Řez z BE BE sušenek
Potřebné ingredience
Suroviny viz. postup
Postup přípravy
Ze 3,5 dl vody a 1 vanilkového pudingu uvaříme puding. Mícháme do vychladnutí.
Větší půlku másla, 4 lžíce cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr a 2 lžíce rumu utřeme do pěny.…
Kynutý koláč s rebarborou a tvarohem - z webu Chytrá…
Potřebné ingredience
Těsto: 1 ks žloutek | 100 g rostlinného tuku | 20 g droždí | 350 g polohrubé mouky | 70 g moučkového cukru | 1/2 lžičky soli | 150 ml mléka | Náplň: 400 g rebarbory | 250 g tvarohu | 3 lžíce cukru | trochu mléka | Drobenka: 100 g polohrubé mouky | 80 g moučkového cukru | 80 g másla
Postup přípravy
Z vlahého mléka, droždí a lžičky cukru udělejte kvásek. Pak do mouky přidejte kvásek, rozpuštěný, ale vychladlý tuk, zbylé mléko, cukr, žloutek a sůl. Vypracujte těsto a nechte…
Bábovka z banánů v čokoládě-podle Petry
Potřebné ingredience
Suroviny 300 g polohrubé mouky,250 g cukru krystal,250 g hery,3 kusy tyčinky banány v čokoládě,4 vejce,1 prášek do pečiva,citronová kůra
Postup přípravy
Heru s cukrem a žloutkem utřu do pěny, přidám mouku s práškem do pečiva, drobně nakrájené nebo rozmačkané Banány v čokoládě zakapané citronovou šťávou a nakonec do těsta vmíchám…
Banánové muffiny - trošku zdravější verze
Potřebné ingredience
3 banány, 60g žitné mouky, 65g špaldové mouky, 150g hladké pšeničné mouky, 1 prášek do pečiva, 80g změklého másla, 220g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1 čajová lžička citronové kůry, 75ml smetany na šlehání, 100ml mléka
Postup přípravy
Banány rozmačkáme vidličkou. V jedné míse smícháme mouky s práškem do pečiva. V druhé vyšleháme vejce s cukrem do pěny a potom postupně přidáme další suroviny, končíme moukou a…
HRNÍČKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSOVÝM PUDINKEM-RYCHLÁ A SNADNÁ…
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 čtvrtlitrový hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 sáček kokosového pudinku, ½ hrnku strouhaného kokosu, 1 sáček kypřícího prášku na pečení, 1 sáček vanilkového cukru, 1 hrnek mléka, ½ -¾ hrnku jemného krystalového cukru, ½ hrnku slunečnicového oleje, 3 celá vejce, 1 polévkovou lžící kakaa.
Postup přípravy
Pro milovníky kokosových moučníků je hrníčkový recept na voňavou bábovku rychle dostupná varianta pečení s kokosem.
Postup:
V míse promícháme všechny suché ingredience…
Špaldové muffiny s jahodami
Potřebné ingredience
1 a 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky,1 velké vejce,1/2 hrnku hnědého cukru,,1/2 hrnku mléka,1/2 hrnku oleje,špetka soli,1/2 prdopeče,čerstvé jahody....rozpis je na 12 kousků
Maková roláda s tvarohem
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 80 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 60 g hladké mouky, 40 g mletého máku. Krém: 250 g tvarohu v alobalu, 3 PL bílého hustého jogurtu (např. jihočeský ve skle), 3 PL cukru moučka. Dále: jahodová marmeláda.
Postup přípravy
Celá vejce a oba cukry vyšleháme do husté pěny, lehce vmícháme prosátou mouku, smíchanou s mákem. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na…
Fitness dort - bez mouky. Rychlovka, která osvěží
Potřebné ingredience
Korpus: 150 g ovesných vloček (ty jemné), 100 g nasekaných vlašských ořechů, deci a půl vody, lžíce kakaa Náplň: opět moje oblíbená kombinace 2x tvaroh, 1x šlehačka, 1 želatina z Lidlu - příchuť dle chuti
Postup přípravy
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady a dáme do kulaté dortové formy, kterou lehce vymažeme máslem/tukem. Pečeme na 220 stupňů deset minut. Poté necháme zchladnout.
PESTRÁ ROLÁDA SE SMETANOVOU NÁPLNÍ S MASCARPONE
Potřebné ingredience
Suroviny na korpus: 4 celá vejce, 150 g krystalového cukru, 150 g hladké mouky, 1 PL práškového kakaa, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva. Suroviny na náplň: 250 g mascarpone, 2 PL moučkového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 1 balíček ztužovače do šlehačky.
Postup přípravy
Barevná roláda se vzorečkem, připomínající pestrou srst některých zvířátek, se sama nabízí třeba pro dětskou párty.
Postup-náplň:
Nejdříve v misce zvlášť rozmícháme…
LINECKÉ KOSTKY SE SNĚHEM A JABLEČNÝM PYRÉ-VÝTEČNÉ
Potřebné ingredience
Suroviny na linecký korpus: 500 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 125 g másla, 4 žloutky, 200 g zakysané smetany, 10 g kypřícího prášku do pečiva, sůl. Suroviny na jablečné pyré: 1200 g oloupaných a nastrouhaných jablek bez jádřinců, 40 g cukru, 2 PL strouhanky. pár kapek citronové šťávy. Suroviny na sněhovou náplň: 4 bílky, 65 g moučkového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru, sůl.
Postup přípravy
Chuťovou harmonii i měkkost upečeného plátu s vrstvou jablečného pyré a sněhu spolehlivě zajistí důkladné zaležení tohoto lineckého koláčku.
Postup-linecké těsto: