Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová polévka dle Hami receptů

Bramborová polévka dle Hami receptů

Potřebné ingredience

100g brambor 50 ml kojeneckého mléka (Hami) 50 g zeleniny 1 lžička másla (nebo olivového oleje), petrželka

Postup přípravy

Oloupané, na kostky nakrájené brambory vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Prolisujeme je, zalijeme předem připraveným kojeneckým mlékem a rozmícháme na hladkou kaši.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vajíčková pomazánka dle Hami receptů (pro děti nad 12m)

Vajíčková pomazánka dle Hami receptů (pro děti nad 12m)

Potřebné ingredience

1 vejce, 10g másla (plátek asi tak 5mm), pažitka, Lučina

Postup přípravy

Dle Hami receptu:
Uvaříme vejce - žloutek utřeme s máslem, přidáme pažitku, pro děti starší jednoho roku nakrájíme nadrobno uvařený bílek a přidáme k pomazánce.

Můj tip:…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

* VÝBORNÁ DUŠENÁ MRKEV S VEPŘOVÝM MASEM *

Potřebné ingredience

vepřová kýta (kotleta...), 2 plátky másla, cibule, sůl, kmín, 1 střední mrkev, zásmažka z másla a hladké mouky.

Postup přípravy

Do kastrolku dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostičky nakrájené vepř. maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na hrubo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* RYBIČKA ZVANÁ PANGASIUS NA RAJČATECH *

* RYBIČKA ZVANÁ PANGASIUS NA RAJČATECH *

Potřebné ingredience

rybička (jakou má rád Váš prcek - u nás "frčí" pangasius) - množství záleží na Vás, zelená část jarní cibulky (nebo z porku), 1 ks rajčete, Solčanka, olej (nejlépe olivový), citronová šťáva, bylinková sůl, petrželová nať, 1 stroužek česneku, špetka cukru

Postup přípravy

Rybu necháme chvíli povolit, pak ji pokapeme citronovou šťávou a posypeme bylinkovou solí (nemusí být). Dáme do zapékací mísy. V misce si smícháme na kostičky nakrájené rajče, asi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablkovo-vanilkový pudink (vhodný pro děti do 1roku)

Jablkovo-vanilkový pudink (vhodný pro děti do 1roku)

Potřebné ingredience

2 menší jablka, 2 lžíce vanilkového pudinku, 7 odměrek UM(Sunar, Hami...), 250ml vody, sušenky Sunarky nebo dětské piškoty

Postup přípravy

Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, nakrájíme na kostičky a dáme dusit ve vodě do měkka. Rozvařená jablka rozmixujeme a dáme do misky. Uvaříme si pudink z UM - umícháme 7 odměrek…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Tvarohové kuličky

Tvarohové kuličky

Potřebné ingredience

měkký tvaroh 250 g, polohrubá mouka 7 lžic, sůl 1 špetka, vejce 1 ks

Postup přípravy

vše smícháme, utvoříme kuličky, ve vroucí mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut, uvařené vyplavou
polijeme máslem (jen málo), na vrch dáme Pribináček

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Králičí nugety s omáčkou a rýží

Králičí nugety s omáčkou a rýží

Potřebné ingredience

králíčí maso (králičí nugety-název na balení v obchoďáku), mrkev, petrželka, sušená petrželová nať, kmín, lučina (lžíce), hl.mouka(2 lžičky), máslo, rýže

Postup přípravy

Králičí maso nakrájené na kostky dám vařit se zeleninou a kořením, maso bylo stále tuhé, osmahla jsem ho tedy jemně na másle, nakrájela na kousíčky. Zeleninu jsem ve vývaru…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krupicová kaše trochu jinak

Krupicová kaše trochu jinak

Potřebné ingredience

Ingredience pro 2 osoby: 100 ml krupice; 500 ml mléka; lžíce krystalového cukru; cukr moučka a kakao (množství dle chuti); kousek másla (dle chuti); fantasie; láska k občerstvovanému (ano, mám se docela ráda); poslední ingredience jsou nepovinné, záleží na tom, kolik času chceme přípravě věnovat: papír velikosti A4 a nůžky

Postup přípravy

Mléko nalijeme do hrnce a zvolna přivádíme k varu. Mezitím ho osladíme lžící krystalového cukru. Jakmile začíná mléko vřít, postupně vmícháváme krupici, až do doby, než je kaše…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí s mrkví

Kuřecí s mrkví

Potřebné ingredience

1 větší cibule 4 mrkve 300-400 g mletého kuřecího masa 1kostka bujonu (používám kuřecí od Alnatury bez glutamátu,maj v DM) polévkové byliny olivový olej, hladká mouka (občas používám kukuřičnou)

Postup přípravy

na zesklovatělé cibulce osmažíme maso,přidáme mrkev,podlijeme bujonem,přidáme byliny a dusíme až je mrkev měkká,nakonec zahustíme moukou a ještě krátce povaříme
hodí se k tomu…

Zobrazit více...

Kategorie