(recept
si oblíbilo 68 návštěvníků)
Cuketová matlafunda-cuketa pod maso,na topinky
Potřebné ingredience
3kg cukety-bez vnitřku
1kg cibule-nakrájené na jemno
3 palice česneku
1 tuk Omega
1 sáček mletého zázvoru
1 dcl sojové omáčky
1 dcl worcesterové omáčky
1 rajčatový protlak
1 kečup-malý nebo 500ml rajčatového pyré v krabičce
1 sáček chilli
Postup přípravy
Zpěníme cibuli na tuku,přidáme nastrouhanou cuketu a promícháme.
Doplníme všechny zbylé přísady.Půl hodiny dusíme,občas zamícháme,aby se to nepřipálilo.
Pak naplníme menší sklenice a zavařujeme 15 minut.Necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.
Z téhle dávky je přibližně 13-15 skleniček-dle velikosti.Půlku dávky dělám s chilli-pak stačí jen půl sáčku,
záleží kdo chce jak pálivé a půl dávky bez chilli-kvůli dětem.
Je to výborné pod jakékoliv maso(guláše,plátky,drůbež,vnitřnosti),výborné na topinky a do směsi na špagety.
Doplníme všechny zbylé přísady.Půl hodiny dusíme,občas zamícháme,aby se to nepřipálilo.
Pak naplníme menší sklenice a zavařujeme 15 minut.Necháme vychladnout otočené dnem vzhůru.
Z téhle dávky je přibližně 13-15 skleniček-dle velikosti.Půlku dávky dělám s chilli-pak stačí jen půl sáčku,
záleží kdo chce jak pálivé a půl dávky bez chilli-kvůli dětem.
Je to výborné pod jakékoliv maso(guláše,plátky,drůbež,vnitřnosti),výborné na topinky a do směsi na špagety.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KáKá
(upraveno)
29. 6. 2015, 21:10
proč ta omega,taková škoda
nelinka.micinka
(upraveno)
9. 9. 2011, 19:42
Asi taky zkusím, máme přecuketováno
Dagča
(upraveno)
17. 5. 2010, 21:23
Paní Ivano, moc děkuji za prima typ na výborný receptík. Jen jsem si ho trošku upravila (viz.moje recepty ID 28822)- ale základ je váš. Výsledek superní a všem moc chutnal. Děkuji