Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zapékané kedlubny s uzeným masem

Zapékané kedlubny s uzeným masem

Potřebné ingredience

200 g kedluben, 50 g uzeného masa, 10 g tuku, 1 vejce, 1/2 šálku kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, 10 g čerstvé strouhanky, 10 g strouhaného tvrdého sýra

Postup přípravy

Oloupané kedlubny povaříme v malém množství vody a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme tukem, urovnáme vrstvu kedlubnových plátků, posypeme nadrobno nakrájeným uzeným…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Hovězí maso na paprikách

Hovězí maso na paprikách

Potřebné ingredience

8O g zadního hovězího masa, 1O g oleje, 5 g cibule, sůl, 40 g nepálivé papriky, 5 g hladké mouky, 1 lžička másla

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme plátek masa a opečeme z obou stran. Podlijeme vodou, nepatrně osolíme a dusíme. Očištěnou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Potřebné ingredience

1 větší brambor, 2 stroužky česneku, sůl, trocha mléka, 1/2 lžičky másla, 1/2 žloutku

Postup přípravy

Brambor uvaříme ve 250 ml osolené vody do měkka, rozmixujeme nebo rozmícháme, přidáme mléko, česnek utřený s trochou soli a povaříme. Přidáme v mléce rozmíchaný žloutek a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dušené hovězí maso s fazolkami

Dušené hovězí maso s fazolkami

Potřebné ingredience

60 g zadního hovězího masa, 60 g sterilovaných nebo zmrazených fazolek, 20 g cibule, 1 lžička másla nebo rostlinného tuku, 1 lžička hladké mouky, 1/4rajčete, několik zrnek soli.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné kousky a opečeme na tuku spolu s drobně nakrájenou cibulí. Zaprášíme moukou, zamícháme, zalijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Přidáme překrájené fazolky…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Šťáva z mladé karotky

Šťáva z mladé karotky

Potřebné ingredience

200 g mladé karotky, 1/2 lžičky cukru

Postup přípravy

Karotku oškrábeme a spaříme vroucí vodou. Nastrouháme a vylisujeme šťávu. Podáváme ji bez cukru, nebo jen mírně přislazenou. Můžeme ji přidávat do jiných ovocných šťáv. Je velmi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jarní polévka

Jarní polévka

Potřebné ingredience

80 g masa, š g cibule, 20 g mrkve, 10 g kedlubny, 10 g celeru, 50 g květáku, 15 g hrášku, fazole nebo kapusty špetka kopru

Postup přípravy

Očištěné libové maso omyjeme a zalijeme 500 ml studené vody. V tlakovém hrnci vaříme 15 minut od signalizace ventilu. Po zchlazení hrnec otevřeme, maso vyjmeme, nasekáme na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Hrášková polévka s houskou

Hrášková polévka s houskou

Potřebné ingredience

40 g hrášku, 5 g cibule, 4O g masa, 15 g mrkve, sůl, 2 plátky housky nebo veky, 15 g oleje

Postup přípravy

Maso nakrájené na menší kousky dáme vařit s cibulí do 200 ml studené osolené vody. Před koncem varu přidáme mrkev a vaříme do měkka. Zvlášť uvaříme do měkka předem namočený hrách…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Začínáme

Začínáme

Postup přípravy

Chtěla by jsem poprosit o nějaké receptíky od 6. měsíce. Děkuji moc

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Angreštová šťáva

Angreštová šťáva

Potřebné ingredience

120 g angreštu, 1 lžíce vhodné vody, špetka cukru

Postup přípravy

Pěkné, hodně vyzrálé plody angreštu očistíme, omyjeme převařenou vodou, nakrájíme a vylisujeme z nich šťávu. Necháme ji prokapat přes husté sítko a promícháme s vodou svařenou s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborové pyré s drůbežím masem

Bramborové pyré s drůbežím masem

Potřebné ingredience

100 g drůbežího masa, 200 g brambor, 50 ml mléka

Postup přípravy

Vařené drůbeží maso nakrájíme nebo rozmixujeme s trochou vývaru a dušenými brambory. Směs vyšleháme s mlékem a podáváme.

Zobrazit více...

Kategorie