Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovocné příkrmy

Ovocné příkrmy

Potřebné ingredience

od 8 měsíce

Postup přípravy

Jablko s jáhelnými vločkami a jogurtem

Suchary s kojeneckým mlékem a meruňkovým pyré (Připravte meruňkové pyré podle našeho receptu. Rozlámejte kojenecké suchary a zalijte…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové pyré od 6.měsíce

Banánové pyré od 6.měsíce

Potřebné ingredience

banán kojenecké/mateřské mléko

Postup přípravy

Zralý banán rozmačkejte vidličkou a smíchejte s trochou kojeneckého/mateřského mléka.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Boloňské těstoviny  od 10. měsíce

Boloňské těstoviny od 10. měsíce

Potřebné ingredience

mleté hovězí maso oloupaná zralá rajčata mrkev (zhruba poloviční množství ve srovnání s rajčaty) kousek pórku voda olej/máslo 2 lžíce drobných polévkových těstovin 1 lžička strouhaného sýra špetka sušené bazalky a tymiánu

Postup přípravy

Mleté hovězí maso krátce osmahněte na troše oleje nebo másla, podlijte vodou, přidejte špetku sušené bazalky a tymiánu a nechte dusit. Mrkev oloupejte, omyjte, nastrouhejte na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Červená čočka s mrkví, rýží a vejcem  od 10. měsíce

Červená čočka s mrkví, rýží a vejcem od 10. měsíce

Potřebné ingredience

1 lžíce červené čočky mrkev 1 lžíce rýže vejce voda olej/máslo

Postup přípravy

Červenou čočku proberte a propláchněte vodou. Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Čočku s mrkví uvařte s pár kapkami oleje nebo kouskem másla do měkka.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené kedlubny s vejcem a brambory  od 10. měsíce

Dušené kedlubny s vejcem a brambory od 10. měsíce

Potřebné ingredience

kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství) voda kojenecké mléko olej/máslo vejce

Postup přípravy

Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Losos s dýní a kuskusem  od 8. měsíce

Losos s dýní a kuskusem od 8. měsíce

Potřebné ingredience

filety z lososa dýně 1 lžíce kuskusu voda olej/máslo

Postup přípravy

Kousek ostrouhané a omyté dýně nakrájejte na kostičky. Lososa omyjte a nakrájejte na větší kostky. Dýni a lososa zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a dejte…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rizoto s treskou a se zeleninou  od 8. měsíce

Rizoto s treskou a se zeleninou od 8. měsíce

Potřebné ingredience

filé z tresky cuketa, hrášek, mrkev (popř. další zelenina podle chuti) 2 lžíce rýže voda olej/máslo

Postup přípravy

Cuketu a mrkev oloupejte, omyjte a nakrájejte na drobno. Spolu s hráškem je uvařte do měkka. Filé z tresky omyjte studenou vodou, osušte ubrouskem a poduste na troše másla nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pečený losos (pstruh) s kaší z brambor a brokolice  od 8. měsíce

Pečený losos (pstruh) s kaší z brambor a brokolice od…

Potřebné ingredience

filety z lososa (můžete péct také pstruha nebo jiné druhy ryb) brambory, brokolice (zhruba ve stejném poměru) kojenecké /mateřské mléko voda olej/máslo

Postup přípravy

Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na drobno. Brambory po nakrájení znovu propláchněte, přidejte k nim omyté růžičky brokolice, vše zalijte vodou, přidejte trochu oleje…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše s koprem a vejcem  od 8. měsíce

Bramborová kaše s koprem a vejcem od 8. měsíce

Potřebné ingredience

brambory kojenecké/mateřské mléko 1 lžička čerstvého kopru vejce voda olej/máslo

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory nakrájejte na kostičky, znovu propláchněte, zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a dejte vařit. Dejte vařit vejce. Před koncem vaření…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Svíčková omáčka s hovězím masem a těstovinami  od 8. měsíce

Svíčková omáčka s hovězím masem a těstovinami od 8.…

Potřebné ingredience

hovězí maso mrkev, petržel (zhruba ve stejném poměru) 2 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce drobných polévkových těstovin voda olej/máslo

Postup přípravy

Omyté hovězí maso nakrájejte na malé kousky, osmahněte ho krátce na troše oleje nebo másla, podlijte vodou a nechte dusit. Mrkev a petržel oloupejte, omyjte a nastrouhejte na…

Zobrazit více...

Kategorie