Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kapusta - tak, jak ji miluje můj syn

Kapusta - tak, jak ji miluje můj syn

Potřebné ingredience

cibule, máslo (olej), kapusta, solčanka, cukr, kmín, brambory

Postup přípravy

Na oleji nebo másle zpěníme cibulku, pak přidáme nadrobno nakrájenou kapustu, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Přidáme trošku cukru, kmínu, solčanku nebo jen sůl.
Dusíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido ( postačí 1/4 dýně)
cibule
oliv. olej
solčanka

Postup přípravy

Dýni omyjeme a nakrájíme i se slupkou, cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oliv. oleji, poté přidáme nakrájenou dýni, orestujeme a zalijeme cca 2 dcl vody. Dýni dusíme pod…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rajčatová omáčka na těstoviny

Rajčatová omáčka na těstoviny

Potřebné ingredience

1L 100% rajčatové šťávy, olej, hooodně cibule, česnek, sůl, pepř, cukr, ev. tymián

Postup přípravy

Cibulku orestujeme na oleji, přidáme česnek a rajčatovou šťávu a vaříme (dlouho) dokud omáčka nezhoustne. Potom dochutíme (sůl, pepř, cukr). Pokud nemáte čas nebo trpělivost, není…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KOPROVÁ POLÉVKA PRO DĚTI

KOPROVÁ POLÉVKA PRO DĚTI

Potřebné ingredience

1 brambora, 1 vejce na tvrdo uvařené, 2-3 plátky šunky, kopr

Postup přípravy

Bramboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit. Když je uvařená, část brambor vyndáme a zbytek rozmixujeme (nezahuštˇujeme moukou), vyndané brambory nasypeme zpět a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pochoutka pro děti

Pochoutka pro děti

Potřebné ingredience

1/4 litru šlehačky,
1 dcl sklenička nasekaných ořechů nebo spařených oloupaných mandlí,
2 tabulky mléčné čokolády,
4 menší jablka

Postup přípravy

Šlehačku pevně ušleháme a přidáme cukru podle chuti. Vmícháme jablka, postrouhaná na hrubším struhadle, postrouhanou čokoládu a všechno lehce promícháme. Dáme na hodinu do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová kaše s rybou

Zeleninová kaše s rybou

Potřebné ingredience

bezlepková na3 porce od 8měsíce. 250g brambor, 250 kořenového celeru, 100 g brokolice ,120g tresky nebo okouna červeného, 1lžička citronové štavy, 30g másla nebo neztuženého margarinu,1/2 svazku petrželky. doba přípravy :35 minut

Postup přípravy

1) Brambory omyjeme ,oloupeme a nakrajíme na kostky. Nakrájeny celer rovnez nakrajime na kostky Ocistenou brokolici rozdělíme na malé růžičky,koštaly oloupeme a nakrájíme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvové buchtičky

Mrkvové buchtičky

Potřebné ingredience

250 g polohrubé mouky, 250 g jemně strouhané mrkve, 250 g Hery, prášek do pečiva.

Postup přípravy

Všechny přísady smíchat, propracovat a dát na 20 min. do lednice. Vyválet placku, nakrájet na malé čtverečky (1x1 cm), potřít pikantní marmeládou. Stáhnout růžky nahoru. V horké…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kedlubnová kaše na 6porci od 5.měsíce

Kedlubnová kaše na 6porci od 5.měsíce

Potřebné ingredience

2kedlubny,500g cuket,300g brambor,50g másla,4žloutky,

Postup přípravy

1)Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na kousky,jemne lístky natí odložíme stranou. Z omytých a oloupaných cuket odřízneme konce a nakrájíme na plátky silné asi jako prst. Oloupané…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvová kaše na 6porci od 5měsíce

Mrkvová kaše na 6porci od 5měsíce

Potřebné ingredience

1svazek karotky, 400g fényklové hlízy,400g brambor, 50g masla nebo nestuzeneho rostlineho margarinu, 200g smetany. doba přípravy 35min.

Postup přípravy

1) Karotku omyjeme,oloupeme a nahrubo rozkrajíme. 2)Fenykl omyjeme očistíme,rozčtvrtíme a jemnou zelenou nat odložíme stranou. čtvrtky fenyklu nakrájíme na jemné nudličky. 3)…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová kaše  s krůtím masem do zásoby na 4-6porci od5měsíce.

Zeleninová kaše s krůtím masem do zásoby na 4-6porci…

Potřebné ingredience

350g fenykolové hlízy,350g salátové okurky ,350g brambor,100g krůtich prsíček ,špetka mletého kmínu,4-6lžiček másla nebo oleje s klíčku. doba přípravy 30min.

Postup přípravy

1) Fenykl a okurky omyjeme.Fenykl očistíme a hlízu nakrajíme na malé kousky .Zužitkujeme i křehké ,zelené špicky listů. 2) oloupanou okurku podélně rozpůlíme a zbavíme ji jader…

Zobrazit více...

Kategorie