Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Pečený čaj

Pečený čaj

Potřebné ingredience

2 kg směsi ovoce.Já dala hrušky,jablka borůvky,rybíz prostě co zahrada dala,1,5kg cukru,1lžičku skořice,5hřebíčků,3-4kolečka citronu,1/4litrů rumu/být nemusí/

Postup přípravy

Větší ovoce nakrájíme na kousky smícháme ze skořicí ,hřebíčkem ,cukrem,citronem, rumem.Dáme do pekáčku a pečeme 20-30minut při 200 stupních celsia.Ještě horké plníme do sklenic…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA= 6JOGURTŮ:-))))

VYNIKAJÍCÍ HUSTÝ DOMACÍ JOGURT-Z 1LITRU MLÉKA=…

Potřebné ingredience

1litr plnotučného mléka Sušené polotučné mléko- 5-6lžic 3 lžíce živého jogurtu typu Hollandia- nebo můžete použít jagurtovou kulturu.

Postup přípravy

1l mléka zahřejeme na 80°C (když se začne tvořit škraloup) a zchladíme na asi 35°C (udržíte tam prst). V mléce rozmixujeme 5-6 polévkových lžic sušeného mléka a tak 3 lžíce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
MELOUNOVÁ MARMELÁDA

MELOUNOVÁ MARMELÁDA

Potřebné ingredience

2 kg dužiny z melounu (vodní červený meloun),
2 kg želírovacího cukru,
6 citronů (budeme potřebovat štávu a kůru)

Postup přípravy

Meloun odpeckujeme a nakrájíme na kousíčky.Dáme do hrnce a přidáme žel.cukr,kůru a štávu z citronů.
Necháme 4 hodiny proslazovat.
Pak uvedeme do varu a za stálého míchání…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmerláda z domácí pekárny

Jahodová marmerláda z domácí pekárny

Potřebné ingredience

1500g jahod, 500g želírovacího cukru

Postup přípravy

Jahody umyjeme, odstopkujeme a namačkáme. Vložíme do domácí pekárny, stiskneme program marmeláda (nebo kompot) a asi půl hodiny před koncem programu přidáme želírovací cukr.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybíz jako brusinky Moc dobré

Rybíz jako brusinky Moc dobré

Potřebné ingredience

Rybíz, vodu, ocet, cukr, skořici a hřebíček

Postup přípravy

Na 1kg rybízu 1/4l vody a 1/4l octa-Tímto rybíz propláchneme a necháme okapat.
Do kastrolu dáme 1dcl vody, 65dkg cukru několik hřebíčků celou skořici a 10minut povaříme. Rybíz…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla :-)

Povidla :-)

Potřebné ingredience

1kg švestek,600g cukru,štava z 1 citronu,1hřebíček

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, rozmackámea s cukrem,cit.štavou vaříme asi 3hod. v hrnci,ktorý položime na mriežku v troubě,(185°C)a pod mriežku dame hrnec s vodou.(zajištuje vlhkost)Občas…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvková zavařenina

Borůvková zavařenina

Potřebné ingredience

500g boruvek,500g žel.cukru.

Postup přípravy

Borůvky pečlivě přebereme,omyjeme a necháme okapat.Pak je rozmačkáme,vmíchame zel.cukor a v hrnci povaříme 5 min.Poté zavařeninu naplníme do skleniček.zavičkujeme a otočíme dnem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

200 květů pampelišek, ½ litru vody, 1 citron, 750g cukru

Postup přípravy

200 květů pampelišek namočíme a dáme do hrnce s ½ litru vody vařit, přidáme 1 citron nakrájený na kolečka a vaříme 10 minut. Pak se nechá 24 hodin louhovat, potom přecedíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Potřebné ingredience

1kg jahod, 1 želírovací cukr v poměru 2:1, 1 lžička citronové šťávy
(nebo 1kg jahod, 0,5 kg cukru, 1 Gelfix extra 2:1, 1 lžička citronové šťávy)

Postup přípravy

všechny přísady vložíme do pekárny, jahody buˇnakrájíme na kousky a nebo rozmixujeme. Napřed jsem nakrájela jahody na kousky a pak jsem je nakonec v hotové marmeládě rozmixovala.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmeláda z rajčat

Marmeláda z rajčat

Potřebné ingredience

3 kg rajčat,
1 1/4 kg cukru,
2 vanilkové cukry
2 pektogely
2 lžičky kyseliny citronové,
1 1/2 dcl rumu

Postup přípravy

Nakrájená rajčata vaříme 1 hodinu na mírném ohni. Propasírujeme a vaříme zase asi 1 hodinu. Přidáme cukr a vaříme 1/4 hodiny. Pak přidáme pektogel, kyselinu, vanilkový cukr a…

Zobrazit více...

Kategorie