Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Rybíz ala brusinky

Rybíz ala brusinky

Potřebné ingredience

Budete potřebovat-1,5kg červeného rybízu, 0,80kg cukr krystal, 2lžíce rumu, 1větší citron, 2ks badyánu, 2ks celé skořice .

Postup přípravy

Na plech dáme očištěný rybíz -na rybíz poklademe badyán , skořici a na kolečka pokrájený citron. Vložíme do troby a pečeme 1/2 hodiny na 250C . Po té plech vyndáme z troby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA

ŠÍPKOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

2 litry šípků 1 1/4 litru vody 250g třtinového cukru 1pektogel

Postup přípravy

Šípky odšťopkujeme a odbubákujeme, semínka vybírat nemusíme. Dáme do velkého hrnce vařit s 1/4litrem vody a postupně přiléváme, jak se vyvařuje. Vaří se cca 1 hodinu, poté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

ŠVESTKOVÁ PEČENÁ POVIDLA

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 50 dkg cukru krupice, 2 lžíce octa, 1/2 kávové lžičky mleté skořice, 4 polévkové lžíce rumu, 3 tlučené hřebíčky

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
1. Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA= 6JOGURTŮ:-))))

VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA=…

Potřebné ingredience

1litr plnotučného mléka Sušené polotučné mléko- 5-6lžic 3 lžíce živého jogurtu typu Hollandia- nebo můžete použít jagurtovou kulturu.

Postup přípravy

1l mléka zahřejeme na 80°C (když se začne tvořit škraloup) a zchladíme na asi 35°C (udržíte tam prst). V mléce rozmixujeme 5-6 polévkových lžic sušeného mléka a tak 3 lžíce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

ŠVESTKOVÁ NUTELA!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1,3 kg až 1,5 kg zralých švestek,
500 g pískového cukru,
100 g kakaa,
1 vanilinový cukr,
rum dle chuti(rumové aroma)

Postup přípravy

Příprava:
Švestky vypeckujeme, rychle přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut doměkka. Po vychladnutí je rozmixujeme, přidáme cukr, kakao, vanilinový cukr nebo i rum(rumové…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot

Dýňový kompot

Potřebné ingredience

Cukr 0,5 kg ,Citron 1 , Hřebíček 5 , Skořice 1 , Vanilka 1 / popř. vanilkový cukr ... Dá se přidat trochu kyseliny citronový z prášku navíc..

Postup přípravy

Strašně dlouho sem sháněla recept na sladký kompot z dýně, jako znám od babičky .. A sehnala sem od paní Terezky , tak vkládám pro inspiraci ... Je jednoduchý a výýýýýýborný....…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketový džem s lesným ovocím

Cuketový džem s lesným ovocím

Potřebné ingredience

2,2 kg očistená a ošúpaná cuketa, 800 g mrazená lesná zmes - môže byť aj čerstvé ovocie, 1 kg cukru kryštál, 2 KL perníkové korenie, 3 ks Gelfix 3 : 1

Postup přípravy

Keď neviete, čo s cuketami, tu je jedno sladké riešenie.

POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

1l rybízu 1 l ovoce ( borůvky ,jablka ,nektarinky ,broskve ,mirabelky ,švestky .........podle chuti a možností ) Dohromady 2 L ovoce 1,20kg cukru krystal 1 lžička skořice 1/8 l rumu

Postup přípravy

Nakrájíme ovoce pokud je větší na malé kousky ,jablíčka strouháme . Vše zamícháme a dáme do pekáče do trouby na 20 minut péct na nejvyšší stupeň . Po dvaceti minutách horké plníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
****Zavařené ořechy v mikrovlnce****

****Zavařené ořechy v mikrovlnce****

Potřebné ingredience

Vyloupané ořechy , 0,7l zavařovací sklenice, víčka

Postup přípravy

Vyloupané ořechy dáme do čistých, suchých sklenic, vložíme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon 1,5 -2 minuty. Pak teplé sklenice vyndáme, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí uncle beans

Domácí uncle beans

Potřebné ingredience

1kg cuket, 1 kg paprik, 0,5 kg cibule, 6 mrkví, 6 lžic sójovky, 2 lžíce worčestru, 2 lžíce cukru, 1 lžíce soli, 2,5 deci oleje, 1 litr kečupu

Postup přípravy

Vše nakrájet, přidat zbytek surovin a vařit 30 minut, dát do sklenic a zavařit 20 minut při 80 stupních. Vynikající pod maso na pečení nebo do číny.

Zobrazit více...

Kategorie