Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Fougasse

Fougasse

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g hladké mouky, 1 g droždí. Těsto: 170g vody, 25g oleje, cukr, 2 lžičky soli, 150g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 50g žitné mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Preferment připravíme 10-12 hodin předem. Poté ze všech ingrediencí vypracujeme kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Opatrně vyklopíme na pomoučený vál, zlehka roztáhneme na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Bagety

Bagety

Potřebné ingredience

První den: 130g vody, 2g čerstvého droždí, 200g pšeničné chlebové mouky. Druhý den: 50g žitné chlebové mouky, 310g vody, 200g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 3g čerstvého droždí, 10g soli

Postup přípravy

Ze surovin "první den" uhněteme těsto, necháme asi hodinu kynout a pak dáme do lednice do druhé dne. Druhý den z vody, droždí a 50g mouky uděláme kvásek, necháme asi 20min…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba ze slánku

Toustový chleba ze slánku

Potřebné ingredience

Slánek: 80g vody, 8g soli, 5 -10g droždí. Těsto: 350g hladké mouky, 75g celozrnné pšenice, 120 - 140g vody, 50g plnotučného mléka, 25g másla, 10g cukru nebo sladěnky

Postup přípravy

Na slánek smícháme vodu se solí do rozpuštění, poté přimícháme droždí a dáme do lednice (použitelný za cca 6 hodin až 5 dní). Na těsto vše smícháme, kromě másla, a hněteme těsto…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pšeničné placky

Pšeničné placky

Potřebné ingredience

350g hladké mouky, 25g másla,200 - 230g vody, sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Uděláme kuličky, přikryjeme a necháme asi 5 min. odležet. Vyválíme na slabou placku a pečeme na suché pánvi nebo na…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Housky ze slánku

Housky ze slánku

Potřebné ingredience

Na slánek: 10g soli, 100g vody, 10g droždí. Těsto: 460g hladké mouky, 40g mletého lněného semínka, 200g vody, sladěnka, 20g másla

Postup přípravy

Na slánek rozmícháme ve vodě sůl, když je rozpuštěná přimícháme droždí a dáme do lednice na 4 hodiny až 3 dny. Ze všech surovin, včetně slánku, kromě másla, vypracujeme těsto v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Potřebné ingredience

220g vody, 20g olivového oleje, 1 lžička sladového extraktu, 310ghladké špaldové mouky, 100g hrubé mouky, 15g droždí, 7-8g soli. Náplň: 200g šunky, 150-200g strouhaného čedaru. Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Rozdělíme na 9 kousků, z každého rozválíme placku (příprava na rohlík) a naplníme šunkou a sýrem. Potřeme vejcem, dvakrát hluboko…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pita chleba

Kváskový pita chleba

Potřebné ingredience

140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli

Postup přípravy

V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza se špaldovou moukou

Pizza se špaldovou moukou

Potřebné ingredience

350g chlebové pšeničné mouky, 150g špaldové mouky, 1 zakysaná smetana, 4 lžíce olivového oleje, 150ml vody, 1/4 droždí. Náplň.

Postup přípravy

Těsto necháme zadělat v pekárně, vyválíme na slabou placku, potřeme a naplníme. Pečeme na 230°C asi 10min.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 150g špaldové mouky, 250g mletých škvarků, 100 g zakysané smetany, 1 a 1/2 lžičky soli, 21g droždí, 100 - 110g mléka, 1 vejce

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto (je poměrně řídké), necháme vykynout a vytvarujeme bochánky, které lehce zploštíme, nebo orazíme raznicí. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na cca…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

250g pšeničné celozrnné mouky, 250g hladké pšeničné mouky, 10g soli, 10g droždí, 1 malé lžíce medu nebo sladěnky, 200g vody, 100g mléka, 40g oleje

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté propracujeme, stočíme a dáme do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme kynout dle potřeby 1 - 2 hodiny. Pečeme ve vyhřáté troubě na…

Zobrazit více...

Kategorie