Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Univerzální oběd pro batole

Univerzální oběd pro batole

Potřebné ingredience

Maso (kuře, kostka filé, krůta...)
Zelenina (mrkev, brokolice, hrášek, dýně... může být i mražené)
Hladká mouka
Sladká smetana 12 %
Malé těstoviny (kolečka, hvězdičky, nudle) - NEJSOU NUTNÉ

Postup přípravy

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpustíme máslo a osmahneme kostku filé nebo na kousky nakrájené maso. Přihodíme pokrájenou zeleninu nebo nasypeme mraženou z pytlíku. Já používám…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
JÁTROVÁ PAŠTIKA - hotová za dvacet minut a bez éček, takže i pro batolata..

JÁTROVÁ PAŠTIKA - hotová za dvacet minut a bez éček,…

Potřebné ingredience

1kuřecí řízek, asi 1 hrnek kuřecích jater, instantní krupička Nestlé - rýžová (bez příchuti), olej, sůl, koření, hořčice, pro mimina kojenecká voda

Postup přípravy

Maso nakrájím na malé kousky a dám vařit (od začátku varu ještě alspoň 10 minut - kvůli salmonele). Po vychladnutí doplním vodou, aby bylo směsi asi 800ml. Přidám asi 8 lžic oleje…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Boršč pro děti od ukončeného 8. měsíce

Boršč pro děti od ukončeného 8. měsíce

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, brambory, maso (já použila králičí, ale je možno jakékoliv), červená řepa, pórek, ovesné vločky na zahuštění, olej

Postup přípravy

Vše nakrájíme do hrnce s kojeneckou vodou a dáme vařit. Před koncem na 5 minut dáme ovesné vločky a po ukončení vaření přikápneme kvalitní olej. Pak podle potřeby můžeme namixovat…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Další inspirace pro děti

Další inspirace pro děti

Potřebné ingredience

nejrůznější ovoce nebo zelenina

Postup přípravy

Vkládám nejrůznější inspirace pro děti na svačinky nebo snídaně, hlavně pro ty maminky, které nemají tuto knížku. Jestli budete mít zájem o více fotografií, napište mi, určitě…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jednohubky pro radost

Jednohubky pro radost

Potřebné ingredience

banány,piškoty,čokoláda na vaření,máslo,párátka a kokos

Postup přípravy

Banány nakrájíme na kolečka,vezmeme piškot na něj dáme kolečko banánu a zase pičkot,sepíchneme párátkem.Před tím si rozpustíme čokoládu s máslem,dáme do hlubšího hrníčku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkev, fenykl a brambory s krůtím masem pro děti od 8 měsíců

Mrkev, fenykl a brambory s krůtím masem pro děti od 8…

Potřebné ingredience

Mrkev, 1/2 fenyklu, brambory, krůtí maso, ovesné vločky Emco, kvalitní olej

Postup přípravy

V kojenecké vodě nejprve uvaříme maso s mrkví, pak přidáme brambory a nakonec, tak na 10 minut dáme nakrájený fenykl. Zahustíme ovesnýma vločkama tak 5 minut je necháme v horkém…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

3 chlazená kuřecí prsa,1 cibule, sladká mletá červená paprika,12% smetana na vaření, Solčanka (nebo Klare GemÜsebrÜhe zn. Alnatura - kupuji v DM, stačí 1 vrchovatá čajová lžička sypké směsi vetřené do masa),polohrubá mouka,kousek másla

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle v papiňáku zesklovatět.

2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky a lehce osolíme Solčankou nebo Klare GemÜsebrÜhe . …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
RAGÚ pro děti od ukončeného 10.měsíce

RAGÚ pro děti od ukončeného 10.měsíce

Potřebné ingredience

mrkev, brambory, kuřecí maso, jablečná šťáva, petržel, pórek, špenát, kapka kvalitního oleje a trocha mléka plnotučného (pro děti do jednoho roku dáme umělé mléko nebo jogurt !!!)

Postup přípravy

Všechny ingredience vaříme k hrnci v kojenecké vodě. Po uvaření přidáme kapičku kvalitního za studena lisovaného oleje nebo jiskřičku másla a podle potřeby přidáme mléko nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečná přesnídávka se švestkama

Jablečná přesnídávka se švestkama

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,750g švestek bez pecek,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr dle chuti

Postup přípravy

Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a s vodou rozdusíme/1,5-2dcl vody/,švestky povaříme i se slupkou,pak rozmixujeme a přidáme k rozvařeným jablkům,znovu vše…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečná přesnídávka s banánem

Jablečná přesnídávka s banánem

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,6 banánů,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr dle chuti

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájená na kostky rozdusíme s vodou/1,5-2dcl vody/,poté rozmixujeme na pyré,přidáme uvařený pudink ve vodě a cukr,povaříme,odstavíme a přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie