Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě - zhodnocení vyzkoušených postupů

Švestková povidla - z domácí pekárny či v troubě -…

Potřebné ingredience

podle Zuzka J. (zjelenice) ID 25040 jsem dala suroviny: 1 kg švestek, 1 lžíce octa, 25 dkg cukru, špetka lžičky mleté skořice, 1 roztlučený hřebíček, 2 pol. lžíce rumu (zdá se mi to ale docela sladké)

Postup přípravy

Švestky umyjeme, vypeckujeme. Pokapeme cik cak octem a dáme na hodinku odležet jen tak na stůl (ale nemusíme, nevím, k čemu to odležení je vlastně dobré :) Ponorným mixérem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
cuketa vo vine

cuketa vo vine

Potřebné ingredience

1 citro deko voda. nalev. na4-5kg. ocistenej cukiny 1kg- cukru,1l bieleho vina,1l vody 2van.cukre, stava z 1 citrona,8 klincekov, vsetko spolu prevarit.

Postup přípravy

ocistenu cukinu nakrajame na kocki. vo vode rozpustime kyselinu citronvu,dotejto vody dame na 24hod. nakrajanu cuketu.potom vybrat nechat odkvapat, dat do poharov a sterilizujeme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 50 dkg cukru, 1/2 káv. lžičky mleté skořice, 3 roztlučené hřebíčky, 4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice

Hořčice

Potřebné ingredience

2 kg cukety(bez jader), 1 palice česneku, 2 feferonky, 1 dcl octa, 0,25 l oleje, 13 dkg cukru, 8 dkg soli, 2 PL ml.pepře, 1 malá plnotučná hořčice.

Postup přípravy

Cuketu,česnek,feferonky rozmixovat.Přidat ostatní přísady a dát vařit.Vařit asi 3/4 h..Po vychladnutí zhoustne!!!

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pivní pes

Pivní pes

Potřebné ingredience

Máslo,2 větší cibule,1 kg rajčat,1 kg paprik,1 1/2 kečeupu,čilli koření,wolčestr

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli přidáme nakrájené papriky a dusíme.Potom přidáme nakrájená rajčata a opět dusíme,až zelenina změkne,přidáme kečup,čili a wolčestrNecháme přejít varem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla z jablek

Povidla z jablek

Potřebné ingredience

3 kg jablek,50 70 dg cukru,1 petoza,1 PL kyseliny citr.

Postup přípravy

Oloupaná jablka a odstraněné jádřince,uvaříme v kastrolu ( pekárna) s cukrem,pak se přidá petoza ve které rozmícháme kysel.citr.a vše ještě krátce povaříme,plníme do sklenic.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česneková pasta

Česneková pasta

Potřebné ingredience

česnek,tuk 100 %,sůl

Postup přípravy

česnek,polovinu tuku Iva a jednu čtvrtinu soli.

postup: oloupaný česnek umeleme na masovém strojku,utřeme ho se soli do pěny a dáme do rozpuštěného tuku(pozor aby e to…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kompot z jeřabin

Kompot z jeřabin

Potřebné ingredience

Jeřabiny, voda, cukr. Na litr vody 1 kg cukru.

Postup přípravy

Jeřabiny bývají tužší a proto se na kompotování předvařují. Nám ale šla jen jedna plotýnka, takže předvařit a zavařit by na jedné plotýnce trvalo hodně dlouho. Takže jsme přišli…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Salát z kozích (beraních) rohů

Salát z kozích (beraních) rohů

Potřebné ingredience

1 kg kozích rohů, 1 kg cibule, váš oblíbený sladkokyselý nálev

Postup přípravy

Kozí rohy umyjeme, ukrojíme konec (stonek) a nakrájíme na zhruba půl centimertové šikmé kolečka. Semínka neodstraňujeme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Všechno pořáně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Salat z cukety

Salat z cukety

Potřebné ingredience

1 kg cukety,1 kg papriky,1/2 kg cibule,2 lžice cukru,2 masox(2 kostky),1/4 oleje,1 ostrý kečup,1 sladký kečup,6 lžic sojové omačky,6 lžic wolčestru

Postup přípravy

Cuketu,papriky a cibule nakrajet na menší kostky,přidát vše ostatní a vařime 30 minut.Plníme do malích skleniček a sterilizujeme 20 minut.
Je to vhodné jako lečo(stači přidat…

Zobrazit více...

Kategorie