Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Bílkový chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 140 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g Hery, 150 g hroznů bez pecek, 75 g vlašských ořechů. Dále: 100 g hořké čokolády, kousek 100% tuku.

Postup přípravy

Když vám zůstane z pečení plno bílků, můžete vyzkoušet třeba tento vynikající chlebíček.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého lehce vmícháme mouku s práškem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasové řezy

Ananasové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml teplé vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa; Krém: 1 ananasový kompot, mléko, 2 ananasové pudingy, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (400 g); Posypání: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zašleháme postupně cukr, žloutky, vodu a olej a nakonec zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové dortíčky

Mrkvové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s mrkví a kvasem

Muffiny s mrkví a kvasem

Potřebné ingredience

60g cukru, 80g mléka, 50g kefíru, 30g oleje, 150g žitného kvasu (den předem nakrmeného)150g špaldové mouky, sůl, 1 lžička sody, 150g jemně strouhané mrkve, 1 vejce, skořice, čokoláda, kakaové boby,...

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mokré ingredience, poté přimícháme suché a nakonec mrkev. Pečeme na 180°C asi 20 - 30min.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský mléčný chléb

Japonský mléčný chléb

Potřebné ingredience

Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla

Postup přípravy

Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obalované rohlíčky

Obalované rohlíčky

Potřebné ingredience

120g vody, 70g cukru, 100g měkkého másla, 3 lžíce rozinek v rumu, sůl, 2 žloutky, citrónová kůra, 400g hladké mouky, 20g droždí. Na obalení: - bílky, lžíce moučkového cukru, sekané mandle nebo ořechy, popřípadě hrubý třtinový cukr a skořice

Postup přípravy

Z poloviny vody, poloviny cukru, droždí a 50g mouky uděláme kvásek a necháme asi 30 min. pracovat. Poté přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodinu.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Jablkový koláč s ořechovým sněhem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 150 g másla, 120 g cukru moučka, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 100 g strouhaných ořechů, 150 ml mléka. Náplň: 1 kg očištěných a oloupaných jablek, 5 PL třtinového cukru, 2 lžičky skořice. Sníh: 4 bílky, 120 g cukru moučka, 120 g strouhaných ořechů.

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň: Jablíčka nakrájíme na tenké plátky a spolu s cukrem je podusíme (bez přidání vody), po vypnutí přimícháme skořici a necháme vychladnout.
Změklé…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Chlebíček s hroznovým vínem

Chlebíček s hroznovým vínem

Potřebné ingredience

225g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky PP, sůl, 150g cukru, 3 vejce, 140g mléka, 100g oleje, 1 lžíce rumu, 250g hroznového vína bez pecek

Postup přípravy

Cukr s vejci vyšleháme do pěny, přidáme tekuté suroviny, nakonec sypké. Nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a dáme péct na 170°, po asi 10 min. nasypeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňové piškoty

Dýňové piškoty

Potřebné ingredience

140g dýňového pyré, 130g hladké mouky, 50g špaldové mouky, 90g třtinového cukru, 60g měkkého másla, 50ml oleje, 100g mléka, 1 vejce, 1 lžička PP. 1/2 lžičky sody, sůl, skořice, mletý zázvor, 1 lžíce kakaa. Náplň dle chuti

Postup přípravy

Cukr šleháme s máslem a olejem, poté přidáme vejce, mléko a pyré. Nakonec přimícháme sypké suroviny. Zdobícím sáčkem tvoříme na plech piškoty. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY ( ze zakysané smetany )

Potřebné ingredience

TĚSTO : 450 g hladké mouky, 250 g změklého másla ( ne roztopené ), kelímek zakysané smetany, lžičku soli. NÁPLŇ : tvarohová, marmeláda, povidla nebo maková

Postup přípravy

Na vále zpracujte z přísad těsto. S těstem se po zpracování velmi dobře pracuje, není lepivé. Vyválejte na placku a nakrájejte na čtverce. Na káždý z nich dejte oblíbenou náplň a…

Zobrazit více...

Kategorie