Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou

5.0
Lehoučká kakaová roláda plněná šlehačkou

Potřebné ingredience

Suroviny - těsto: 6 žloutků, 6 bílků na sníh, 40 g moučkového cukru, 1 plná lžíce kakaa a 1 plná lžíce pudinku s čokoládovou příchutí v prášku. Suroviny – náplň: 1 kelímek smetany na šlehání, 1 sáček želatinového ztužovače – „smetafix“, moučkový cukr na doslazení šlehačky. Ostatní suroviny: Trochu meruňkového džemu na potření upečeného těsta, podle chuti trochu drobně nasekané čokolády, olej na potření pečícího papíru.

Postup přípravy

Těsto na kakaovou roládu je bez kypřícího prášku a mouky - jeho příprava je velmi snadná a rychlá.
Je to obdoba předešlé světlé roládky se šlehačkovou náplní, postup je stejný, ale popíšu ho zde ještě jednou.

Postup - těsto: Nejdříve vyšleháme bílky s malou špetkou soli na velmi pevný sníh a na chvíli uložíme do lednice. Mezi tím smícháme kakao s pudinkovým práškem. Připravíme si plíšek s pečícím papírem, který slabě po celé ploše potřeme olejem a rozehřejeme troubu.

Nyní dokončíme těsto: Stěrkou, nebo vařečkou opatrně vmícháme do sněhu cukr, jeden po druhém žloutky a na závěr směs kakaa s pudinkovým práškem a kousky čokolády. V tuto chvíli metličku nepoužíváme. Hmotu rozprostřeme rovnoměrně na plíšek s papírem a při teplotě 200 st. C. pečeme 11 minut.

Ihned po vytažení z trouby roládu zavineme i s papírem, který nestrháváme, na dobu 5-10 minut - víc ne. Pak rozvineme, obrátíme opačně na desku a pomalu odstraníme papír. Pak ji nesrolovanou necháme vychládnout. Nyní nastal čas si připravit náplň.

Postup – náplň: Želatinový ztužovač dle návodu vyšleháme se smetanou, kterou přisladíme dle svého.

Dokončení. Celou plochu rolády tence natřeme džemem, rozprostřeme náplň a srolujeme. Já balím naplněné rolády do pečícího papíru asi tak na hodinu, nechám v chladnu, kde se zpevní a udrží tvar. Pak opatrně vybalím, vložím do potravinové fólie a zavinu. Necháme v ledničce nejlépe do dalšího dne.

Přeji dobrou chuť.

Drobně nasekaná čokoláda je v těstě dobře vidět.

Šlehačková náplň je pevná a roláda se dobře krájí. Na řezu je patrný i meruňkový džem, který s kakaovým těstem chuťově dobře ladí.

Kombinace obou barev roládek je na pohled příjemná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 20. 11. 2015, 11:17
(Y)
yarkal 20. 11. 2015, 20:54
@laskonka333 (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie