Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
SATANÁŠKY (super čalamáda)

SATANÁŠKY (super čalamáda)

Potřebné ingredience

1,5 kg hřibů-povařit ve slané vodě),1 kg paprik a 1 kg cibule-jemně pokrájené

Postup přípravy

Uvaříme nálev: 3L vody,6 dg soli,půl L octu,30dg cukru,6 bob.listů,15 kuliček nov. koření,5 kuliček pepře.Houby slejeme ze slané vody a smícháme se zeleninou dohromady a na to…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

SUPER okurky-jak znojemské,druhý den se můžou jíst

Potřebné ingredience

3 kul.pepře,1 kul.nov.koření,3 tablety cukerínu,1 káv.lžička soli,1 lžíce polév. cukru,1/2 hořčic. sklenky octu,cibule na kolečka,kopr,mrkev podle potřeby+ okurky --toto do 1 slenice!

Postup přípravy

připravím si sklenice na stůl a podle receptu dávám do sklenic,zaleju to studenou vodou z vodovodu,zavíčkuji a dám na plech s vodou do trouby na 10 min.Po uvaření převrátím ,ať se…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování v mikrovlné troubě

Zavařování v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Skutečně to funguje !!! Jen raději doporučuji používat pouze šroubovací víčka. Přece jen je tlak v MT větší než při klasickém způsobu zavařování.

Postup přípravy

Ivanika:
Dají se sterilovat okurky, kompoty, marmelády, jako normálně v hrnci.
Základní poměr je:
0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když máš víc sklenic, čas násobíš.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Když nevíte co s rynglemi, zkuste džem :)))

Potřebné ingredience

1 kg rynglí, 1 gelfix + 2 lžíce cukru, 0,5 kg cukru (popřípadě i více podle kyselosti ovoce) a na přichucení čerstvá meduňka a troška rumu

Postup přípravy

Letos máme nadúrodu rynglí. Už jsem dělala kompot, koláč, rozdala sousedům a známým a pořád ještě je co sbírat ;-). Tak jsem si řekla, že po mém velkém úspěchu s jahodovým džemem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová Uncle bens

Cuketová Uncle bens

Potřebné ingredience

Pokud Máte velkou úrodu cuket, tak Vám tento recept přijde vhod. Dostala jsem ho loňi od sousedky na chaťě. Budete potřebovat: 1kg očištěné a od jader zbavené cukety, 1/2kg vyčištěné červené papriky, 1/2kg zelené nebo žluté vyčištěné papriky, 1/2kg cibule, 420g anansu na kostky v plechovce( štávu dáte dětem) 2 lžíce cukru, sůl 1 celou lžičku, 1a 1/2 dcl oleje, 1l kečupu sladkého, 1/2l kečupu ostrého, skleničky nejlépe tatarkové.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na drobné kostičky a smícháme ve velkém hrnci s ostatními přísadami. Vaříme za občasného promíchání 30min. Horké plníme do skleniček a pak sterilujeme 20min. Je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Skvělé Třenčínské nakládačky

Skvělé Třenčínské nakládačky

Potřebné ingredience

okurky, ocet, sůl, cukr, kopr, cibule, česnek, křen,kopr, mrkev, bobkový list, celý pepř, hořčičné semínko, nové koření a hlavně obrovská chuť do práce......které, není moc a výsledek stojí za to!!!!

Postup přípravy

Recept je skvělý a jednoduchý, zvládne každá kuchařinka, nepoužívá se celý nálev, takže nemusíte mít strach, že pochybí lák nebo naopak zbyde. Vše se dává do sklenic 0,7l, zaleje…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová pomazánka na topinky

Cuketová pomazánka na topinky

Potřebné ingredience

6 cibulí, 1,5kg nastrouhané cukety bez semínek, 6 stroužků česneku, 6 lžic sojové omáčky, 1 lžíce zázvoru (já nedávám, ale takhle zní orig.recept), 1 lžíce sladké papriky, trochu pálivé papriky, olej, kečup, sůl.

Postup přípravy

Cibuli nákrájíme a zpěníme na oleji. Pak přidáme nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek (cuketu i česnek jsem letos namlela na masomlýnku a bylo to rychlejší a zdá se mi to k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rychlé jednoduché višně:-)

Rychlé jednoduché višně:-)

Potřebné ingredience

Višně, cukr krupice

Postup přípravy

Omyjeme višně dáme do skleničky přidáme 2 lžíce cukru zalijeme vřelou vodou zavřeme a dáme zavařit do hrnce já to nechávám 20-30minut a pak si užíváme pohárů:-)

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Třešňovo-jablečná přesnídávka

Třešňovo-jablečná přesnídávka

Potřebné ingredience

1,25 kg vypeckovaných třešní, 1,25 oloupaných vyjadřených jablek, 1 litr vody, 2 vanilkové pudinky , 2 lžičky kyseliny citronové, 250 g cukru

Postup přípravy

Ovoce nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr,kyselinu citronovou, nepatrně podlijeme vodou ( stačí tak 2 dc ) a rozvaříme. Poté rozmixujem, přidáme 2 pudinky rozkvedlané…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

Potřebné ingredience

1 kg třešní, 350 g cukru, 1 gelfix 3:1, 1 tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-2 lžičky kys. citronové

Postup přípravy

třešně vypeckujeme, mixneme v robotu a dáme do pekárny na to nasypeme odvážený cukr, přisypeme pytlíček gelfixu a rozdrobíme tabulku hořké čokolády ... obměna....3 Pl pravého…

Zobrazit více...

Kategorie