Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Jablečná žemlovka s vanilkovým pudinkem

Jablečná žemlovka s vanilkovým pudinkem

Potřebné ingredience

světlý toastový chléb, oloupaná na plátky nakrájená jablka, rozinky, ořechy, krupicový cukr, skořice, trochu mléka (na namočení chleba), kousek másla, předem uvařený vanilkový pudink (ze 2 balení)

Postup přípravy

Zapékací formu vymažeme máslem a dno pokryjeme toastovým chlebem, trochu zvlhčíme mlékem, posypeme jablky, cukrem, skořicí, rozinkami, ořechy a zalijeme pudinkem....postup…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky s tvarohem a dušenými meruňkami

Palačinky s tvarohem a dušenými meruňkami

Potřebné ingredience

OCHUCENÝ TVAROH: 1 tvaroh ve vaničce (nejlépe tučný), moučkový cukr dle chuti, kandovaná citronová kůra (nebo kůra z citronu), 1 vejce, trocha alkoholu (dala jsem ořechovici) - nemusí být ********** DUŠENÉ MERUŇKY: 500 - 600 g meruněk, krupicový nebo vanilkový cukr dle chuti (asi 4 lžíce), kukuřičný škrob na zahuštění ********** předem připravené palačinky

Postup přípravy

Meruňky vypeckujeme a půlky ještě jednou překrojíme. Dáme do hrnce (bez vody) a posypeme cukrem. Dusíme, až se cukr rozpustí a meruňky pustí šťávu. Dle potřeby zahustíme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jáhlová kaše s lesním ovocem a praženými mandlovými lupínky

Jáhlová kaše s lesním ovocem a praženými mandlovými…

Potřebné ingredience

jáhly, mléko, špetka soli, med (sirup nebo cukr na oslazení), lesní ovoce (maliny, ostružiny, lesní jahody, borůvky...), pražené mandlové lupínky

Postup přípravy

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté se špetkou soli a mlékem uvaříme na kaši (asi 15min.) V průběhu vaření dle potřeby doléváme mléko. Nakonec osladíme medem (nebo…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Vynikající ovocný jahelník

Vynikající ovocný jahelník

Potřebné ingredience

250 g jáhel, 1 l mléka, 2 vejce, 3 lžíce třtinového cukru, 50 g másla, špetka soli, 500 g libovolného ovoce (použila jsem směs malin, ostružin, jahod a černého rybízu) může být i zavařené

Postup přípravy

Dáme vařit mléko se špetkou soli. Mezitím jáhly 3x spaříme horkou vodou a poté propláchneme studenou. Necháme okapat a vsypeme do vroucího mléka. Rozvaříme na kaši.

Máslo…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Skořicová rýže s jogurtem, oříšky a granátovým jablkem

Skořicová rýže s jogurtem, oříšky a granátovým jablkem

Potřebné ingredience

Uvařená rýže, sirup (javorový, rýžový, kamutový,....nebo med), oříšky (lískové nebo vlašské), lžička másla, mletá skořice, bílý jogurt (použila jsem Hollandia), jadérka z poloviny granátového jablka

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme asi lžíci sirupu, vmícháme uvařenou rýži (můžete použít i z předešlého dne) a opražíme, vmícháme posekané oříšky a nakonec skořici.
Přendáme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Sladké JÁHLY S RÝŽÍ

Sladké JÁHLY S RÝŽÍ

Potřebné ingredience

80 g jáhel, 80 g rýže, 1/2 l mléka, 50 g hnědého cukru + trocha vanilkového, špetka soli, 250 g sušených švestek, kůra a šťáva z 1/2 citronu, kousek másla, 1 vejce + šálek mléka, skořice

Postup přípravy

Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jáhly spaříme horkou vodou, poté je propláchneme studenou a necháme okapat. Do vroucího osoleného mléka vsypeme rýži a jáhly a…

Zobrazit více...

Kategorie