Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Dušené kedlubny s vejcem a brambory od 10. měsíce

0.0
Dušené kedlubny s vejcem a brambory  od 10. měsíce

Potřebné ingredience

kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství) voda kojenecké mléko olej/máslo vejce

Postup přípravy

Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Brambory přidejte ke kedlubnu a uvařte do měkka. Přidejte přiměřené množství kojeneckého mléka. Uvařenou zeleninu propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny.

Tip:
Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části.
Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
Připravený pokrm není možno mrazit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie