(recept
si oblíbilo 29 návštěvníků)
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku
Potřebné ingredience
1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.
Přilijeme vinný ocet, chilli a na prudším ohni vaříme asi 30 minut. Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne - barvu má si jako červené zelí.
Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.
Tato marmeládka je vhodná k masu:)
Tento recept mám od kolegyně a netuším kde k němu přišla:)
Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.
Přilijeme vinný ocet, chilli a na prudším ohni vaříme asi 30 minut. Když se odpaří skoro všechna tekutina, cibule nám ztmavne - barvu má si jako červené zelí.
Můžeme sterilovat v malých skleničkách, ale vydrží docela dlouho v lednici.
Tato marmeládka je vhodná k masu:)
Tento recept mám od kolegyně a netuším kde k němu přišla:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kvítečko
(upraveno)
16. 8. 2014, 9:13
zajímavé

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
10. 7. 2014, 19:35
vynikající, dělala jsem jenom s medem a super

nahlásit

johnynka
(upraveno)
20. 6. 2014, 12:29
zkusím, vypadá to zajímavě, jen nemám ten ocet

nahlásit

Dada34
(upraveno)
8. 10. 2013, 23:51



nahlásit

Nadys
(upraveno)
7. 10. 2013, 12:53


nahlásit
Cherry111
(upraveno)
8. 10. 2013, 12:16
@Nadys
Nadi, já jsem to taky neznala, kolegyně to udělala a tak moc mi to zachutnalo, že jsem to hned dělala
Je to dobré nejenom k masíčku, ale i tak když nevíte co by.....když vás honí mlsná
))



nahlásit

maťka
(upraveno)
17. 10. 2013, 20:38
@Cherry111
Dobrý večer, chystam se vyzkoušet a musi se sterilovat nebo stačí dat horke do skleniček a otočit dnem vzhuru

nahlásit
Cherry111
(upraveno)
21. 10. 2013, 17:56
@maťka
Markétko, já jsem nesterilovala, ale tak jak píšete, dala horké do skleniček a po vychladnutí do ledničky. ono to ani v ní moc dlouho nevydrží, fůrt uzobáváme
Ať se vám podaří



nahlásit