Jablecna buchta
Potřebné ingredience
1/2 kg hladke mouky, 13dkg masla, 12dkg cukru, 1 necely prdopec, 2 cele vejce, 9 lzic mleka, vanilkovy cukr
Postup přípravy
Zadelame testo a jeden dil vyvalime na pecici papir primo na plechu, dame nastrouhana jablka, trochu skorice a vanilkovy cukr. Druhym dilem priklopime a vidličkou propichame.…
Jablecna buchta
Potřebné ingredience
1/2 kg hladke mouky, 13dkg masla, 12dkg cukru, 1 necely prdopec, 2 cele vejce, 9 lzic mleka, vanilkovy cukr
Postup přípravy
Zadelame testo a jeden dil vyvalime na pecici papir primo na plechu, dame nastrouhana jablka, trochu skorice a vanilkovy cukr. Druhym dilem priklopime a vidličkou propichame.…
Vláčná tvarohová bábovka
Potřebné ingredience
3 vejce, 180g cukru, 1 PP, 250g tvarohu (lépe ve vaničce), 250g polohrubé mouky, 120g rozpuštěného másla (Hery), 80g oleje, rozinky v rumu
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zašleháme tuk, poté tvaroh a nakonec mouku s PP. Přidáme rozinky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C asi 45min.
granko-tvarohový koláč
Potřebné ingredience
Kakaové těsto : \\r\\n2 hrnky hl.mouky\\r\\nkypřící prášek do pečiva\\r\\n1 hrnek cukru krystal\\r\\n3/4 hrnku oleje\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n2 vejce \\r\\n3 lžíce granka\\r\\n\\r\\nSvětlé těsto : \\r\\n2 měkké tvarohy\\r\\n2 vejce\\r\\nvanilinový cukr\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n2 vejce\\r\\n1 hrnek mléka\\r\\n1 hrnek moučkoveho cukru
Postup přípravy
Na tmavé těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi…
Estonian Kringel - skořicový
Potřebné ingredience
300 g mouky (použila jsem půl na půl hladkou špaldovou a polohrubou), 1/2 lžč mořské soli, 120 ml vlažného mléka, 15 g čerstvého droždí (popř. jeden sáček sušeného droždí), 30g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžč cukru. Náplň: 50g změklého másla, 4-5 lžč cukru, 3 lžč mleté skořice
Postup přípravy
Smíchat mouku se solí. Do většího hrnku nalít teplé mléko, rozdrobit do něj cukr, droždí, rozpustit máslo a nakonec vmíchat žloutek. Směs rozšlehat a nechat deset minut pracovat.…
výborný jablečno ořechový koláč-vareni.cz
Potřebné ingredience
Hladká mouka 500 g, Cukr krupice 180 g, Vanilkový pudink - sypký, 1 ks Vanilkové aroma dle chuti, Citronová kůra 1,5 lžička, Prášek do pečiva 1 ks, Máslo nebo Hera (změklé) 180 g, Žloutek 1 ks, Zakysaná smetana nebo smetanový jogurt 200 g, Dále Jablka oloupaná hrubě nastrouhaná, 1 kg Bílek 1 ks, Vanilkový cukr 1 ks, Mleté vlašské ořechy nebo jemně nasekané ca 2 - 3 hrst, Dle chuti Strouhaný kokos, Rozinky, Vlašské ořechy
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které rozdělíme…
Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou
Potřebné ingredience
Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 1 plná lžíce kakaa a 1 plná lžíce pudinku s čokoládovou příchutí v prášku. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače – „smetafix“, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu meruňkového džemu na potření upečeného těsta, podle chuti trochu drobně nasekané čokolády, olej na potření pečícího papíru.
Postup přípravy
Těsto na kakaovou roládu je bez kypřícího prášku a mouky - jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Je to obdoba předešlé světlé roládky se šlehačkovou náplní, postup je…
Lehká roládka se šlehačkovou náplní
Potřebné ingredience
Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 20 g škrobové moučky, nebo ½ sáčku vanilkového pudinku / kokosového/, 1 plná lžíce hladké mouky. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného těsta, olej na potření pečícího papíru.
Postup přípravy
Protože je tento moučník bez kypřícího prášku, vše stojí a padá na dobře vyšlehaném sněhu.
Ale stojí to za to - tato roládka je rychle připravená, upečená, snězená a hlavně…
Opilý František
Potřebné ingredience
Piškot 250g másla nebo hery,120g cukr moučka,5 vajec,120 pol. mouky,1/2 pr.do peč.2 lžíce kakaa,pikantní marmeláda,200g kompotovaných meruněk Ořechová náplň 200g mletých vlašských jadr,120g cukru moučka,3 lžíce rumu Poleva 100g čokolády na vaření,3 lžíce kakaa 1 hera
Postup přípravy
Máslo s cukrem a žloutky vyšleháme do pěny,zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva,kakaem a vyšlehaným sněhem.Těsto dáme péct do pekáčku vymazaným a vysypaným strouhankou,nebo…
Kávovo-ořechové řezy s čokoládovo-tvarohovým krémem.
Potřebné ingredience
Korpus : 4 vejce,25 dkg písk.cukru,1/2 skleničky vlažné vody,1/2 skleničky oleje,25 dkg polohr.mouky,1 pol.lžíce mleté kávy,1 káv.lžičku sody,hrst potlučených ořechů.,Náplň: 2 tvarohy ve vaničce ,3/4 kostky másla,1 vanilkový cukr,2 lžíce rumu a mletý cukr podle chuti . Džem,čokoládu na vaření s 5 dkg 100% tuku.
Postup přípravy
4žloutky vyšleháme s cukrem do pěny ,přidáváme postupně vodu a pak olej,přisypeme mouku promíchanou s jedlou sodou a kávou a trochou potlučených ořechů.Nakonec vmícháme dobře…