Nakládaná kapie ve sladkokyselém nálevu - nálev i na…
Potřebné ingredience
kapie, celý pepř, nové koření, bobkový list, NÁLEV: 4 litry vody, 1 litr octa, 30 dkg cukru krystal, 15 dkg soli, 50 tablet sacharinu
Postup přípravy
Nálev si udělám tak, že všechny suroviny spolu asi 5 minut povařím.
Papriky očistím, omyju a nakrájím podélně - podle velikosti papriky cca na 4 díly.
Papriky skládám do…
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku
Potřebné ingredience
1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule…
Zelí s křenem od mojí babičky - NEZAVAŘUJE SE!!!
Potřebné ingredience
5 kg zelí nakrouhat 1/2 kg cibule nakrájet na jemno 1/2 kg cukru krupice 3/4 l octa 2 hořčičné skl.oleje 1 balíček Deka 2 necelé hořčičné sklenice křenu nastrouhat
Postup přípravy
Nakrouhané zelí smícháme s nakrájenou cibulí . Až zelí pustí šťávu tak přidáme nastrouhaný křen a olej. Já nikdy nečekám až zelí pustí šťávu a vůbec to nevadí.
Uděláme si nálev…