Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny se sněhem

Zapečené těstoviny se sněhem

Potřebné ingredience

těstoviny, uzené maso nebo salám podle chuti, 2 lžíce másla, 2 vajíčka, 1 smetana, sůl, pepř,olej, strouhanka na vysypání

Postup přípravy

Uvaříme si těstoviny podle návodu, do větší mísy dáme máslo, uzeninu, přidáme uvařené těstoviny a žloutky, sůl, pepř. Vše pořádně zamícháme a z bílků uděláme tuhý sníh který…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Fleky - uzené  maso zapečené .DEKUJI Colombo65 (Otto Plášek)

Fleky - uzené maso zapečené .DEKUJI Colombo65 (Otto…

Potřebné ingredience

Suroviny: Sáček flíčků - těstovin 1/2 kg uzené vepřové plece sáček mražené zeleniny půl brokolice 6 vajec, 250 ml smetany sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Těstoviny uvaříme a dáme do velké mísy. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu a taktéž poté vsypeme do…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Knedlíky babičky Máni, kterých se fakt nemusíte bát :o)

Knedlíky babičky Máni, kterých se fakt nemusíte bát :o)

Potřebné ingredience

1/2 kg hrubé mouky, 2 celá vejce, lžička soli, na kvásek asi 1/4 l mléka, 2 kostky cukru, 1/4 /já dala trochu víc/ kostky droždí, usušené malé kostičky z cca 2 rohlíků /já dnes dala z 1 a 1/2/. Pokud je chceme žluté a nemáme domácí vajíčka, přidáme trochu kurkumy. Z půl kila mouky jsou tři pěkné knedlíky.

Postup přípravy

Kvásek připravíme klasickým způsobem z vlažného mléka, cukru a droždí. Dáme do tepla vzejít. Do osolené mouky dáme dvě celá vejce, přidáme kvásek, zamícháme, přidáme kostičky a…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
JEDNODUCHÉ ALE VÝTEČNÉ LASAGNE

JEDNODUCHÉ ALE VÝTEČNÉ LASAGNE

Potřebné ingredience

1 cibule, 3 stroužky česneku, konzerva loupaných rajčat, 12 plátků lasagní, 500g mletého masa, 200ml smetany na vaření, 200g strouhaného sýra (např.gouda), 150g tvarohu, sůl, provensálské koření, cca 200ml hovězího vývaru( půl kostky masoxu)

Postup přípravy

Lasagne povařte podle návodu. Na pánvi rozhřejte trochu oleje a orestujte nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a prolisovaný česnek. Okořeníme, osolíme a orestujeme. Přidáme…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ORANŽOVÉ RIZOTO, nejlepší jaké jsme kdy jedli :-))

ORANŽOVÉ RIZOTO, nejlepší jaké jsme kdy jedli :-))

Potřebné ingredience

2 velké cibule, 50 dkg mletého vepř.masa, sůl,pepř, masox, mražená zelenina(hrášek, mrkev,kukuřice), 1 malé lečo (já kupuji Hamé), rýže(asi tak 30 dkg v syrovém stavu),

Postup přípravy

*uvařte si rýži
*na pánvi osmahneme cibuli nakrájenou na drobno, na to vepř. mleté maso
*osolíme, opepříme, dáme masox
*orestujeme maso, trošku podlijeme a chvíli…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasange s kuřecím masem a brokolicí

Lasange s kuřecím masem a brokolicí

Potřebné ingredience

300g kuřecích prsíček 400g brokolice 1 cibule 2 struožky česneku 300ml protlaku rajčatového 10 plátků předvařených lasangí 200g trvdého sýry oregano,olivový olej

Postup přípravy

Tento recept mám od kamarádky.A dokonce jsem ho zkoušela i jen s vepřovou šunkou a taky to bylo super.Doufám,že vám to bude chutnat jako nám.

Brokolici uvaříme v páře(asi…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Bombastická rýže

Bombastická rýže

Potřebné ingredience

vařenou rýži, cibulku, česnek,

Postup přípravy

Na oliv.oleji zpěníme cibulku a do ní pak vmícháme vařenou rýži-může být i od včerejška-prohřejeme a vmícháme prolisovaný česnek,kdo chce,může přidat různé koření,dle chuti,nebo…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Potřebné ingredience

1 nebo 1apůl balení špaget,1 konzerva špagetky,2-3 rajčata,pórek nebo jarní cibulku,2 cibule,česnek,kečup,klobáska,konzerva žampionů,olej

Postup přípravy

Špagety uvaříme.Do pekáče kápneme trochu oleje a posypeme dno cibulí nakrájenou na měsíčky.Přidáme na kostičky nakrájené rajče,pórek,klobásku na půl kolečka,prolisujeme česnek…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Potřebné ingredience

CANNELLONI (asi 200g-250g) = těstoviny ve tvaru trubiček, olivový olej na vymazání pekáčku, strouhaný parmezán asi 40g ***************************************************************************************************************** ******************** BOLOŇSKÁ OMÁČKA: jak jste zvyklé, např. pro 2dospělé a jedno dítě asi 400g mletého masa, 2 stroužky česneku, menší cibule, 2 lžičky koření na mleté maso, bazalka nebo oregáno, asi 4 sterilovaná rajčata (dávám jednu malou skleničku ve vlastní šťávě, tj. 0,33l ), olivový olej **************************************************************************************************************************** BEŠAMEL: menší cibule, 40g másla, 40g hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 1 hřebíček, 1 bobk.list, mletý bílý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy

Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, dusíme asi…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
FOFR RIZOTO

FOFR RIZOTO

Potřebné ingredience

1 vepřovka, 2 pytlíky rýže, cibule, 1 pytlík mražené zeleniny (mrkem, kukuřice, hrách)

Postup přípravy

Na tuku z vepřovky osmahnu cibulku a pak přidám na prohřátí maso - aby se rozpadalo, uvařím rýži, zelču a vše smíchám - posypu strouhaným sýrem.

Zobrazit více...

Kategorie