Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Pečený losos (pstruh) s kaší z brambor a brokolice od 8. měsíce

0.0
Pečený losos (pstruh) s kaší z brambor a brokolice  od 8. měsíce

Potřebné ingredience

filety z lososa (můžete péct také pstruha nebo jiné druhy ryb) brambory, brokolice (zhruba ve stejném poměru) kojenecké /mateřské mléko voda olej/máslo

Postup přípravy

Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na drobno. Brambory po nakrájení znovu propláchněte, přidejte k nim omyté růžičky brokolice, vše zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Filety z lososa omyjte studenou vodou a osušte ubrouskem. Zapékací misku vyložte pečícím papírem a položte na něj lososa. Na každou porci lososa dejte tenký plátek másla. Dejte péct do vyhřáté trouby zhruba na 20 minut. Uvařené brambory s brokolicí rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte se zahřátým kojeneckým/mateřským mlékem.

Tip:
V troubě samozřejmě nepečte pouze jednu porci pro kojence, ale udělejte si rybu i pro sebe. Po oddělení porce pro dítě, stačí lososa pouze osolit a pokapat citrónem a máte výborný oběd.
Ryby patří k potravinám, které nejčastěji vyvolávají alergické reakce u dětí. Pokud váháte, zda rybu kojencům podávat, přečtěte si náš článek Patří ryby do jídelníčku kojenců?

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kudrlinkaV 26. 1. 2012, 13:20
Dobry den Anicko, dnes jsem dělala pro me a malou lososa podle Vašeho receptu, byla to rychlovka (Y) (Y) (Y) a obe jsme si moc pochutnaly (pl) (pl) (pl). Děkuji za inspiraci a určitě vyzkouším i něco dalšího od vás (clamp) (L) Veronika

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie