Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Kyselé okurky - skoro jako znojemské :-))

Potřebné ingredience

Okurky :-))

Postup přípravy

Nálev:

4l vody
1l octa 8%
5-30 dkg cukru krystal
16dkg soli
50 tabletek cukerinu

Vaříme 20 minut.
Vystačí na 12 lahví.
__________________________…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs třeba na topinky z cukety

Směs třeba na topinky z cukety

Potřebné ingredience

1 1/2 kg nastrouhané cukety,5 cibulí, 1 palička česneku, 3 lžíce sojovky, 2 lžičky soli, rajský protlak(3)

Postup přípravy

Cuketu, cibuli, česnek, sojovku, sůl dáme do hrnce zalijeme vodou a dusíme cca.30-40min.Poté přidáme rajský protlak.Dáme do skleniček, otočíme vzhůru nohama.NEZAVAŘUJEME!!!!!!!!!…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní,ZDRAVÉ !!!!!!!!!!

Zavařování ovoce BEZ CUKRU- NÍZKOKALORICKÉ,dietní…

Potřebné ingredience

ovoce,převařená voda,sůl

Postup přípravy

Zavařovací sklenice plníme co nejúsporněji, aby v nich ovoce zabralo co nejvíce místa. Na každou sedmidecilitrovou sklenici přidáme špetku soli a ovoce zalijeme STUDENOU…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová šťáva a marmeláda

Rybízová šťáva a marmeláda

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, cukr a kyselinu citronovou

Postup přípravy

Rybíz odšťavníme v odšťavňovači. ( Odpad necháme ještě chvilku odstát ještě pustí trošku šťávy, kterou přilijeme ). Na 1 litr šťávy přidat půl litru vody a kyselinu citronovou,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
RECEPT NA ŠŤÁVU Z RYBÍZU ČERNÝ+ČERVENÝ,MALIN......

RECEPT NA ŠŤÁVU Z RYBÍZU ČERNÝ+ČERVENÝ,MALIN......

Potřebné ingredience

OVOCE ZE ZAHRÁDKY-ČERNÝ+ČERVENÝ RYBÍZ+ MALINY /TO CO MÁTE NA ZAHRADĚ/ , CUKR, KYSEL.CITRONOVOU, KONZERVAČNÍ POMŮCKU PROTI PLÍSNÍM A KVAŠENÍ , NO A SAMOZŘEJMĚ VODU

Postup přípravy

NEJDŘÍVE POMĚR:
1 1/4L OVOCE NA 1/2L VODY, 1LŽIČKU KYS.CITRONOVÉ , 80DKG CUKRU ,

POSTUP:
- OMYTÉ OVOCE A ODVÁŽENÉ - DÁME DO HRNCE, VYLISUJEME = ROZMAČKÁME (JÁ TO…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče, do rýžového nákypu atd. i jen tak k jídlu

švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče,…

Potřebné ingredience

švestky omyjeme, dloupene a zrovna mačkáme vnitřní stranou dolů do sklenic, pokud jsou kyselejší můžeme přidat lžíci cukru a můžeme dát taky lžíci vody...já nedávám. Sterilujeme na 85 stupňů cca 25 min. Vydrží dva roky. Dávám víčka s červenou gumičkou... Foto doplním...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik, 1kg rajčat, 5-6 cibulí, 5-6 feferonek, 1/2kg pečeného masa(bůčku), 30 dkg tvrdého sýra, 2 dcl oleje, 1/2 Deka.

Postup přípravy

Papriky, rajčata, cibule a feferonky umeleme na masovém strojku a vaříme do zhoustnutí. Já osobně feferonky nedávám kvůli dětem a i tak je to vynikající:-)
Jakmile máme směs…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené Lečo

Domácí zavařené Lečo

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 30 parik 2 veliké cibule sůl pepř

Postup přípravy

nakrájíme si na měsíčky cibuli osmahneme ji na oleji(nejlépe olivovém),potom přidáme nakrájenou na jemné pásky papriku a dusíme cca asi 15 minut a pořád přemícháváme !Déle…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ ... PEČENÝ ČAJ...  :-)))

SKVĚLÝ ... PEČENÝ ČAJ... :-)))

Potřebné ingredience

2 kg ovoce (různeho druhu) jahody ,ostružiny, oloupane jablka, hrušky, boruvky, rybíz, hrozno, 1kg cukru, 1 dcl rumu, štáva z 1 citronu, špetka skořice,

Postup přípravy

2 kg ovoce nakrajime na kostičky, přidáme 1 kg cukru, upečeme na plechu do zhoustnuti.\r\nPo vyndáni z trouby, vmícháme rum a štávu z jednoho citronu a nakonec špetku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská přesnídávka

Dětská přesnídávka

Potřebné ingredience

2 kg jablek,2l vody,2 vanilkové pudinky,1/2kg cukru krystal

Postup přípravy

Jablka oloupeme,nakrájíme na menší kousky,přidáme cukr krystal a rozvaříme.Behem vaření mícháme,aby se to nepřichytlo.Trochu prochladlé rozmixijeme třeba tyčovým mixérem,dáme…

Zobrazit více...

Kategorie