Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Okurky - naháče

Okurky - naháče

Potřebné ingredience

okurky střední hadovky asi 8 ks Lák : 140 g cukru 50 g soli 250 ml octa 1 cibule Půl balíčku hořčičného semínka ( kopr , saturejka podle chuti – já nedávám)

Postup přípravy

Oloupat okurky, nakrájet na cca 6x 1 cm nudličky a dát do 5 l. sklenice pod okraj. Potom zalít lákem ( ne voda ). Dát do chladna a protřepávat .

Výborné a vždy za 2…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Smažené bramborové šlupky podle režiséra Trošky

Smažené bramborové šlupky podle režiséra Trošky

Potřebné ingredience

Pěkné šlupky z nových brambor, olej na smažení

Postup přípravy

Oschlé bramborové šlupky se usmaží ve vyšší vrstvě tuku, jak začnou při promíchání chrastit, jsou hotové

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Klobásovo-zeleninová kytice

Klobásovo-zeleninová kytice

Potřebné ingredience

klobásy, papriky, jarní cibulky, něco zeleného ze zahrádky (kontryhel a levandule) + sladká tečka Lion - dohromady svázáno do kytice jako dárek

CHUŤOVKY
Zapečený hermelín-lepší než smažený

Zapečený hermelín-lepší než smažený

Potřebné ingredience

2 hermelíny, 15 dkg angl. slaniny, 1 cibule, 1 paprika,1 stroužek česneku, uzená paprika, olej

Postup přípravy

Hermelíny rozpůlíme podélně.Každou půlku na řezu posypeme uzenou paprikou. Cibulku nakrájíme na proužky, opečeme na oleji do sklovata, přidáme zelenou papriku nakrájenou na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky\\r\\n3 dkg kvasnic\\r\\n1 kávová lžička soli\\r\\n2 polévkové lžíce oleje\\r\\n1 hrnek vlažného mléka (1/4 l)\\r\\nNáplň: na toto množství, to jsou 2 nohavice:\\r\\n40 dkg šunkového salámu, kousek pórku, 10 dkg sýra - já dala uzenou cihlu, nějaké koření, např. na pizzu, grilovací, možno přidat i bylinky.

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobím kvasnice, zaliji vlažným mlékem (ne příliš teplým), přidám špetku cukru-kvůli vzejití kvásku a nechám chvilku stát, za chvíli…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
slané celozrnné preclíky

slané celozrnné preclíky

Potřebné ingredience

200g celozrnné žitné mouky, 100g másla, 100g nastrouhaného tvrdého sýru, 10g soli, 1 žloutek, 1 dcl smetany ke šlehání, bílek na potření preclíků,na posypání hrubá sůl a zlatý len.

Postup přípravy

Vše smícháme,uděláme rukama těsto,vyválíme placku a vykrajueme preclíky. Dáme na plech s pečícím papírem,potřeme bílkem,posypeme solí a lnem a upečeme do růžova. Trouba předehřátá…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Na zelený čtvrtek- Špenátová roláda

Na zelený čtvrtek- Špenátová roláda

Potřebné ingredience

3 vejce, 5 plných lžic hladké mouky, sůl, pepř, 1 balení mražených špenátových listů,3 stroužky česneku na náplň: 125 g pomazánkového másla, 3 kostky taveného sýra( želtava,Smetanito apod.),1 vejce uvařené natvrdo,1/2 červené papriky,1/2 papriky žluté,česnek dle chuti

Postup přípravy

Špenát necháme rozmrazit.Celá vejce si vyšleháme v míse,přidáme špenát, osolíme,opepříme ,přidáme česnek-vymícháme těsto.
Nalijeme a rozetřeme na plech vyložený pečícím…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Velikonoční slané koláčky - aneb, jak zužitkovat vykoledovaná vejce

Velikonoční slané koláčky - aneb, jak zužitkovat…

Potřebné ingredience

Na těsto - 30 g droždí, lžička cukru, 400 g hladké mouky, lžička soli, 2,5 dl vlažné vody, 1,5 dl oleje, 1 rozšlehané vejce na potření krajů, 4 - 6 vajec uvařených na tvrdo ... Náplň špenátová - 50 g nastrouhaného eidamu či čedaru, 1/2 kelímku 12 % smetany, 100 g čerstvého špenátu, špetka muškátového oříšku a sůl Bylinková náplň - 50 g nastrouhaného eidamu, 1/2 kelímku 12 % smetany, polévková lžíce nasekané pažitky, petrželky, spařených mladých kopřiv ....pepř, sůl

Postup přípravy

Těsto
Z trošky vlažné vody, lžičky cukru, droždí a lžíce hladké mouky uděláme kvásek. V hladké mouce rozmícháme sůl, přisypeme ke kvásku, postupně přilejeme olej a vodu a…

Zobrazit více...

Kategorie