Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
MRKVIČKA NA KYSELO

MRKVIČKA NA KYSELO

Potřebné ingredience

mrkev,limetka nebo citron,bylinková sůl a hl.mouka

Postup přípravy

na oleji podusím nastrouhanou mrkev,podliju troškou vody,osolím bylinkovkou a lehce zahustím moukou.nakonec přidám vymačkanou šťávu z limety.
k mrkvičce podáváme brambory…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
žemlovka s jogurtem a ovocem

žemlovka s jogurtem a ovocem

Potřebné ingredience

5-6rohlíků (starší),asi 300ml mléka,2 vejce,2-3 jablka nebo ovoce podle sezóny,podle toho jaké máme ovoce vybereme i velký ovocný plnotučný jogurt (já dala k jablkům meruňkový a bylo to dobré),hroznový cukr,mletou skořicový cukr,máslo a kousek másla na vymazání formy a asi 1malou lžičku práškového pudinku toto množství je na kulatou dortovou formu

Postup přípravy

Vezmeme si formu a pořádně jí vymažeme povoleným máslem.
Smícháme mléko, cukr a rozpuštěné máslo a v této smněsi rychle máčíme rohlíky které jsme si nakráli na kolečka…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše s cuketou

Bramborová kaše s cuketou

Potřebné ingredience

2 malé brambory, kousíček másla, 1 lžíce sušeného kojeneckého mléka, kousek cukety

Postup přípravy

Brambory uvaříme, vodu částečně slijeme. Brambory se zbytkem vody rozmačkáme. Přidáme lžíci kojeneckého mléka a kousek másla. Nakonec do kaše vmícháme nadrobno nastrouhaný kousek…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kedlubnová kaše

Kedlubnová kaše

Potřebné ingredience

půl malé kedlubny, kousek cukety (asi 6 cm), menší bramboru, kousek másla, kojenecká voda

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme doměkka. Potom vodu slijeme, ale nevyléváme!!
Zeleninu rozmačkáme vidličkou, podle potřeby přilíváme slitou vodu. Nakonec…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Svíčková trochu jinak (jako polévka-rychlé,vydatné!!

Svíčková trochu jinak (jako polévka-rychlé,vydatné!!

Potřebné ingredience

Kus hovězího masa(zadní,např.kýta )cca 300-400g,8 menších mrkví nebo 5 velkých,1 petržel,1/4 celeru,může být i kus cukety.4 bobkové listy,5 kuliček Nov.koření,5 pepřů.voda,sůl,zakysaná smetana 2 kelímky,brusinky.

Postup přípravy

Tento recept jsem dostala od ségry,trochu upravila a protože moje dcera miluje svíčkovou,která ale trvá dlouho,vyzkoušela jsem tuto rychlejší alternativu jako večeři a ve výsledku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KOPROVÉ HALUŠKY S BRYNZOU

KOPROVÉ HALUŠKY S BRYNZOU

Potřebné ingredience

hotové halušky,brynza,kopr,sterilované zelí,anglická slanina nebo zbylé uvařené uzené maso,já použila obojí.

Postup přípravy

na trošce oleje opražíme maso a anglickou,přidáme propláchnuté sterilované zelí,orestujeme a je hotovo.pak už jen prohřejeme halušky a přidáme nasekaný kopr a brynzu. :-)

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Těstoviny s kuřecím masem a špenátem

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo jiné maso (krůtí, králičí), špenát, česnek, solčanka, citronová šťáva, smetana, těstoviny, sýr

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na malé kousíčky, rychle osmahneme na trošce oleje, podlijeme vodou a dusíme do měka. Přidáme pokrájený špenát, česnek, solčanku, pár kapek citronové šťávy a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Smetanovo-mrkvová omáčka

Smetanovo-mrkvová omáčka

Potřebné ingredience

Olivový olej, cibulka, mrkev, petržel, kuřecí maso, smetana na vaření, hl. mouka, sůl /nebo Podravka/.

Postup přípravy

Na oleji si zpěním cibulku, přidám masíčko, zasypu troškou Podravky, podleju trochou vody. Podusím. Když je masíčko měkké, přidám na hrubo nastrouhanou mrkev a petržel. Povařím…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pohankové palačinky - výborné ;o)

Pohankové palačinky - výborné ;o)

Potřebné ingredience

250g pohankové mouky, 0,5l mléka, 1 vejce, 125 ml vody, špetka soli

Postup přípravy

Suroviny smícháme v tekuté těsto a nasucho pečeme palačinky na pánvi, skládáme na sebe na talíř a hlubokým ihned přikrýváme. Podáváme s ovocem, medem nebo zavařeninou.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
PANENKA V ŤAMANSKÉ OMÁČCE

PANENKA V ŤAMANSKÉ OMÁČCE

Potřebné ingredience

vepřová panenka,kousek anglické slaniny,sklenice vietnamského sterilovaného salátu,hl.mouka,sůl a jako příloha rýže basmati.

Postup přípravy

slaninu nakrájíme na malé kousky,opečeme na trošce oleje v papiňáku a přidáme na plátky nakrájenou panenku+ sůl.orestujeme a přisypeme polovinu vietnamského salátu,zavřeme papiňák…

Zobrazit více...

Kategorie