Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

na 2 sklenice, 250 ml: 500 g rajčat, 1 špetka cukru, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Z rajčat vykrojíme stopku, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme cukr, necháme vzkypět a přimícháváme lisovaný česnek. Vaříme na mírném ohni 10 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP

DOMÁCÍ KEČUP

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablíčka, 3-4 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru krupice, 10ks umělého sladidla, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octa, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1 a1/2 lžíce nového koření

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na čtvrtky, jablíčka oloupeme a vykrojíme z nich jádřince, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a dáme do velkého hrnce (7litrový) a přidáme všechny ostatní…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Lák na okurky a čalamády

Lák na okurky a čalamády

Potřebné ingredience

1,5l vody,0,5l octu,250g cukru,7dkg soli,4bobkové listy,1lžička nového koření,1lžička celého pepře,1lžička hořčičného semínka.

Postup přípravy

Vše dáme do hrnce a vaříme.Až začne vřít,sundáme z plotny a naléváme do sklenic.Zbylý lák vydrží v lednici.Recept je vyzkoušený a všem moc chutná.Přeji dobrou chuť.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodovo-rebarborový džem

Jahodovo-rebarborový džem

Potřebné ingredience

50 dkg rebarbora,1 kg jahody,1 bal. želírovací cukr 3:1,1 čl kyselina citronová nebo šťávu z jednoho citronu

Postup přípravy

Rebarboru nakrájíme na prst tlusté kousky.

Odstraníme jahodovou stopku.Dáme do sítka,umyjeme, necháme odkapat všechnu vodu a roštvrtíme
Jahody a rebarboru dáme do mísy…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

ZAVAŘENÝ ŠTRUDL

Potřebné ingredience

Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Dýňový kompot s jahodovou příchutí

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1, l vody,250 pískového cukru ,jahodovou trest .

Postup přípravy

Dýni nakrájíme na špalíčky a že špalíčku nakrájíme kostičky kousky a vložíme do čistých sklenic. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, a vložíme do čistých sklenic. ,do každé…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařená dýně  do polévek nebo  pod maso

Zavařená dýně do polévek nebo pod maso

Potřebné ingredience

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a na prošky a pak na kostičky Plníme do sklenic a sterilujeme 30 40 minut při teplotě 70 - 75 °C.

ZAVAŘENINY
Strouhaná dýně na zimu do buchet  i na polévku adt

Strouhaná dýně na zimu do buchet i na polévku adt

Potřebné ingredience

Dýně

Postup přípravy

Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 30-40 minut při teplotě 70 - 75 °C a vypneme hrnec a necháme to dojít.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Směs pod maso

Směs pod maso

Potřebné ingredience

1kg cukety 1kg paprik 1kg rajčat 1/2 kg cibule 6 lžic sojové omáčky 1 lžíce cukru 1 lžíce oleje 1lžice soli 2 lžíce worčestru 1 velký kečup 1 rajský protlak feferonky nebo čili

Postup přípravy

Vše nakrájet ,cuketu nastrouhat, přidat vše mimo rajčat- 20 minut vařit, pak dát rajčata a znova vařit 20 minut . Dat do sklenic a sterilizovat 15 minut.

Zobrazit více...

Kategorie