Listové řezy vanilkové s meruňkou (falešné žloutkové)
Potřebné ingredience
listové těsto 2 balíčky, 2 ks vanil. pudinku Dr. Oetker, 3 lžíce cukru+1 vanil. cukr do pudinku, zavař. meruňky, 1 lt mléka, dětské piškoty
Postup přípravy
V tomto balení listového těsta je 6 ks(plátků těsta), proto musíte koupit 2 balení, budete potřebovat 8 ks. Pokud neseženete, kupte klasické a rozválejte na dva pláty velikosti…
Piškotová "Šarlotka" ovocná s jednoduchým…
Potřebné ingredience
Na piškotovou roládu: 140 gr cukr krupice, 5 vajec, 140 gr hladké mouky, rybízová zavařenina na potření. Asi 30 ks dětských piškotů na dno. Na krém: 400 gr zakysané smetany, 500 gr tvarohu ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 1/2 lt mléka, 2 lžíce cukr krupice do pudinku. Ovoce - dávám rovnou zmrazený rybíz, v létě čerstvý, nejlepší jsou maliny, s ananasem je také vynikající. Jiná varianta: meruňková zavařenina a kousky kompot. meruněk, nebo broskve.
Postup přípravy
Roláda: cukr utřeme s 5 žloutky do pěny, třu poctivě alespoň 10 minut, po lžících přidám mouku. Z 5 bílku vyšlehám sníh a zvolna jakoby zaobaluji do těsta. Na vymaštěný a polohr.…
Piškotová roláda s jablečnou náplní
Potřebné ingredience
Díky inspiraci receptu na "Jablíčkovou roládu" a na vaše žádosti, vkládám recept. Na těsto: 200 gr polohrubé mouky, 120 gr cukru krupice, 4 vejce, 100 ml (8 lžic) vlažné vody. Na náplň: 7-8 větších kyselejších jablek, 1 skořicový cukr+1 polévk. lžíce skořice, rozinky podle oka, 2 hrstě rozsekaných vlašských ořechů, 4 pol. lžíce rumu. Na dozdobení: zakysaná smetana 200 gr, rozstrouhaná čokoláda..nebo rozpuštěná čokoláda na vaření+2 lžíce másla, pokud budete dělat roládu s čoko polevou.
Postup přípravy
Oloupaná jablíčka nastrouháte na hrubším struhadle a spolu s rozinkami, skoř. cukrem a skořicí vydusíte za stálého míchání cca 10 min., jablíčka zhnědnou..přidáte ořechy, pokud…
Pouťové koláče
Potřebné ingredience
1 kg polohr. mouky, 25 dkg cukr krupice, 25 dkg másla, 2 kostičky droždí, 1/2 lt mléka, 1 čaj. lžička soli, 6 žloutků, trochu muškát. oříšku nastrouhat, citr. kůra, 1 vanil. cukr. Mák, povidla, tvaroh, rum, rozinky, mandle, vanil. cukr, perník na strouhání, používám můj upečený.
Postup přípravy
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mušk. oříšek, citr. kůru a vanil. cukr. Přisypeme mouku, osolíme, nemícháme, na mouku nalijeme vzešlý kvásek a vlahé mléko a…
Bavorské vdolečky podle M. Dobromily Rettigové
Potřebné ingredience
100 gr rozpuštěného másla (dala jsem Heru), špetka soli, 50 gr cukru krupice, 1 pol. lžíce rumu, 2 žloutky, 1 vejce, nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu (nemusí být), 20 gr droždí, asi 200 ml mléka, 400 gr hladké mouky, olej na smažení, povidla, nastrouhaný tvrdý tvaroh, zakysaná smetana. Do domácí pekárny dáme v pořadí: tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí, používám sušené.
Postup přípravy
Vypracujeme nepříliš tuhé těsto, dala jsem necelé 2 dcl mléka, necháme vykynout. Správně se má po vykynutí těsto rozválet na placku a vykrajovat kolečka, pro mě zdlouhavé,…
BABICŮV JABLEČNÝ DORT upečený na plechu - báááječný a…
Potřebné ingredience
200 g hladké mouky (pro nevěřící "Tomáše": dejte 250 g mouky), 100 g cukru krupice, 1 vejce, kypřící prášek, 100 g rozpuštěného másla (klidně dejte až 150 g), 6 šťavnatých kyselejších jablek. Na náplň: 2 zakysané smetany (jeden kelímek o obsahu 400 g, tedy dohromady 800 g), 1 malá smetana na šlehání (30%), 100 g cukru, 1 vejce, 1 vanil. pudink. MÁSLO MUSÍ BÝT TEPLÉ A TĚSTO S TEPLÝM MÁSLEM HNED VYPRACUJTE NA PLECH.
Postup přípravy
Babica pekl v dortové formě, ale množství těsta bohatě stačí na velký plech. Postup je u fotek.
Náplň: všechny uvedené suroviny pořádně promíchejte. Pokud máte sladší jablka,…
VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a…
Potřebné ingredience
3 skleničky o obsahu 2 dcl polohrubé mouky, 2 skleničky cukru krupice, 2 sklen. mléka, necelá 1 sklen. oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do perníku a 1 lžička normálního kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa na pečení, švestková povidla asi 2,5 dcl a rum. poleva: 125 gr másla, 1 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru moučka. Peče se 30 min. na 180°, zkusíme špejlí jestli je propečený.
Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí
Potřebné ingredience
200 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 1 panák rumu (1/2 dcl), vypeckované švestky. Drobenka: 100 g hl. mouky, 80 g cukru, 3 lžíce másla, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr. PEČEME asi 35 min. při 180°, jakmile okraje zezlátnou a začne vonět po rumu, je hotový.
BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici
Potřebné ingredience
Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.
Postup přípravy
Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech …
Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky
Potřebné ingredience
55 dkg hladké mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 žloutky, slabé (necelé) 2 dcl oleje, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1/4 lt mléka, 1 kostička droždí Do domácí pekárný dáme postupně: mléko, olej, špetku soli, žloutky, rum, mouku, cukr a použijeme sáček sušeného droždí.
Postup přípravy
DP - PROGRAM TĚSTO - nebo zaděláme těsto klasickým způsobem a necháme kynout 20 - maximálně 30 minut. Za tu dobu si uděláme náplň, na fotkách jsem použila povidla a tvaroh, do…