LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČEK S ČERSTVÝM OVOCEM
Potřebné ingredience
Suroviny na linecké těsto: 300 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení, 200 g másla, 100 g cukru, 2 žloutky. Suroviny na tvarohovou náplň: 2 vaničky tvarohu, 5-6 PL moučkového cukru (podle chuti), 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku vanilkového pudinku, 2 žloutky, citronová strouhaná kůra. Ostatní suroviny: Sezónní čerstvé ovoce, džem na potření (nemusí být), 1 lžíce plátků mandlí.
Postup přípravy
Na světlém lineckém koláči se velmi pěkně vyjímá barevné ovoce, které můžeme navíc dozdobit plátky mandlí nebo jemnou máslovou drobenkou.
Postup-tvarohová náplň:
Tvaroh,…
BÁJEČNÝ TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g hladké mouky, špetka soli, ½ sáčku kypřícího prášku na pečení,150 g másla,100 g cukru,1 celé vejce,1 žloutek, třešňový nebo višňový džem na potření.
Postup přípravy
Čas třešní-čas pečení chutných a báječně zdobených koláčů.
Postup:
Vypracujeme těsto ze všech předepsaných surovin a necháme v ledničce hodinu odpočinout.
Pak ho…
LAHODNÝ SMETANOVÝ DEZERT S KOKOSEM - NEPEČENÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na základ: 250 g kakaových piškotů, 125 g másla. Suroviny na krém: 50 g jemné kokosové moučky, 125 g kokosového jogurtu, 250 g mascarpone, 125 g moučkového cukru, 7 g plátkové želatiny, 2 PL horkého mléka, 250 g smetany ke šlehání.
Postup přípravy
Lehoučký dezert ze smetanového krému zpevněného želatinou a provoněného kokosem-to vše na nepečeném základu z kakaových piškotů a másla-úžasné propojení chutí a vůní.
KRÉMOVÝ KOLÁČ S VIŠNĚMI-MĚKKÝ A VLÁČNÝ
Potřebné ingredience
Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 200 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 celé vejce, 130 g rostlinného oleje, 1 deci studeného mléka, špetka soli. Suroviny na krém: 500 ml mléka, 60 g hladké mouky, 120 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce. Ostatní suroviny: Hrst vypeckovaných višní, můžou být i kompotované, 2 lžíce višňového džemu (nemusí být).
Postup přípravy
Zaležený moučník příjemně zvláční vlivem krémové náplně uvnitř a ve spojení s višněmi dosáhne výtečnou chuť.
Postup-krém:
Vejce rozmícháme s krystalovým i vanilkovým…
SVĚŽÍ POHÁRKY S CITRONOVOU PĚNOU A JAHODOVÝM PYRÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na citronovou pěnu: 80 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy, 3 PL jemného krystalového cukru, 2 želatinové plátky, 200 ml smetany ke šlehání, 3 bílky, špetka soli. Suroviny na jahodové pyré: 200 g čerstvých zralých jahod, 70 g moučkového cukru.
Postup přípravy
Tento dobře vychlazený citronovo-jahodový dezert, připravený dle italské receptury, je pro nastávající horké letní období přímo stvořený. Chutná však stejně dobře i po celý zbytek…
HRNÍČKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSOVÝM PUDINKEM-RYCHLÁ A SNADNÁ…
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kokosového pudinku, ½ hrnku strouhaného kokosu, 1 sáček kypřícího prášku na pečení, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ -¾ hrnku jemného krystalového cukru, ½ hrnku slunečnicového oleje, 3 celá vejce, 1 polévkovou lžící kakaa.
Postup přípravy
Pro milovníky kokosových moučníků je hrníčkový recept na voňavou bábovku rychle dostupná varianta pečení s kokosem.
Postup:
V míse promícháme všechny suché ingredience…
PESTRÁ ROLÁDA SE SMETANOVOU NÁPLNÍ S MASCARPONE
Potřebné ingredience
Suroviny na korpus: 4 celá vejce, 150 g krystalového cukru, 150 g hladké mouky, 1 PL práškového kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva. Suroviny na náplň: 250 g mascarpone, 2 PL moučkového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače do šlehačky.
Postup přípravy
Barevná roláda se vzorečkem, připomínající pestrou srst některých zvířátek, se sama nabízí třeba pro dětskou párty.
Postup-náplň:
Nejdříve v misce zvlášť rozmícháme…
LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na linecký korpus: 500 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 125 g másla, 4 žloutky, 200 g zakysané smetany, 10 g kypřícího prášku do pečiva, sůl. Suroviny na jablečné pyré: 1200 g oloupaných a nastrouhaných jablek bez jádřinců, 40 g cukru, 2 PL strouhanky. pár kapek citronové šťávy. Suroviny na sněhovou náplň: 4 bílky, 65 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, sůl.
Postup přípravy
Chuťovou harmonii i měkkost upečeného plátu s vrstvou jablečného pyré a sněhu spolehlivě zajistí důkladné zaležení tohoto lineckého koláčku.
Postup-linecké těsto:
VLÁČNÝ KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOVOU NÁPLNÍ
Potřebné ingredience
Suroviny na korpus: 175 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá malá lžička kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku, 75 g moučkového cukru, 2 vejce, ½ hrnku vlažné vody, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny na smetanovou náplň: 1 kelímek bílé smetany na šlehání, 1 kelímek pařížské šlehačky, 2 sáčky želatinového ztužovače-smetafix, moučkový cukr na doslazení šlehačky (nemusí být, želatinový ztužovač šlehačku dosladí). Suroviny na máslový krém: 125 g másla, 1 PL moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 PL rumu, 2 deci mléka, ½ sáčku vanilkového pudinku, 1 PL krystalového cukru. Ostatní suroviny: Trochu jahodového, nebo malinového džemu na potření upečeného korpusu.
Postup přípravy
Nízký upečený kakaový korpus a na něm dvě vrstvy smetanové náplně-do rána zaležené a vychlazené v ledničce. To všechno dohromady je pak náramně osvěžující a vláčná pochoutka.
…
OSVĚŽUJÍCÍ JABLEČNÉ KOSTKY S JOGURTEM
Potřebné ingredience
Suroviny: 75 g hladké mouky, 75 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva,1 kg oloupaných a na kostičky nakrájených jablek, 1 vanilkový cukr, 2 celá vejce, 250 g bílého nebo meruňkového jogurtu. Ostatní suroviny: 2-3 PL meruňkového džemu, 1 PL vody, šťávu z půlky citronu, 2 jablka na ozdobu těsta, plátky mandlí.
Postup přípravy
Díky jablíčkům a jogurtu je moučník velmi vláčný a osvěžující zejména v letním období, když je vychlazený z ledničky.
Postup:
V mixéru nejdříve na jemno rozmixujeme…