Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ratatouille s mletým masem - pro děti od ukončeného 10. měsíce

Ratatouille s mletým masem - pro děti od ukončeného 10…

Potřebné ingredience

Na 3 porce: 100 g cuket, 70 g lilku, 200 g rajčat, 200 g brambor, 2 lžičky kvalitního oleje, 70 g kvalitního mletého masa (já používám telecí nebo hovězí) 1 lžíce smetany nebo jogurtu, 1 lžíce protlaku, lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

Zeleninu důkladně omyjeme. Brambory nakrájíme na kostičky. V pánvi si rozehřejeme lžičku oleje a na něm krátce osmahneme mleté maso. Přidáme brambory, přilijeme asi 0,1 l vody a 5…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Karotková rýže- pro děti od ukončeného 9. měsíce

Karotková rýže- pro děti od ukončeného 9. měsíce

Potřebné ingredience

150 g karotky, 2 lžičky másla, 30 g předvařené rýže (nejlépe Natural nebo parboiled), 40 g sýru Cottage, 2 lžíce pomerančové šťávy

Postup přípravy

Karotku očistíme, oloupeme a na struhadle nahrubo nastrouháme. Podusíme ji na 1 lžičce másla. přidáme rýži a podlijeme 0,5 l vody. Přivedeme k varu a pak při mírné teplotě vaříme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablíčkový nepečený dortík k 1.narozeninám

Jablíčkový nepečený dortík k 1.narozeninám

Potřebné ingredience

3/4 kg jablek (oloupat,vyjádřit),
dětské piškoty (1a1,5 bal),
skořice mletá (nebo v celku), hřebíček 4ks,
1 vanikový pudink,
cukr (nemusí být)

Postup přípravy

Jablíčka nakrájíme na menší kousky a v hrnci dusíme se 1,5 dcl vody do rozvaření spolu se skořicí a hřebíčky.Hřebíčky (a celou skořici) vyndáme a rozkvrdláme jablíčka na pyré ,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Instantní pohanková kaše - pro ty nejmenší i větší

Instantní pohanková kaše - pro ty nejmenší i větší

Potřebné ingredience

instantní pohanková kaše, mléko(mateřské nebo umělé, pro větší klidně pasterizované), ovoce nebo přesnídávka, jiskřička másla pro děti od ukončeného 8. měsíce

Postup přípravy

Do horkého mléka nasypeme instantní kaši a chvíli necháme bobtnat. Přidáme ovoce, dobrý je banán, meruňka, sezónní ovoce a nebo přesnídávka. Nakonec dětem od ukončeného 8. měsíce…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí jogurt (bez jogurtovače)

Domácí jogurt (bez jogurtovače)

Potřebné ingredience

1 litr mléka (plno nebo polotučné),
100 g sušeného mléka,
2 lžíce bílého jogurtu (Hollandia) - musí mít živé kultury a neměl by obsahovat žádnou želatinu

Postup přípravy

Do hrnce dám 1 litr mléka+100g sušeného mléka = rozkvedlat---------zahřát na kamnech na 48 stupňů Celsia------přidat 2 lžíce bílého jogurtu ----zamíchat, přiklopit, zabalit do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstovinky s neapolskou omáčkou - pro děti od ukončeného 10. měsíce

Těstovinky s neapolskou omáčkou - pro děti od…

Potřebné ingredience

mrkev, rajčata, petžel, petrželová nať, šunka, těstoviny, podle potřeby na zahuštění ovesné vločky nebo pohanka, olivový olej

Postup přípravy

Spaříme si rajčata a sloupneme slupku. Všechnu zeleninu a šunku si nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme. Dáme vařit. Ve druhém hrnci si uvaříme těstovinky. Podle potřeby…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
špaldové sušenky

špaldové sušenky

Potřebné ingredience

300 g BIO špaldové hladké mouky PRO-BIO, 200 g bio másla, 100g rýžového sladu.

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme v těsto anecháme odležet v ledničce 1 hodinky. Poté děláme sušenky. Toto těsto se dá použít i jako linecké, na pracny nebo jako korpus pro koláčky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dýňová polévka.

Dýňová polévka.

Potřebné ingredience

Brambory, dýně, mrkev, cibule, trocha másla, vývar,muškátový oříšek, podravka, dýňový olej.

Postup přípravy

Nakrájíme na kostičky brambor, dýní, cibuli, mrkev a vše orestujeme na trošce másla.
(Místo dýně můžeme nahradit jen mrkví)
Po chvíli přilijeme vývar(dávám zeleninový) a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dýňová kaše - pro děti od ukončeného 8. měsíce

Dýňová kaše - pro děti od ukončeného 8. měsíce

Potřebné ingredience

dýně Hokkaido, mrkev, brambory, masíčko libové (krútí, králičí, kuřecí) ale klidně můžete přidat vařený žloutek, kvalitní Bio olej

Postup přípravy

Povaříme si masíčko, přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájenou dýni a podusíme. Pokud to chceme mít hustší, můžeme nakonec přidat na 5 minut jemné ovesné vločky nebo pohanku.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pórková polévka s vločkama

Pórková polévka s vločkama

Potřebné ingredience

1 pórek, 1 vajíčko - nejlépe domácí či BIO, olivový nebo sezamový olej, hrst vloček, 500 ml vody, petržel - nať.

Postup přípravy

Na oleji zlehka orestujeme pórek, poté zalijeme vodou. Vaříme cca 10 minut, pak přidáme vločky a rozšlehané vajíčko, vaříme asi ještě 10 minut. Před ukončením přidáme nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie