Postup přípravy
Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Rozdělíme na 9 kousků, do každého dáme náplň a zabalíme. Klademe do máslem vymazaného pekáčku, necháme ještě 10-15 min. kynout…
Těsto z kvasu (podobné plundrovému)
Potřebné ingredience
150g kvasu LM (rozkvašeného - může být i z dokrmování), 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce cukru, 150g hladké mouky, 50g celozrnné pšeničné mouky, 110 - 115g vlažné vody. 125g másla
Postup přípravy
Ze všeho, kromě másla, nahrubo zpracujeme přikryjeme a necháme 30min. odpočívat, poté v robotu vyhněteme nelepivé těsto. Necháme v míse nakynout 1- 2 hodiny (můžeme 1 - 2x…
Hovězí na cibuli
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití
Postup přípravy
Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.
Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.
Osolit, opepřit a přidat…
AVENGERS
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
DORT - MEDOVNÍK
KRÉM - SMETANOVO-KARAMELOVÝ
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE + BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM
FONDÁN: BÍLÝ (domácí výroba)
ROZMĚR DORTU: 30X20 CM
VÝŠKA DORTU: 9,5 cm
KRTEČEK S KAMARÁDY, ČERNÝM BINGEM A FLOPEM
Potřebné ingredience
JEN PRO INSPIRACI
Postup přípravy
DORT - MEDOVNÍK
KRÉM - SMETANOVO-KARAMELOVÝ
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE + BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM
FONDÁN- BÍLÝ (domácí výroba)
FIGURKY - vymodelované z modelovací hmoty Master…
Jarní závitky
Potřebné ingredience
1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…
Testovací recept - Jarní závitky
Potřebné ingredience
1 velká cibule slunečnicový olej na smažení 1 mrkev 1 sklenička bambusových výhonků 1 hlávky bílého zelí 100–150 g mletého masa (1 : 1 vepřové a hovězí) sůl, pepř 1 čerstvá chilli paprička 1 balení rýžových papírů sladká chilli omáčka nebo chilli-ananasová omáčka k podávání
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a nakrájené bambusové výhonky.…