(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
RECEPT NA ŠŤÁVU Z RYBÍZU ČERNÝ+ČERVENÝ,MALIN......
Potřebné ingredience
OVOCE ZE ZAHRÁDKY-ČERNÝ+ČERVENÝ RYBÍZ+ MALINY /TO CO MÁTE NA ZAHRADĚ/ , CUKR, KYSEL.CITRONOVOU, KONZERVAČNÍ POMŮCKU PROTI PLÍSNÍM A KVAŠENÍ , NO A SAMOZŘEJMĚ VODU
Postup přípravy
NEJDŘÍVE POMĚR:
1 1/4L OVOCE NA 1/2L VODY, 1LŽIČKU KYS.CITRONOVÉ , 80DKG CUKRU ,
POSTUP:
- OMYTÉ OVOCE A ODVÁŽENÉ - DÁME DO HRNCE, VYLISUJEME = ROZMAČKÁME (JÁ TO DĚLÁM
RUČNĚ ),
- PŘIDÁME KYSEL.CITRONOVÉ + VODU (DLE POMĚRU NA OVOCE) A NECHÁME STÁT PŘES NOC (CCA 24H)
- DRUHÝ DEN: PŘECEDÍME PŘES HADR DO HRNCE (JÁ DĚLÁM PŘES ZÁCLONU JDE TO DOBŘE) A PŘIDÁME CUKR (OPĚT DLE POMĚRU NA OVOCE)
- VŠE TEĎ POVAŘÍME CCA 10 MINUT (OD VARU) A PŘITOM MUSÍME SBÍRAT PĚNU, KTERÁ SE NÁM VYTVÁŘÍ PŘI VAŘENÍ
-NO A NAKONEC DO JEŠTĚ HORKÉ LÁZNĚ (NÉ VAŘÍCÍ) PŘIMÍCHÁME KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK
1 1/4L OVOCE NA 1/2L VODY, 1LŽIČKU KYS.CITRONOVÉ , 80DKG CUKRU ,
POSTUP:
- OMYTÉ OVOCE A ODVÁŽENÉ - DÁME DO HRNCE, VYLISUJEME = ROZMAČKÁME (JÁ TO DĚLÁM
RUČNĚ ),
- PŘIDÁME KYSEL.CITRONOVÉ + VODU (DLE POMĚRU NA OVOCE) A NECHÁME STÁT PŘES NOC (CCA 24H)
- DRUHÝ DEN: PŘECEDÍME PŘES HADR DO HRNCE (JÁ DĚLÁM PŘES ZÁCLONU JDE TO DOBŘE) A PŘIDÁME CUKR (OPĚT DLE POMĚRU NA OVOCE)
- VŠE TEĎ POVAŘÍME CCA 10 MINUT (OD VARU) A PŘITOM MUSÍME SBÍRAT PĚNU, KTERÁ SE NÁM VYTVÁŘÍ PŘI VAŘENÍ
-NO A NAKONEC DO JEŠTĚ HORKÉ LÁZNĚ (NÉ VAŘÍCÍ) PŘIMÍCHÁME KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK
JEŠTĚ TEPLÉ (NÉ VAŘÍCÍ,ABY NEPRASKLY LÁHVE) PŘELIJEME DO VYMYTÝCH FLAŠEK, KTERÉ JSME SI PŘIPRAVILY A ZAVÍČKUJEME JEŠTĚ TEPLÉ, ABY SE ZATÁHLY
NO A JE HOTOVO- ZDRAVÁ , CHUTNÁ A NÉ JAKO Z OBCHODU
........................... :-) :-) MŇAM
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kikina07
(upraveno)
27. 7. 2010, 15:19
Díky za recept,udělala jsem 6litrů šťávy a je výborná!
Ilonáček
(upraveno)
26. 7. 2009, 18:37
ukuk
(upraveno)
25. 7. 2009, 9:01
cítím tu vůni až sem domů,já vařím šťávu taky jen nedávám žádnou chemii,vymačkám ovoce hned s vodou ,přidám jen cukr a využiji kyselosti ovoce a pak vařící šťávy ,která po uzavření víčka vlastně se zavaří sama.Pokud chci štávu na dlouhé období uchovat tak ji zavařím na 15 min na bod varu a klidně vydrží než se vypije.to kvůli tomu,abych měla jistotu,že víčko dobře chytilo a nevytvořily se plísně jak to někdy bývá u zavařenin.A tím nepoužívám přípravek konzervační.dávám šťávu do lahví od kečupu,kterých se mi nahromadí za rok . CHuť má ovoce a narozdíl z obchodu nemá chemii,kyselina citronová a jaká koliv kyselina tělu škodí,tělo ji neutralizuje vápníkem a tím si ho z těla odbourává a to u dětí přece nechceme,když potřebují růst............to jen na dokreslení použité chemie,kterou už tak vypijí z vyráběných limonádiček....kofola je tomu příkladem,zkuste číst etikety,co je tam za kyselinky....jinak jste moc šikovná šikulka,protože dělat šťávy doma je dost veliká oběť,ale bude korunovaná ještě víc když zkusíte využít kyselost ovoce a vařící šťávy,moc vám fandím a přeji krásné léto .
jája1.
(upraveno)
6. 9. 2009, 21:46
@ukuk
díky za příspěvek - za radu Jarča