Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Výborná omáčka nejen na špagety

Výborná omáčka nejen na špagety

Potřebné ingredience

1,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma), 8 stroužků ( menších) česneku, 3 velké cibule, 5 zrnek nového koření ( nebo mleté), 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 2 - 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa

Postup přípravy

Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rychlokvašené okurky

Rychlokvašené okurky

Potřebné ingredience

nálev: 2 l 8% octa, 40 dkg soli, 30 dkg cukru, 8 l vody

Postup přípravy

Ze surovin svaříme nálev. Do sklenice narovnáme omyté a vidličkou propíchané větší okurky, proložíme koprem, přidáme 1-2 bobkové listy, křen a hořčičné semínko. Zalijeme nálevem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ďábelské tousty

Ďábelské tousty

Potřebné ingredience

2kg papriky,2kg rajčat,7 hlaviček česneků,6 cibulí,10 feferonek,,1 hov.konzerva,1 petol,1/2 balíčku pepře-každý podle sebe,jak to chce silné-peprné

Postup přípravy

papriky,rajčata,česnek,cibuli,feferonky-vše pomeleme a dáme vařit,až voda vyvře.Pepř,hov.konzerva-pomeleme+petol a půl hodiny vaříme.Dáme vše dohromady,osolíme+pepř.Do sklenic a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cigánská omáčka-Budulajka

Cigánská omáčka-Budulajka

Potřebné ingredience

2kg rajčat-10dg rozinek -povaříme,rozmixujeme,do této hmoty přidáš:1/2 kg zel.papriky,1/4kg červ.papriky-pokrájené nadrobno,3 kys.jablka(nastrouhat!), 1/2 kgcibule,12dg cukru,2 pol.lžícesoli,1 káv.lžička kari,1káv.lžička pepře,1 káv.lžička červ.papriky,1/3dcl octu.

Postup přípravy

Vříme a mícháme 30 minut,pro barvu přidat1 rajský kečup-nemusíš.Sterilovat 25 min.Je to výborné ke všemu(já to dávám i pod duš.maso) DOBROU CHUŤ

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOŘČICE DOMÁCÍ-VÝBORNÁ

HOŘČICE DOMÁCÍ-VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1kg papriky,1kg rajčat,1kg cibule,1 hlava česneku,2 feferonky,2dcl cukr,2dcl oleje,2dcl octu,2dcl plnotuč.hořčice,1 káv.lžička kys.citronové,1 celé deko

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme,vše dohromady dáme a vaříme 1 hodinu.Rozmixujeme ,dáme do sklenic a sterilujeme 10 min. My to děláme každý rok je super!!! dáváme ji do malých sklenic

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-))))) Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute: 1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čvachťáky - Kvašáky

Čvachťáky - Kvašáky

Potřebné ingredience

Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků : 1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o) Jsou výborné a nezakalují se !!!

Postup přípravy

Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.

Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Potřebné ingredience

Okurky, mrkev, cibule, kopr, křen + Deko, ocet, cukr, celý pepř, hřebíček, skořice

Postup přípravy

Uvařím nálev ze dvou sáčku Deka - t.j. svařím 3,5l vody a 1l octa, přidám 2 sáčky Deka, 1kousek celé skořice (pokud je moc velký, stačí půl tyčinky), 5 hřebíčků a přihodím hrstku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kečup

kečup

Potřebné ingredience

4 kg rajčat,8 velkých nebo 10-12 malých cibuli, 2 dcl octu, 4 polévkové lžíce soli a sladké ml. papriky, 1 kávová lžička skořice, pepře a zázvoru, 3 kávové lžičky hořčičného semene. 12 hřebíčku, 8 zrnek nového koření, 4 bobkové listy.

Postup přípravy

Vše vaříme 2,5 - 3 hodiny, před dovařením přidáme 24 dkg cukru. Vybereme bob. listy a obsah rozmixujeme i s ostatním kořením. Pak propasírujeme plníme do skleniček. Nakonec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborný kečup

Výborný kečup

Potřebné ingredience

25 dkg jablek 25dkg cibule 2 kg rajčat 1,5 dcl octu 8% 1 dcl vody / raději méně, já někdy nedávám vůbec, záleží na tom jaké jsou rajčata/ 1 lžíci soli 15 dkg cukru 2 - 5 feferonek trochu mleté skořice a několik hřebíčku

Postup přípravy

Jablka, cibuli a rajčata nakrájet a rozvařit. Pak rozmixovat a propasyrovat.Teď teprve přidat ostatní přísady a ještě povařit. Délka vaření záleží na rajčatech, kolik obsahovaly…

Zobrazit více...

Kategorie