Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 37dkg cibule, 45dkg jablek, 3 bobkové listy, 3dcl octa, 60dkg cukru, 3-4lžíce soli, 10 kuliček nového koření, 5 hřebíčků, 3/4 lžíce mleté skořice, 2-3 lžíce sladké papriky, 1/4 lžíce pálivé papriky (nemusí být).

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme na menší kousky a s bobkovým listem vaříme cca 1 hod. Potom přidáme ocet, cukr, sůl, nové koření, hřebíček, mletou skořici a papriku. Vaříme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup domácí

Kečup domácí

Potřebné ingredience

3 kg zralých měkých rajčat 10 paprik 10 středně velikých cibulí 10 středně velkých jablek 4 stroužky česneku 1 lžíce celého pepře 1 lžička tymiánu 6 bobkových listů 1/2 lžičky mleté skořice 1 lžička papriky mlété sladké 150 g pískového cukru 50 g soli 1,5 dcl octa

Postup přípravy

Zeleninu a jablka omyjeme,papriky zbavíme jadřinců,cibuli oloupeme avše nakrájíme do jednoho hrnce.Přidáme koření a rozdusíme. Potom přidáme cukr,sůl a ocet a dusíme ještě 30 min…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ANKLBENS

ANKLBENS

Potřebné ingredience

1 kg paprik 1 kg cukety 1/2 kg cibule 6-8 větších mrkví 6 lžic sójové omáčky 2 lžíce Wolčestru 2 lžíce cukru 1 lžíce soli 2,5 dcl oleje 2 sladké + 1 ostrý kečup otma 1,060 g 530 g čili koření ,nebo pár feferonek

Postup přípravy

Vše nakrájíme do hrnce,přidáme koření a krátce podusíme,asi 20 min. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev,kečup a áme do sklenic a sterilizujeme 20 min na 80 C´.

Někdy do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÉ OVOCE

ZAVAŘENÉ OVOCE

Potřebné ingredience

ovoce, cukr, voda

Postup přípravy

Ovoce pořádně omejeme a naplníme do vypařených sklenic, do každé 0,7l sklenice přidám 2 lžíce cukru, např. broskve (u kyselejšího ovoce 3 lžíce, např. angrešt), dolejeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ČALAMÁDA

ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

1 velká hlávka zelí, 10 mrkví, 5 salátových okurek, 5 cibulí, 5 paprik nejlépe červených kvůli barevnosti, (křen, kukuřice) - nastrouháme vše na robotu, napěchujeme do sklenic (0,7l - klasika na okurky) a do každé sklenice přidáme 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 lžičku soli, 3 lžíce cukru, velkého panáka octa a 1 lžičku olivového oleje

Postup přípravy

Dolijeme převařenou vodou, zavíčkujeme a protřepeme, aby se nám rozpustil cukr. Zavařuji v myčce na 70 stupňů na celý program.
Do druhé poloviny dávky přidávám křen a kukuřici.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup

Kečup

Potřebné ingredience

3kg rajčín, 750 g jablk, 500 g cibule, 2 červené papriky kápie, 1 cvikla - červená repa - tá je dôležitá - dá tam dobrú chuť a farbu, 2dcl octu, 1 lyžica ml. červ. papriky, 5 káv. lyž. soli, po 6 guličiek čierneho korenia a nového korenia, 2 klinčeky, 1-2 bobkové listy, 1-2 feferonky, 300 gr. kryšt. cukru.

Postup přípravy

Suroviny uvarím a rozmixujem, potom prepasírujem.
Cukor a ocot pridávam až do prepasírovanej zmesi.
Tento kečup je velmi chutný, lepší než akýkoľvek kupovaný.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NEJLEPŠÍ KEČUP

NEJLEPŠÍ KEČUP

Potřebné ingredience

1kg rajčat, 1 střední jablko pro hustotu, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 3 stroužky českého česneku (čínský nekupuji, ale byla by ho tam potřeba určitě celá palice:)), 55 g cukru, 2 lžičky soli, 1 panák octa

Postup přípravy

Rajčata omyji, nakrájím s cibulí, jablkem a česnekem na kousky, do čajového sítka dám koření, přidám vše ostatní do hrnce a vařím půl hodiny, poté vyndám sítko s kořením, tyčovým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

OKURKOVÝ SALÁT ZAVAŘENÝ - na 1 sklenici

Potřebné ingredience

okurky salátové či polní, voda, cukr krupice, ocet a sůl

Postup přípravy

Než začnu, převařím si ve varné konvici vodu. Poté okurky nastrouháme na robotu nebo struhadle, naplníme do čistých 0,7l sklenic (klasická velikost na okurky) a přidáme do každé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajský protlak

Rajský protlak

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 250g cibule, 2 bobkové listy, 1 malá lžička mleté skořice, 4 roztlučené hřebíčky, 1 polévková lžíce mleté sladké papriky, 1 polévková lžíce soli, 300g krystalového cukru, 125 ml octa

Postup přípravy

Rajčata umyjeme, nakrájíme a dáme vařit bez vody. Hned přidáme nakrájené cibule a bobkové listy. Vše vaříme do měkka, až se vydusí voda. Pak rozmixujeme ponorným mixerem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
LILEK - pomazánka z lilků

LILEK - pomazánka z lilků

Potřebné ingredience

2 středně velké lilky (baklažány), 2 zralá rajčata, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje a sůl

Postup přípravy

Omyté lilky upečeme za občasného obracení v troubě do měkka. Vychladlé rozkrojíme, vydlabeme dužinu (můžeme odstranit velká semínka), dáme ji do misky a rozmixujeme.
Rajčata…

Zobrazit více...

Kategorie