Bílkový chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.
Postup přípravy
Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…
Ananasové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml teplé vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa; Krém: 1 ananasový kompot, mléko, 2 ananasové pudingy, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (400 g); Posypání: 100 g strouhané hořké čokolády
Postup přípravy
Korpus: Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zašleháme postupně cukr, žloutky, vodu a olej a nakonec zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech…
Mrkvové dortíčky
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…
Muffiny s mrkví a kvasem
Potřebné ingredience
60g cukru, 80g mléka, 50g kefíru, 30g oleje, 150g žitného kvasu (den předem nakrmeného)150g špaldové mouky, sůl, 1 lžička sody, 150g jemně strouhané mrkve, 1 vejce, skořice, čokoláda, kakaové boby,...
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mokré ingredience, poté přimícháme suché a nakonec mrkev. Pečeme na 180°C asi 20 - 30min.
Japonský mléčný chléb
Potřebné ingredience
Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla
Postup přípravy
Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10…
Obalované rohlíčky
Potřebné ingredience
120g vody, 70g cukru, 100g měkkého másla, 3 lžíce rozinek v rumu, sůl, 2 žloutky, citrónová kůra, 400g hladké mouky, 20g droždí. Na obalení: - bílky, lžíce moučkového cukru, sekané mandle nebo ořechy, popřípadě hrubý třtinový cukr a skořice
Postup přípravy
Z poloviny vody, poloviny cukru, droždí a 50g mouky uděláme kvásek a necháme asi 30 min. pracovat. Poté přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodinu.…
Jablkový koláč s ořechovým sněhem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.
Postup přípravy
Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…
Chlebíček s hroznovým vínem
Potřebné ingredience
225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek
Postup přípravy
Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…
Dýňové piškoty
Potřebné ingredience
140g dýňového pyré, 130g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 90g třtinového cukru, 60g měkkého másla, 50ml oleje, 100g mléka, 1 vejce, 1 lžička PP. 1/2 lžičky sody, sůl, skořice, mletý zázvor, 1 lžíce kakaa. Náplň dle chuti
Postup přípravy
Cukr šleháme s máslem a olejem, poté přidáme vejce, mléko a pyré. Nakonec přimícháme sypké suroviny. Zdobícím sáčkem tvoříme na plech piškoty. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C…
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )
Potřebné ingredience
TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková
Postup přípravy
Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…