Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg červené cibule,5dkg másla,2lžíce olivového oleje,5dkg třtinového cukru,trochu tymiánu,250ml červeného vína,50ml balsamika,sůl,pepř

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme na měsíčky cibuli asi 5 minut necháme zpěnit,zasypeme cukrem,stáhne teplotu a dusíme asi 45 minut až se voda odpaří a cibule zkaramelizuje…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablková povidla

Jablková povidla

Potřebné ingredience

6 půllitrů na kostičky pokrájených jablek, 1/2 kg cukru, 2 lžíce octa

Postup přípravy

Vše smícháme a necháme do druhého dne stát. Druhý den povaříme, rozmixujeme, propasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme.

Povidla jsou jednoduchá, chutná na vdolky i na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková marmeláda s pektinem

Meruňková marmeláda s pektinem

Potřebné ingredience

20g citrusového přírodního pektinu, 2kg meruněk, 1kg třtinového cukru, citrónová šťáva (z 1/2 - 1 citrónu), hrst cukru

Postup přípravy

Kousky meruněk zasypeme cukrem, promícháme a za občasného míchání vaříme 30-40min., poté nahrubo rozmixujeme a přidáme pektin rozmíchaný v hrsti cukru a vaříme asi 5min. Lijeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
POVIDLA v PH

POVIDLA v PH

Potřebné ingredience

2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet a trochu rumu

Postup přípravy

POVIDLA
2,5kg švestek ,1 kg cukr, 1 celá skořice a 1dcl ocet vypeckované švestky dáme do mísy od PH pak přidáme ostatní zamícháme a dáme dělat na Low 12h se zavřenou poklicí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařené maso

Zavařené maso

Potřebné ingredience

1 kg masa, 16g...praganda (rychlosůl), 5 kuliček ....pepř, 5 kuliček ....nové koření, 1ks..bobkový list, 3 stroužky česneku, 0,1 l vody,

Postup přípravy

Jestli někomu chutná kupovaná vepřová konzerva tak ať vyzkouší tenhle recept, teprve potom pozná, co je to delikatesa.

Maso nakrájíme na kousky velké asi 3x3 cm, přimícháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Kandované višně (a jiné ovoce) - hotové za týden

Potřebné ingredience

2,25 kg cukru, 1 litr vody, vypeckované višně

Postup přípravy

Pokud Vám nefungují návody z internetu, zkuste tento starší a osvědčený recept.

Z litru vody a 1 kg cukru připravíme sirup. Do vroucího sirupu vložíme vypeckované ovoce, v…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rebarborovo-hrušková marmeláda

Rebarborovo-hrušková marmeláda

Potřebné ingredience

1000g očištěné a nakrájené rebarbory, 2 hrušky, 500g cukru, 20g citrusového pektinu

Postup přípravy

Ovoce smícháme se 450g cukru a dáme vařit. Když je ovoce měkké, rozmixujeme ho a podle hustoty buď dál vaříme nebo přidáme pektin rozmíchaný v 50g cukru. S pektinem vaříme 5 min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Merunkový džem nebo marmeláda

Merunkový džem nebo marmeláda

Potřebné ingredience

1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh

Postup přípravy

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme…

Zobrazit více...

Kategorie