Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

LAHODNÝ MOUČNÍK SE SMETANOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 světlý piškotový korpus upečený v koláčové, nebo dortové formě, 1 kelímek krému mascarpone, 1 zakysaná smetana, 1 smetana ke šlehání, 1 vaničkový tvaroh, 1 želatinový ztužovač (smetafix), 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru. -Smetana ke šlehání a mascarpone tvoří základ pro tento krém. Pokud budeme chtít, tak tvaroh, nebo zakysanou smetanu můžeme vynechat.-

Postup přípravy

Postup:
Nejprve si vydlabeme korpus a zbylé kousky odložíme bokem, budeme je potřebovat na vrchní úpravu. Pak smícháme všechny ostatní suroviny na krém, kromě smetany ke…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

BOŽSKÝ DEZERT PANNA COTTA

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 ml čerstvé smetany ke šlehání, 100 g jemného krystalového cukru, 8-10 g želatinových plátků, 1 deci mléka.

Postup přípravy

Postup:

Nejdříve namočíme želatinové plátky do studené vody. Ohřejeme smetanu-nevaříme a přidáme cukr. Rozmočené plátky želatiny necháme rozpustit v teplém mléce a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

KYNUTÉ KOLÁČKY S NUTELOU A PLÁTKY MANDLÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 2,5-3 čtvrtlitrové hrníčky hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek vlažného mléka, 1 deci slunečnicového oleje, 1-2 PL bílého jogurtu, 1 celé vejce, 1 žloutek, ½ kostky čerstvého droždí (21 g), 1 lžička cukru do kvásku, 1 PL rumu pro zlehčení těsta i zvýraznění chuti. Suroviny na náplň a zdobení povrchu koláčků: oříšková nutela, nebo jiný podobný krém, 2 PL mandlových plátků, 2 PL máslové drobenky, 1 rozšlehané vejce na potření.

Postup přípravy

Postup:

Do mísy vložíme všechny předepsané suroviny, včetně předem připraveného kvásku a zaděláme vláčné těsto.
Slabě ho poprášíme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY

NADÝCHANÉ BUCHTIČKY S POVIDLY

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, ¼ l vlažného mléka, 3 lžičky moučkového cukru, 8-9 lžic oleje, 2 žloutky, ½ kostky čerstvého droždí. Suroviny-náplň: Švestková povidla smíchané s rumem a strouhaným perníkem (perník nemusí být).

Postup přípravy

Postup – kvásek: Z předepsaných suroviny do misky oddělíme trochu teplého mléka, cukru a hladké mouky, přidáme droždí a zamícháme. Přikryjeme na 10-15 minut a necháme vzejít…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
CHUTNÉ KAKAOVÉ KOSTKY S KOKOSOVÝM KRÉMEM

CHUTNÉ KAKAOVÉ KOSTKY S KOKOSOVÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 330 g hladké mouky, 180 g jemného krystalového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 2-3 PL kakaa (podle barvy), 250 ml mléka, 175 ml oleje, 2 vejce. Krém: 125 g másla, 1 PL krystalového cukru, 1 PL moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru, 600 ml mléka, 2 sáčky kokosového pudinku, 1 vanička tvarohu, 4 PL kokosu, rum (nemusí být). Ostatní suroviny: Kokos na zasypání naplněného moučníku, popřípadě džem.

Postup přípravy

Kakaový korpus s bílým kokosovým krémem, vše pokryté vrstvou kokosu a dobře zaležené-vznikne měkký, lahodný a voňavý zákusek.

