Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Brusinky ke svíčkové

Brusinky ke svíčkové

Potřebné ingredience

na jeden litr brusinek je potřeba 30dkg cukr písek, 1 vanilkový cukr a 3 lžíce rumu

Postup přípravy

Přebrané brusinky dám do hrnce, přidám cukr a vanilkový cukr, zamíchám a nechám rozvařit. Je potřeba promíchávat a během vaření sbírat pěnu. Nakonec přidám 3 lžíce rumu. Poté už…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ostružinová marmeláda :o)

Ostružinová marmeláda :o)

Potřebné ingredience

500 g ostružin, 250 g krupicového cukru, gelfix 2:1, 4 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Ostružiny nasypeme do hrnce, rozvaříme bez podlití vodou a rozmixujeme. Získáme tak asi 300 g ostružinového protlaku. Přidáme 100 g cukru, přivedeme k varu a vaříme 15 minut.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
♥  VIŠŇOVÝ DŽEM  ♥

♥ VIŠŇOVÝ DŽEM ♥

Potřebné ingredience

800 g višní, 300g cukru, 2 sáčky van. cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice....špetka kys. citr.

Postup přípravy

Višně omyjeme, necháme okapat v cedníčku
a pak je vypeckujeme.
(koupila jsem si v Lidlu odpeckovávač -
tak jsem byla vybavena..)
Pak višně rozmixujeme - na hrubo

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Malinový SIRUP..... jen z hrnečku malin 1,5l sirupu

Potřebné ingredience

1 hrneček - 250ml- malin, nejlépe lesní ....80ks malinových listů...... 8dcl vody .....1 lžíce kys. citronová .....1 kg cukr

Postup přípravy

Maliny, vodu a lístky - (trhám ty mladé , takže jich dávám víc, protože jsou menší, ale pokud je jich víc, tak to nevadí) - dát do hrnce a vařit 10 min. Potom přecedit přes…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Jablkovo-dýňový džem se skořicí

Potřebné ingredience

Využívám nejen jako džem na pečivo, s bílým jogurtem, jako nastavení do náplně štrúdlu s jablky, ale i jako náplň do kynutých knedlíků, koláčů a buchet. Skořice tomu dodá šmrnc a džem chutná prostě něco jako náplň do štrúdlu. V zimě, když není čerstvé ovoce, jako když najdete.

Postup přípravy

2 kg dýně – čistá dužina, nahrubo nastrouhaná
1 kg jablek – oloupaných, nahrubo nastrouhaných
0,25 l jablečného džusu (lze i pomerančový, hruškový apod.)
1/2 balíčku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SLADKOKYSELÉ OKURKY

SLADKOKYSELÉ OKURKY

Potřebné ingredience

Na jednu sklenici: Okruky (omyté, očištěné), 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 1 menší bobkový list, lžička hořčičného semínka, lžička soli, 6 sacharinů, 50ml octa, kopr, 5 koleček mrkve.

Postup přípravy

Do sklenic dáme okurky - do každé!!! sklenice (takové ty běžné, jak se v nich i okurky prodávají - mají asi půl litru obsahu) dáme koření dle přísad. Dolijeme vodou, aby byly…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
DOMÁCÍ KEČUP

DOMÁCÍ KEČUP

Potřebné ingredience

3KG rajčat, 250g jablek, 250g cibule, 1 a půl lžíce soli, 150g cukru, lžička skořice, 10 hřebíčků, lžíce sladké papriky, 3 lžece octa

Postup přípravy

Už jsem měla dost všech kupovaných kečupů a tak jsem si řekla, proč to nezkusit jako moje babička.

Rajčata, cibuli a jablka pokrájím a vložím do velikého hrnce. Nepodlívám…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

ZELENINOVÁ SMĚS, ČALAMÁDA S HOUBAMI

Potřebné ingredience

Jakákoliv zelenina - květák, papriky, mrkev, kedluben apod, houby, Deko, ocet, cukr

Postup přípravy

Houby si předem povařím, jak začne var, stáhnu je, aby nebyly moc rozměklé, procedím a dám do lavoru. Na kostky si nakrájím zeleninu a pořádně promíchám. Dle návodu na Deku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

TŘEŠŇOVÝ KOMPOT

Potřebné ingredience

UMYTÉ A PROBRANÉ TŘEŠNĚ, CUKR KRYSTAL, VODA

Postup přípravy

Třešně nandáme do řádně omytých sklenic. Do každé sklenice dáme tři lžíce krystalu, zelijeme vodou tak, aby třešně byly ponořené. Důkladně zavíčkujeme a dáme do vody - při prvních…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
TŘEŠŇOVÝ DŽEM

TŘEŠŇOVÝ DŽEM

Potřebné ingredience

1KG třešní, lžíce kyseliny citronové, želírovací přípravek 1:1, 600g cukru

Postup přípravy

polovinu třešní jsem odšťavila a polovinu vypeckovala. To vše jsem dala do kastrolu a přivedla k varu. Prudce jsem vařila 15 - 20 minut. Poté jsem přidala polovinu cukru a do…

Zobrazit více...

Kategorie