Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Jahodové lívance

Jahodové lívance

Potřebné ingredience

1 x acidofilní mléko jahodové (může být i meruňkové), 200 g hrubé mouky, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice, 1 vajíčko

Postup přípravy

Do acidofilního mléka přidám špetku soli, 2 lžíce cukru, žloutek a hrubou mouku - vše dobře promíchám, z bílku udělám sníh, který vmíchám na závěr. V lívanečníku smažíme lívance,…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Potřebné ingredience

Rohlíky,mléko,máslo,tvaroh,vejce,vanilkový cukr,jablka,rozinky,skořice

Postup přípravy

Nejdříve si vymažu zapékací mísu máslem.Rozpustím si máslo a vleju ho do mléka.Rohlíky nakrájím hodně na šikmo a namáčím do mléka s máslem.Vyskládám na dno hodně blízko sebe.Na to…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Něco ke kávičce

Něco ke kávičce

Potřebné ingredience

Přišli mi na mail recepty ke kávičce.Pokud budete mít zájem,ráda se s Vámi o ně podělím.

Postup přípravy

*Tvarohový koláč
*Roláda pečená s jablíčky
*Nepečené jahodové řezy
*Lehký ovocný dortík
*Růžové řezy
*Zdravé řezy
*Borůvkovo smetanové řezy
*Meruňkové řezy

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
kynuté domácí buchty s povidly

kynuté domácí buchty s povidly

Potřebné ingredience

250ml mléka,30g droždí,2lžíce pískového cukru,500g polohr.mouky,1/4lžíčky soli,1vejce nebo 2žloutky,50g rozpuštěného másla nebo rostlineho tuku.Pak na potírání taky máslo nebo rostliny tuk. náplně: povidlová-200g švestkových povidel,1vanilka cukr,1lžíce rumu,špetka mleté skořice. ořechová náplň:125ml mléka,60-100g mlet.cukru,1vanilka cukr,200g vlašských nebo lískáču oříšků,3lžíce rozinek,citron.štáva. tvarohová náplň:500g měkkého tvarohu-asi 2vaničky.,1žloutek nebo 1vejce,60-80g mletý cukr,1vanilka cukr,3lžíce rozinek,citron štáva.

Postup přípravy

ve 100ml vlažného mléka rozmívhame lžícu cukru a mouky a rozdrobníme kvasnice.přikryté necháme asi 10minut kynout.
dáme do mísy mouky,přidáme kvásek,vejce nebo žloutky…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Boží milosti - Křehotiny naší babičky. Výborné!!!

Boží milosti - Křehotiny naší babičky. Výborné!!!

Potřebné ingredience

Suroviny: - Hladká mouka cca 0,5kg - špetka soli - velký panák RUMU - 3 vejce celé a 3 žloutky - celá šlehačka na šlehání

Postup přípravy

POSTUP:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké ale řidší těsto k válení ( nesmí být husté a tuhé, protože by pak výsledek byl tvrdý)
Vyválíme na nakrájíme rádýlkem…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pohanková krupičná kaše

Pohanková krupičná kaše

Potřebné ingredience

600ml mléka,špetka soli,lžička cukru,50g krupice

Postup přípravy

Mléko se špetkou soli a lžící cukru přivedeme do varu. Připravíme podobně jako klasickou krupici.Vařím pomaleji a míchám.Hotovou krupici poklademe plátkem másla,posypeme cukrem…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zamotané koláčky podle Jitky ID 20353

Zamotané koláčky podle Jitky ID 20353

Potřebné ingredience

Já jsem použila originál recept z www.mamincinyrecepty.cz,místo hladké mouky jsme dala polohrubou.

Postup přípravy

Vynikající koláčky ...všem doporučuji vyzkoušet :o))

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Kokosový rýžový nákyp

Kokosový rýžový nákyp

Potřebné ingredience

300g rýže, 50g másla, 2 vejce, 1/2 hrnku cukru, 200ml mléka, 100g kokosu, kompotované mandarinky, lžička skořice

Postup přípravy

Rýži uvaříme ve vodě klasickým způsobem, případně můžeme použít zbytek od nedělního kuřete :o). V misce si smícháme mléko s vejci, cukrem, skořicí a rozpuštěným máslem. Přidáme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Palačinky (nejen) pro začátečníky

Palačinky (nejen) pro začátečníky

Potřebné ingredience

480g hladké mouky, 1 litr mléka, 2-3 vejce (dle velikosti), špetka soli, olej na pánev

Postup přípravy

V mléce rozšleháme hladkou mouku společně s vejci, přidáme špetku soli.

Pokud se udělají hrudky, nevadí, můžete těsto přepasírovat přes síto nebo cedník, nebo rozmixovat…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Peciválky mých babiček

Peciválky mých babiček

Potřebné ingredience

Recept I: Těsto: 300 g hladké mouky, špetka soli, 150 g vařených prolisovaných brambor, 1 žloutek, 150 ml mléka, 25 g droždí, 1 lžička cukru, citronová kůra z 1/2 citronu, 1 lžíce rozpuštěného másla, 1 vejce, 1 lžíce mléka na potření Na povrch: povidlí, mletý mák, 50 g mletého perníku, rozpuštěné máslo na pomaštění, mletá skořice ................. Recept II: Těsto: 250 g polohrubé mouky, 35 g moučkového cukru, 50 g tuku, 1 žloutek, 15 g droždí, sůl, asi 120 ml mléka, citronová kůra, rozdrcená vanilka (nebo vanilkový cukr) Na povrch: povidlí, mletý mák, máslo (na polití)

Postup přípravy

Vrátila jsem se do dětských let a neuvěřitelně si smlsla. Peciválky dělaly moje babičky z Vysočiny, jen každá dle jiného receptu. Vkládám Vám oba. Je to jídlo chudých a ti opravdu…

Zobrazit více...

Kategorie