Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Knedlíky z tvarohového těsta

Knedlíky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

25dkg tvarohu,25dkg hrubé mouky, 1-2vejce,špetka soli,3dkg másla,lžička cukru,asi 1/8 mléka (já dávám míň,jen přilévám,aby se těsto nelepilo),ovoce(mi máme nejradši jahody a borůvky)

Postup přípravy

Vše kromě ovoce smícháme,vznikne těsto které se nelepí.Pokud dáte víc mléka a bude se těsto lepit,přisypte mouku.Pak dělám placičky na které dám ovoce a zabalím do kuliček.Dávám…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborky s medem- zimní vzpruha

Bramborky s medem- zimní vzpruha

Potřebné ingredience

800g brambor 2 bílky, 200 ml mléka, 150 g hrubé mouky, 250 ml medu, 15 g vanil.cukru

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme.Pak do nich vmícháme tuhý sníh z bílků, mléko a hrub.mouku.Z těsta smažíme placičky, které na talíři kapeme medem a sypeme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jablkové palačinky

Jablkové palačinky

Potřebné ingredience

4 vejce, 100g cukru, 150g polohr.mouky, 300 ml mléka 300g nastrouhaných jablek špetka soli, olej na smažení 1 vanil.cukr na posypání, skořice

Postup přípravy

1. Žloutky utřeme s cukrem.Do směsi přidáme mouku, mléko, sůl.
Vmícháme nastrouhaná jablka a nakonec opatrně sníh z bílků.
2. Na rozpáleném oleji smažíme menší placičky…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Burizony

Burizony

Potřebné ingredience

300g cukru krupice, 1 plechovka salka, 80g másla změklého, 200g obyč. burizonů.

Postup přípravy

Do velkého kastrolu dáme cukr a necháme rozpustit - stále míchám když už je skoro rozpuštěný sáhnu teplotu aby nezhořknul. Většinou stáhnu úplně z varné desky trochu promíchám a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zemlovka s dýní

Zemlovka s dýní

Potřebné ingredience

rohlíky,nebo bageta,dýně jakékoliv množství,může být nakombinováno s jablky,hruškami co máte zrovna doma,páskový cukr,vanilkový cukr,vejce,máslo,rozinky,citr.štáva,skořice,mléko,skořice,oříšky,mohou být i koiusky čokolády,,tuk na vymazání, pekáčku nebo zapékací misky,moučk.cukr na posypání

Postup přípravy

Dýni nebo jablka oloupeme,zbavíme jader,pokrájíme na kousky a v osolené vodě rozvaříme do měkka.Vodu co zbyla slijeme,hmota by měla být kašovitá ,do vychladlé přidám e žlotek,a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Nutelové motance

Nutelové motance

Potřebné ingredience

Listové těsto, nutela, vajíčko

Postup přípravy

Dle foto

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pohanková kaše

Pohanková kaše

Potřebné ingredience

Pohanka krupice, 1,25 šálku mandlového mléka, 1/4 šálku Agave ( javorový sirup nebo podle chuti ), 1 lžička čistého vanilkového extraktu, 1 lžička skořice, nakrájené ovoce nebo sušené ovoce ( opečený kokos, čokoládové lupínky, sekané ořechy a semena, mandle )

Postup přípravy

V míse zalijeme 2 hrnky syrové pohanky krupice a 4 šálky vody. Namočte alespoň 1 hodinu nebo přes noc. Po namočení dobře opláchněte v cedníku několikrát. Uvařit. Pohanku…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky

Palačinky

Potřebné ingredience

1/2 l vlažného mléka, vajíčko, špetka soli, 200 g hladké mouky, lžičku moučkového cukru

Postup přípravy

Vše vyšleháme, těsto je řidké, ale ničemu to nevadí.

Recept jsem dělala podle paní Andrejky tady z mimibazaru :)

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pohankové musli

Pohankové musli

Potřebné ingredience

140 g pohanky, 240 g ovesných vloček, 100 g slunečnicových semínek, 70 g mandlí, 6 lžic medu, 3 lžíce oleje, 40 g třtinového cukru, 10 g kakaa, špatka soli, vanilkové aroma, 55 g kokosu, 100 g rozinek

Postup přípravy

Pohanku jsem si předem uvařila podle návodu, aby nebyla moc tvrdá. Pak jednoduše smíchejte všechny suroviny kromě kokosu a rozinek. Měla by vzniknou trochu mokrá směs. Dejte do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Jednoduché a naprosto famózní tvarohové knedlíky podle Romana Pauluse

Jednoduché a naprosto famózní tvarohové knedlíky podle…

Potřebné ingredience

250g měkkého tvarohu, 70g hladké moky, 70g krupice, 70g másla, 1 vejce, vanilkový cukr, sůl, citronová kůra.

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady (máslo by mělo být při pokojové teplotě, aby se v těstě netvořily hrudky). Těsto necháme v lednici odležet 2-3 hodiny, je vhodné k plnění všemi…

Zobrazit více...

Kategorie