Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Merunkový džem nebo marmeláda

Merunkový džem nebo marmeláda

Potřebné ingredience

1kg meruňky - vypeckované, 1 vanilkový cukr, 800dkg cukr krupice, 1 ks želírovací prostředek Želírfix 1:1 nebo jiný druh

Postup přípravy

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr necháme v lednici do druhého dne. Druhý den přidáme želírfix a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme cca 2 minuty, naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8)…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

0,7l sklenice,okurky nakladačky,kopr,mrkev,petržel,cibule,nové koření,pepř celý,bobkový list,sůl,ocet,cukr,cukeryn. Na jednu sklenici:na dno dám kopr,3kuličky pepře,1 kuličku nového koření,bobkový list,kořenovou zeleninu+cibulku,2 cukeryny.Naskládám okurky a přidám 1 lžičku soli plnou,2 lžíce cukru,deci octa a doliju vodou.Kdo má rád může přidat feferonku,česnek nebo křen.U nás frčí feferonka.Hodím do horkovzdušné trouby na 250 cca 12-15 minut dle velikosti kurek.Jsou moc dobré.

ZAVAŘENINY
cukina jako ananas

cukina jako ananas

Potřebné ingredience

2kg cukin 3l vody 30dkg cukru 3anansové aroma a trošku kys.citronove

Postup přípravy

cukinu oloupem a nakrájíme na čtverečka přidáme ostatni věci .Povaříme a pak jen rychle zavaříme.Moc dobré a opravdu až se proleží je jako ananas

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Třešňový džem do 15 minut! LUXUSNÍ!

Potřebné ingredience

1000 g přesně uzrálých třešní, želírovací cukr 3:1 (anebo 2: 1 Korunní želírovací cukr), 2 lžičky kys. citrónové

Postup přípravy

Třešně se omyjí a chvíli nechají stát ve vodě (aby vylezli případní červíci). :-) Třešně vypeckujeme a zvážíme. Někdo je zcela rozmixuje s troškou vody, někdo drtí na menší kousky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MARMELADA Z DYNĚ

MARMELADA Z DYNĚ

Potřebné ingredience

Udělala jsem marmeladu s dyněa s ananasovou esenci...a musim řict že je fakt vyborna...z tehle dyně co je na fotu se budou dělat kompoty a dalši dyni zamrazime na polivečky..

ZAVAŘENINY
KVAŠÁKY

KVAŠÁKY

Potřebné ingredience

30-60g soli 1l převařené vody špetka hořčičného semínka kopr,křen vinný list 7-10 dní venku

Postup přípravy

Naplníme do sklenice a necháme kvasit asi 7-10dní
Jinak Vás zvu na facebooku do skupiny Domácí kuchyně máme tam hodně dobrot a rádi uvítáme i Váš recept a my se inspirujeme!

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Když bylinky škodí.....

Když bylinky škodí.....

Potřebné ingredience

Nevím, zda je toto ta správná rubrika, ale zkusím sem vložit něco málo o opačném efektu bylinek. Hned v úvodu chci napsat, že já sama věřím v zázračnou sílu bylinek, ale podle starého pořekadla: VŠEHO MOC ŠKODÍ", nic se nemá přehánět. Tyto informace jsem našla v jednom časopise a ráda se s nimi podělím i s vámi.

Postup přípravy

Bylinky užíváme v dobré víře, uzdravit se či posílit více své zdraví.
Vždy je ale žádoucí si opatřit kvalitní informace a doporučení, než se do čehokoliv pustíme. Nejde jen o…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Stévia cukrová

Stévia cukrová

Potřebné ingredience

Minulý rok som na návšteve u kamarátky v skleníku natrafila na túto malú rastlinku. Pýtala som sa čo to je. Kúpila ju a pestovala len tak. Občas si odtrhla z jej listov a deti požuli, keď mali chuť na sladké. Suseda si ju k nej chodila zobrať, aby po cigarete si mohla spríjemniť chuť v ústach. \r\nDoniesla som domov pár listov a skúsila som ňou doma osladiť citronádu. A mala som úspech. Pár listov som presušila a v zime sme ich používali rozdrvené na osladenie čaju. \r\nA tento rok už mám doma od skorej jari Stéviu cukrovú, juhoamerickú rastlinku, ktorú som trošku spoznala minulé leto a teraz som sa ju odhodlala pestovať aj doma. Ale to ste sa mohli dočítať už v mojom prvom článku "Objavila som stéviu cukrovú". http://www.dobrenapady.info/objavila-som-steviu-cukrovu-rn239.htm\r\nPokračujem v zaváraní s touto rastlinkou. Teda ja používam rastlinku z môjho balkóna, ale v BIO obchodoch kúpite aj sušenú drvenú - tej potom použite ešte polovičnú dávku ako píšem v receptoch, lebo sušená stévia je ešte sladšia. Ak kúpite v BIO obchode stéviu vo forme práškového cukru, použite miesto polievkovej lyžice len čajovú lyžičku. Ak ju kúpite v tekutej podobe, riaďte sa pokynmi na obale. Tekutú používam len na sladenie kávy, do zavárania sa mi zdá drahá.

Postup přípravy

Černicový lekvár\r\n300 ml prepasírovaných černíc a kopcovitú polievkovú lyžicu natrhaných lístkov a stopky stévie cukrovej dobre rozmixujeme a varíme na strednom plameni vo…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKY PODLE ANDULKY

OKURKY PODLE ANDULKY

Potřebné ingredience

5KS NOVÉ KOŘENÍ, 5KS PEPŘ, 5 LŽIČEK CUKRU, 1 LŽIČKA SOLI, 1 VELKÝ PANÁK OCTA - MNOŽSTVÍ NA JEDNU SKLENICI.

Postup přípravy

SKLENICE NAPLNÍME, ZAVÍČKUJEME, ZALEJEME PŘEVAŘENOU VODOU (NE HORKOU) A PROTŘEPEME, ABY SE ROZPUSTIL CUKR.
STERILUJEME KLASICKY 20 MINUT, JÁ ZAVAŘUJI V MYČCE NA 70 STUPŇŮ -…

Zobrazit více...

Kategorie