Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Moučníky, poháry

Přidat recept
MOUČNÍKY, POHÁRY
Listové řezy vanilkové s meruňkou (falešné žloutkové)

Listové řezy vanilkové s meruňkou (falešné žloutkové)

Potřebné ingredience

listové těsto 2 balíčky, 2 ks vanil. pudinku Dr. Oetker, 3 lžíce cukru+1 vanil. cukr do pudinku, zavař. meruňky, 1 lt mléka, dětské piškoty

Postup přípravy

V tomto balení listového těsta je 6 ks(plátků těsta), proto musíte koupit 2 balení, budete potřebovat 8 ks. Pokud neseženete, kupte klasické a rozválejte na dva pláty velikosti…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová "Šarlotka" ovocná s jednoduchým krémem

Piškotová "Šarlotka" ovocná s jednoduchým…

Potřebné ingredience

Na piškotovou roládu: 140 gr cukr krupice, 5 vajec, 140 gr hladké mouky, rybízová zavařenina na potření. Asi 30 ks dětských piškotů na dno. Na krém: 400 gr zakysané smetany, 500 gr tvarohu ve vaničce, 2 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový pudink, 1/2 lt mléka, 2 lžíce cukr krupice do pudinku. Ovoce - dávám rovnou zmrazený rybíz, v létě čerstvý, nejlepší jsou maliny, s ananasem je také vynikající. Jiná varianta: meruňková zavařenina a kousky kompot. meruněk, nebo broskve.

Postup přípravy

Roláda: cukr utřeme s 5 žloutky do pěny, třu poctivě alespoň 10 minut, po lžících přidám mouku. Z 5 bílku vyšlehám sníh a zvolna jakoby zaobaluji do těsta. Na vymaštěný a polohr.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Piškotová roláda s jablečnou náplní

Piškotová roláda s jablečnou náplní

Potřebné ingredience

Díky inspiraci receptu na "Jablíčkovou roládu" a na vaše žádosti, vkládám recept. Na těsto: 200 gr polohrubé mouky, 120 gr cukru krupice, 4 vejce, 100 ml (8 lžic) vlažné vody. Na náplň: 7-8 větších kyselejších jablek, 1 skořicový cukr+1 polévk. lžíce skořice, rozinky podle oka, 2 hrstě rozsekaných vlašských ořechů, 4 pol. lžíce rumu. Na dozdobení: zakysaná smetana 200 gr, rozstrouhaná čokoláda..nebo rozpuštěná čokoláda na vaření+2 lžíce másla, pokud budete dělat roládu s čoko polevou.

Postup přípravy

Oloupaná jablíčka nastrouháte na hrubším struhadle a spolu s rozinkami, skoř. cukrem a skořicí vydusíte za stálého míchání cca 10 min., jablíčka zhnědnou..přidáte ořechy, pokud…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Pouťové koláče

Pouťové koláče

Potřebné ingredience

1 kg polohr. mouky, 25 dkg cukr krupice, 25 dkg másla, 2 kostičky droždí, 1/2 lt mléka, 1 čaj. lžička soli, 6 žloutků, trochu muškát. oříšku nastrouhat, citr. kůra, 1 vanil. cukr. Mák, povidla, tvaroh, rum, rozinky, mandle, vanil. cukr, perník na strouhání, používám můj upečený.

Postup přípravy

Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mušk. oříšek, citr. kůru a vanil. cukr. Přisypeme mouku, osolíme, nemícháme, na mouku nalijeme vzešlý kvásek a vlahé mléko a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Bavorské vdolečky podle M. Dobromily Rettigové

Bavorské vdolečky podle M. Dobromily Rettigové

Potřebné ingredience

100 gr rozpuštěného másla (dala jsem Heru), špetka soli, 50 gr cukru krupice, 1 pol. lžíce rumu, 2 žloutky, 1 vejce, nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu (nemusí být), 20 gr droždí, asi 200 ml mléka, 400 gr hladké mouky, olej na smažení, povidla, nastrouhaný tvrdý tvaroh, zakysaná smetana. Do domácí pekárny dáme v pořadí: tekuté, potom sypké suroviny, nakonec droždí, používám sušené.

Postup přípravy

Vypracujeme nepříliš tuhé těsto, dala jsem necelé 2 dcl mléka, necháme vykynout. Správně se má po vykynutí těsto rozválet na placku a vykrajovat kolečka, pro mě zdlouhavé,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BABICŮV JABLEČNÝ DORT upečený na plechu - báááječný a jednoduchý

BABICŮV JABLEČNÝ DORT upečený na plechu - báááječný a…

Potřebné ingredience

200 g hladké mouky (pro nevěřící "Tomáše": dejte 250 g mouky), 100 g cukru krupice, 1 vejce, kypřící prášek, 100 g rozpuštěného másla (klidně dejte až 150 g), 6 šťavnatých kyselejších jablek. Na náplň: 2 zakysané smetany (jeden kelímek o obsahu 400 g, tedy dohromady 800 g), 1 malá smetana na šlehání (30%), 100 g cukru, 1 vejce, 1 vanil. pudink. MÁSLO MUSÍ BÝT TEPLÉ A TĚSTO S TEPLÝM MÁSLEM HNED VYPRACUJTE NA PLECH.

Postup přípravy

Babica pekl v dortové formě, ale množství těsta bohatě stačí na velký plech. Postup je u fotek.
Náplň: všechny uvedené suroviny pořádně promíchejte. Pokud máte sladší jablka,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a čokoládovou polevou

VÝBORNÝ DOMÁCÍ PERNÍK se švestkovými povidly a…

Potřebné ingredience

3 skleničky o obsahu 2 dcl polohrubé mouky, 2 skleničky cukru krupice, 2 sklen. mléka, necelá 1 sklen. oleje, 2 vejce, 1 kypřící prášek do perníku a 1 lžička normálního kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa na pečení, švestková povidla asi 2,5 dcl a rum. poleva: 125 gr másla, 1 lžíce kakaa a 2 lžíce cukru moučka. Peče se 30 min. na 180°, zkusíme špejlí jestli je propečený.

Postup přípravy

Postup je u fotek.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí

Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí

Potřebné ingredience

200 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 1 panák rumu (1/2 dcl), vypeckované švestky. Drobenka: 100 g hl. mouky, 80 g cukru, 3 lžíce másla, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr. PEČEME asi 35 min. při 180°, jakmile okraje zezlátnou a začne vonět po rumu, je hotový.

Postup přípravy

Postup u fotek. Dobrou chuť.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici

BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici

Potřebné ingredience

Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.

Postup přípravy

Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky

Koláče, buchty, sladké plněné rohlíky

Potřebné ingredience

55 dkg hladké mouky, 9 dkg cukru krupice, 2 žloutky, slabé (necelé) 2 dcl oleje, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1/4 lt mléka, 1 kostička droždí Do domácí pekárný dáme postupně: mléko, olej, špetku soli, žloutky, rum, mouku, cukr a použijeme sáček sušeného droždí.

Postup přípravy

DP - PROGRAM TĚSTO - nebo zaděláme těsto klasickým způsobem a necháme kynout 20 - maximálně 30 minut. Za tu dobu si uděláme náplň, na fotkách jsem použila povidla a tvaroh, do…

Zobrazit více...

Kategorie