Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Aspikové vejce

Aspikové vejce

Potřebné ingredience

Vkládala jsem již včera,bez postupu,ale recept byl smazán. Zkusím vložit znovu,pokud tu vydrží,bylo to tím :-)) Ještě podotýkám,že recept není můj,našla jsem ho na FB. Myslím,že je to dobrý nápad,jak přizdobit obloženou mísu,proto se s vámi chci o nápad podělit :-))

Postup přípravy

U syrových vajec naklepneme špičku a skořápku opatrně odstraníme tak,aby díra nebyla zbytečně veliká a vejce vylijeme.
Skořápku vypláchneme a necháme vykapat.
Přichystáme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nivové tvarohové tyčinky

Nivové tvarohové tyčinky

Potřebné ingredience

Těsto: 1 tvaroh ve vaničce, 250 g mouky, 250 g másla. Vejce na potření, na posypání tyčinek - co kdo má rád.

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracejeme hladké těsto, necháme tak hodinku odležet.
Rozválíme, radýlkem nakrájíme na tyčinky. My máme divné tvary, malý kuchař spolupracoval :-)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční piškotová kuřátka

Velikonoční piškotová kuřátka

Potřebné ingredience

piškoty,čokoláda nebo marmeláda na slepení nebo krém,něco na ozdobu a třeba šikovné děti na pomoc

Postup přípravy

Vím,že už je po velikonocích,ale dříve mě to nějak nenapadlo vložit sem úplně jednoduchá piškotová kuřátka,které jsme s dcerou zkusili udělat.
Však nemusí být jen na velikonoce…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plněný chlebový bochník

Plněný chlebový bochník

Potřebné ingredience

1 malý chleba, 1 zakysaná smetana, 1balení (3 oblelníčky) sýru Apetito nebo Smetanito, 20dkg anglické slaniny vcelku, různobarevné papriky.

Postup přípravy

Chlebu ukrojíme horní část a odložíme si ji bokem, vnitřek chlebu vyndáme a vše dáme na plech s pečícím papírem. Nakrájíme si na malé kostičky anglickou slaninu a necháme ji…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Špenátová roláda s ricottou

Špenátová roláda s ricottou

Potřebné ingredience

250 g čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, sůl, mletý černý pepř, 200 g ricotty, 80 g sušených rajčat, 2 snítky tymiánu (já jsem nahradila bazalkou), oproti původnímu receptu jsem přidala nadrobno nakrájené černé olivy, 1 lžíci oleje

Postup přípravy

1. Listy špenátu propláchněte a otrhejte z nich tvrdé stonky. Očištěné listy dejte do síta a spařte horkou vodou. Vyždímejte z nich vodu a pak je nadrobno nasekejte. Špenát nechte…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

3ks hermelín, feferonky nebo paprika (kápie), 5 bobkových listů, 2 cibule (dávám červenou a obyč.) 4 stroužky česneku, několik kuliček nového koření, několik kuliček pepře a pak např.snítka rozmarýnu (vypadá to hezky) olivy, ořechy..prostě co máte rádi ,-) Olej na zalití (slunečnicový nebo lépe olivový)

Postup přípravy

Naprosto jednoduchá a pro nás velká mňamka... :-)

Hermelíny rozkrojíme na kostky či trojúhelníčky. Narovnáme do sklenice a prokládáme kolečky cibule, nakrájeného česneku na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Konzervace česneku v olivovém oleji VYZKOUŠENÉ

Konzervace česneku v olivovém oleji VYZKOUŠENÉ

Potřebné ingredience

česnek, olivový olej nebo extra slunečnicový olej lisovaný za studena, sůl, skleničky

Postup přípravy

Česnek oloupeme a umeleme na strojku nebo jej rozdrtíme v lisu na česnek. Ve skleničkách promícháme olivový olej - lisovaný česnek - sůl (sůl každý jak má rád). Důležité je…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Hasič pohodář

Hasič pohodář

Potřebné ingredience

Klobásy , párky a co lednice nabídne na dozdobení.

Postup přípravy

klobásy a párky pospojovat do požadovaného tvaru hasičské lezecké stěny a hasiče.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bramborové pirožky

Bramborové pirožky

Potřebné ingredience

400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g uzeného kuřecího masa (klidně i obyčejný gothaj), sůl, kmín, 1-2 bílky na potření

Postup přípravy

Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku, máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4 mm silný plát. Vykrajujeme čtverce 10x10 cm, do středu dáme umleté nebo na jemno…

Zobrazit více...

Kategorie