Postup-těsto:
Smícháme mouku s kakaem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

VLÁČNÝ ŠTRŮDL S TVAROHEM A JABLEČNOU NÁDIVKOU

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 50 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru 250 ml vlažného mléka, 8 PL oleje, 1 plátek měkkého másla, 1 celé vejce, 2 žloutky, 1 PL zakysané smetany, nebo bílého jogurtu, ½ kostky čerstvého droždí, špetka soli. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 kostky tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru (dle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, ½ sáčku pudinkového prášku, špetka strouhané citronové kůry. Suroviny na jablkovou náplň: 250 g jablek, 50 g cukru-jemného krystalu, 1 vanilkový cukr, 1-2 PL horké vody, 1 PL rozinek předem naložených v rumu. Ostatní suroviny: 1 sáček vanilkového skořicového cukur, nebo 1 sáček vanilkového cukru, prášková skořice, sekané vlašské ořechy (nemusí být), strouhanka nebo drcené piškot, rozpuštěné máslo na potření závinů.

Postup přípravy

Chutný, do zlatava upečený závin z kynutého těsta, vydrží dlouho vláčný.

Postup-jablečná náplň:
Jablka pokrájená na plátky posypeme oběma cukry, zalijeme horkou vodou,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

OVOCNÉ ČOKOLÁDOVÉ ŘEZY S JOGURTOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 150 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g másla, 100 g hořké čokolády, 2 vejce, ½ sáčku kypřícího prášku, ½ sáčku čokoládového pudinku, malá špetka soli, 1-2 lžičky rumu. Jogurtová náplň: 400 g bílého jogurtu /2 kelímky/, 1 PL hladké mouky,1 sáček vanilkového nebo kokosového pudinku, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce. Ostatní suroviny: 250-300 g okapaných a rozpůlených švestek.

Postup přípravy

Čokoládový moučník ochucený švestkami je v kontrastním spojení bílé jogurtové náplně chutný i osvěžující zároveň.

Postup:

Čokoládu rozpustíme i s máslem nad párou a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ZAPLÉTANÝ KŘEHKÝ ZÁVIN S PŘÍDAVKEM JOGURTU

ZAPLÉTANÝ KŘEHKÝ ZÁVIN S PŘÍDAVKEM JOGURTU

Potřebné ingredience

Suroviny: 200 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, 100 g chladného másla, 2 žloutky, 2 PL bílého jogurtu, nebo zakysané smetany, malá špetka soli. Náplň: libovolná.

Postup přípravy

Závin nemusí být jen zarolovaný nebo přeložený, ale také zaplétaný. A není to o nic víc pracné, než ty první dvě jmenované techniky-navíc skvěle vypadá.

Postup:
V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

JEMNÉ TVAROHOVÉ KOLÁČKY S OSTRUŽINOU

Potřebné ingredience

Suroviny na linecké těsto: 200 g hladké mouky, 120 g másla, 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 žloutky, Tvarohová náplň: 250 g tvarohu, 3-4 PL moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 celé vejce, 2 bílky, ½ lžičky strouhané citronové kůry.

Postup přípravy

Linecké těsto poskytuje hodně možností pro sladké pečení a tento moučník je jednou z mnoha variant. Příprava je snadná a rychlá, vykrajované koláčky se dají okamžitě konzumovat,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

VELMI JEMNÉ MAJOLKOVÉ BUCHTIČKY S TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny na kynuté těsto: 400 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 100 ml majolky (1 sáček tradiční majonézy), 250 ml vlažného mléka, 1 celé vejce, 2 žloutky, malá špetka soli, 20-30 g čerstvého droždí, olej nebo máslo na potření buchet i plíšku.Tvarohová náplň: 1 kostka baleného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru,1/2 sáčku vanilkového pudinku, 2-3 PL moučkového cukru (sladíme, jak jsme zvyklí), strouhaná citronová kůra, 1 žloutek, hrst rozinek nebo brusinek, předem naložených v rumu.

Postup přípravy

Díky majolce, která nahrazuje tuk v kynutém těstě, jsou buchtičky velmi jemné a vláčné. Kdo je má rád bohatě naplněné, může všechny suroviny do tvarohové náplně zdvojnásobit.

Zobrazit více...

Kategorie