Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohové strouhané řezy

Tvarohové strouhané řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 40 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, 1 Hera, 3 lžíce mléka, 7 dkg moučkového cukru; Náplň: 3 tvarohy (kostky), 4 vejce, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu, 1/2 l mléka, 1 vanilkový puding; Poleva: 4,5 dkg moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1/2 lžíce Solamylu, 1 lžíce mléka, 5 dkg Hery.

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na 2 díly a dáme asi na 2 hodiny do mrazáku.
Pak jeden díl rozstrouháme na vymazaný pekáč, na to dáme tvarohovou nádivku, nastrouháme druhý díl těsta a upečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční mazanec, bochánek

Velikonoční mazanec, bochánek

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky,100 g moučkového cukru a stejné množství másla, lžíce sádla, 2 žloutky, špetka soli, 40 g droždí (nejlepší je vážené z pekárny), 3/16 litru mléka, půlku sáčku vanilkového cukru, nastrouhaná citronová kůra a 30 gramů nadrobno nakrájených mandlí do těsta a 20 g na ozdobení, 50 g v rumu namočených rozinek, rozšlehané vajíčko na pomazání

Postup přípravy

Do misky dám kvasnice, posypu lžičkou moučkového cukru, kvasnice se rozpustí, přiliju trochu vlahého mléka a lžíci mouky a udělám kvásek. Mezitím rozpustím máslo a sádlo, nesmí…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Drobenkový koláč s tvarohem a malinami/borůvkami

Drobenkový koláč s tvarohem a malinami/borůvkami

Potřebné ingredience

Drobenka: 250 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru 1 vejce 1/2 prášku do pečiva Tvarohová vrstva: 250 g tvarohu - nejlépe z vaničky ale můžete i v pozlátku, akorát se hůř roztírá na koláč, 1 vejce 1 vanilkový cukr cukr (podle chuti a podle sladkosti ovoce) Ovoce jaké máte rádi, já dělala malinový a s borůvkami

Postup přípravy

Smícháme všechny přísady a uděláme drobenku. Odebereme 2/3 a natlačíme do vymazané, vysypané koláčové formy. Můžete dát i na papír na pečení. Stačí tenčí vrstva. Na ni vylijeme či…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vláčná přesnídávková bábovka

Vláčná přesnídávková bábovka

Potřebné ingredience

300g špaldové hladké mouky, 70g žitné celozrnné mouky, 65g hodně měkkého másla, sůl, 2 vejce, 30g kakaa, 120g oleje, 100g cukru, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 550 - 600g přesnídávky (jablečného pyré). Poleva: 50g třtinového cukru, 50g másla, 60g šlehačky, sůl, cca 65g moučkového třtinového cukru

Postup přípravy

šleháme máslo a cukr, přidáme olej, nakonec vejce. Ke směsi střídavě zašleháváme moučnou směs (mouka, kakao, soda, sůl) a přesnídávku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170°C …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŽIDOVSKÝ MEDOVNÍK podle Alberta

ŽIDOVSKÝ MEDOVNÍK podle Alberta

Potřebné ingredience

16lžic másla, 8 lžic hnědého cukru, 3 vejce, 250 ml medu, 1,5hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeče(dala jsem sodu), 1 lžička ml.skořice, 1 lžíce instant. kávy, opražené ořechy

Postup přípravy

Vše smíchat, pečeme 25-30 min, forma 20x35cm

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malinový zákusek se šlehačkou

Malinový zákusek se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g zakysané smetany, 3 PL cukru moučka, 350 g malin, 100 g cukru krupice, 5 želatinových plátků. Dále: 250 ml smetany ke šlehání, kousek hořké čokolády.

Postup přípravy

Všechny suroviny na hrnkovou buchtu zamícháme a krátce prošleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech 30x40 cm a v troubě předehřáté na 190°C upečeme (asi 20 minut)…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s broskvemi a vanilkovou náplní

Koláč s broskvemi a vanilkovou náplní

Potřebné ingredience

Těsto: 250 g hladké mouky, špetka soli, špetka prášku do pečiva, 75 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 vejce, 125 g másla. Náplň: 250 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 zarovnané PL hladké mouky, 3 vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 60 g másla, 70 g cukru krupice. Dále: 1 broskvový kompot.

Postup přípravy

Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané koláčové formy průměr 28 cm (nebo dortové formy 26 cm). Na těsto naskládáme okapané…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obrácený hruškový koláč s karamelem

Obrácený hruškový koláč s karamelem

Potřebné ingredience

4 hrušky, ořechy, čokoládové těsto viz postup

Postup přípravy

http://www.sugartown.cz/2014/08/obraceny-hruskovo-cokoladovy-kolac-s.html
Místo pistácií jsem dala vlašské ořechy, koření mixed spice jsem vynechala a nahradila lžičkou skořice…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
MORAVSKÉ KOLÁČE

MORAVSKÉ KOLÁČE

Potřebné ingredience

100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 65 g rozpuštěného másla nebo Hery, 40-50 g cukru, 10 g droždí, žloutek do těsta, trochu soli, muškátový oříšek, citronová kůra, 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření, na drobenku: 10 g másla, 10 g cukru, 10 g polohrubé mouky Náplň: povidla, slivovice (rum), skořice 1/2 vaničky tvarohu, 1 žloutek, namočené rozinky ve slivovici

Postup přípravy

Nejdříve si necháme vzejít kvásek (kvasnice, trocha cukru, mléka a hladké mouky). Ten poté přidáme k mouce. Přidáme mléko, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr, žloutek, trochu soli,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bezlepkový chlebíček bez cukru

Bezlepkový chlebíček bez cukru

Potřebné ingredience

3 vejce, 200g mléka, 2 zralé banány, 70g oleje, 130g bezlepkové ovesné mouky (mleté bezlepkové vločky), skořice, 1 lžička PP. Čokoládová poleva a semínka na ozdobu

Postup přípravy

Metličkou spojíme vejce, mléko a olej. Přidáme rozmačkané banány a zbytek ingrediencí. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C asi 40min. Po vychladnutí můžeme polít…

Zobrazit více...

Kategorie