Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečné pyré s jogurtem a piškoty

Jablečné pyré s jogurtem a piškoty

Potřebné ingredience

3 jablka jablečný džus špetka mleté skořice 3-4 lžičky medu 160g bílého jogurtu

Postup přípravy

jablka uvaříme s džusem jako na kompot do měkka.Přidáme skořici a až jsou jablka měkká umixujeme s piškoty a s medem.Vlijeme střídavě s jogurtem do sklenic.
Malým prckům moc…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Příkrmy

Příkrmy

Potřebné ingredience

Smíchat a kombinovat 1) obilné kaše, jáhly, vločky, krupice, brambor nebo rýže(nejlépe natural), corn flakes xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 2) rozmačkaná uvařená zelenina, nastrouhané nebo rozmačkené ovoce, nejčastěji jablko. Do hotové kaše můžeme zamíchat sunar. Nebo míchám více druhů kaší. xxxxxxxxxxxxxxxx 4) později zařazujeme maso xxxxxxxxxxxx Doporučuje se vařit z kojenecké vody. Případně z převařené kvalitní vody. xxxxxxxxxxxxxxxx Pití: kojenecké čaje a ředěné ovocné a zeleninové šťávy, kojenecká voda. Štávu můžeme sami namačkat přes sítko nebo plátýnko.

Postup přípravy

Budu postupně doplňovat.
Vaření pro batolata je jednoduché. V malém kastrůlku je malá batolecí porce uvařená rychle. Zelenina pokrájená na malé kousíčky je uvařená rychle a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rohlíky s budapeštskou pomazánkou

Rohlíky s budapeštskou pomazánkou

Potřebné ingredience

4 rohlíky,250g měkkého polotučného tvarohu,1 malá cibule,1 červená paprika,2 lžíce másla, asi jedna lžíce smetany(12%),asi 1 lžíce mleté sladké papriky,sůl,1lžíce nasekané petrželky na ozdobu,sýr na plachty

Postup přípravy

RECEPT Z ČASOPISU-Cibuli a papriku nasekáme najemno(část papriky si necháme na ozdobu).V misce utřeme tvaroh s máslem a smetanou.Přidáme nasekanou i mletou papriku,cibuli a podle…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapečená bramborová kaše s rybími nugetkami

Zapečená bramborová kaše s rybími nugetkami

Potřebné ingredience

Rozpis na 4 porce:600g brambor,300g očištěných filetů z bílé ryby(bez kosti),50g másla,vejce,mouka a strouhanka na obalování,olej na smažení,sůl,bylinky na ozdobu

Postup přípravy

RECEPT Z ČASOPISU-Brambory oloupeme,nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.Scedíme je a ještě horké rozštoucháme.Do brambor pšidáme máslo.Hmotu pomocí cukrářského sáčku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Písmenkové sušenky

Písmenkové sušenky

Potřebné ingredience

250g hladké prosáté mouky,150g čerstvých nebo mražených špenátových listů,50g pokrájeného změklého másla,1 lžíce pomazánkového másla,1/2 sáčku kypřícího prášku,sůl Na mrkvové sušenky:180g mrkve orestované na másle Celerové sušenky:180g celeru orestovaného na másle

Postup přípravy

RECEPT Z ČASOPISU-Špenát spaříme horkou osolenou vodou.Poté ho prudce zchladíme vodou ledovou,vymačkáme přebytečnou tekutinu a s pom.máslem rozmixujema najemno.Mouky,kyp.prášek…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětská jablečná přesnídávka

Dětská jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

5 kg jablek, 1/2 kg cukru, 1/2 l vody, 5 vanilkových pudinků

Postup přípravy

Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme. Dáme rozvařit s 1/2 l vody a cukrem. Pudinky rozmícháme v trošce vody ,vlijeme do rozvařených jablek a vaříme ještě asi tak 10 min.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dort z bílého jogurtu

Dort z bílého jogurtu

Potřebné ingredience

Dort z bílého jogurtu Suroviny: 3 malé bílé smetanové jogurty, 1 šlehačka v prášku, 125 ml mléka, 1-2 vanilkové cukry, moučkový cukr dle chuti, 1 dl ovocné šťávy, 4 KL jemně mleté želatiny Dr.Oetker, ovoce, piškoty kulaté

Postup přípravy

Postup:
Pokud použiji ovoce kompotované tak do 1 dl šťávy dám nabobtnat želatinu (nemusí být kopcovité lžičky), pokud nemám šťávu, udělám si ji z vody a sirupu, tentokrát jsem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablkovo-banánová přesnídávka - bez jiných přísad

Jablkovo-banánová přesnídávka - bez jiných přísad

Potřebné ingredience

0,5kg jablek (očištěných), 2 větší zralé banány, (kojenecká) voda, 4 skleničky od jogurtu nebo přesnídavky- šroubovací

Postup přípravy

Oloupaná, vykrájená jablka - kousky uváříme do měkka s minimem vody. Případný přebytek slijeme, rozmixujeme do hladka se 2 banány. Naplníme do vymytých sklenic (4 přesnídávkové…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mašinkový dort z miňonek a lentilek..

Mašinkový dort z miňonek a lentilek..

Potřebné ingredience

Miňonky, lentilky, gumový medvídci, hořické trubičky, hořká čokoláda na vaření

Postup přípravy

Vždy vezmeme miňonku, rozehřátou čokoládou namažeme lentilku (jako kolo) a přilepíme. To samé s ozdobami na vrchní stranu - gumový medvídci, lentilky, malé čokoládové kuličky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny se špenátem a krůtím masem

Těstoviny se špenátem a krůtím masem

Potřebné ingredience

250g těstovin (farfalle, fettucine...), čerstvý špenát (500g), krůtí prsa (ev. kuřecí či králičí maso), olivový olej, sůl (může být i bylinková), strouhaný parmazán (ev. jiný tvrdý sýr dle chuti)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso nakrájíme na nudličky a uvaříme v parním hrnci (cca 15-18min) nebo osolené a lehce opepřené orestujeme na oliv.oleji. Čerstvý…

Zobrazit více...

Kategorie