Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Čertovy jazýčky

Čertovy jazýčky

Potřebné ingredience

1kg buřtů nebo párků, libereckých... , 1kg cibule, 5 stroužků česneku, černé pivo, 500ml ostrého kečupu, lžíce gril. koření, worčestru, sojové omáčky.

Postup přípravy

VYNIKAJÍCÍ, ALE PÁLÍ JAKO ČERT...
uzeninu nakrájím dle chuti, já krájím buřty na půlku a pak ještě rozpůlím. Dáme do pekáče. Přidáme koření, pivo a kečup a pak nakrájený česnek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bramborové placky do trouby z www.ekucharka.net

Bramborové placky do trouby z www.ekucharka.net

Potřebné ingredience

50 dkg vařených brambor, 2 vejce, 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky, mouka na podsyp, sůl, česnek a pažitka podle chuti, 5 dkg másla.

Postup přípravy

Žloutky a hodně změklé máslo utřeme, přidáme najemno nastrouhané brambory, sůl, pažitku, česnek, mouku a zamícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh. Těsto nebude husté.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Minihamburgříky

Minihamburgříky

Potřebné ingredience

Na hamburgříky: 1 kg hladké mouky 1/2 l mléka sůl (3 vrchovatější lžičky) 2 vejce 16 dkg tuku (namíchané - máslo+sádlo napůl), kostka droždí. Zadělat klasické kynuté těsto, nechat hoďku vykynout, udělat kuličky asi jako pimpongové míčky, dáváme na plech vyložený pečcím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme sypat sezamem, nebo čímkoliv a dáme do vyhřáté trouby na cca 175 stupňů na 20 minut, podle velikosti kuliček.

Postup přípravy

Po vychladnutí kuličky rozřízneme a plníme v podstatě čímkoliv, já jsem dělala:
- kapka hořčice a kečupu, rozmáznout, na to natrhaný ledový salát, pak kousek kuřecího steaku …

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
** VAJEČNÁ TLAČENKA **

** VAJEČNÁ TLAČENKA **

Potřebné ingredience

30 dkg dietního salámu, 1 moravanka (kuvnojanka, hradišťanka), 1 cibule, 200 g majonézy, 5 vajec - uvařených natvrdo, 1 kostka masoxu, 450 ml vody, voda z moravanky, 50 g želatiny (2 sáčky jemně mlété Dr. Oetker)

Postup přípravy

salám, vejce, cibuli a moravanku si nakrájíme na malé kostky, v 1 jedné sklenici vody necháme nabobtnat želatinu (cca 30 minut), v druhé sklenici vody uvaříme masox a vlejeme do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
++ŘÍZKY ZASE JJINAK++

++ŘÍZKY ZASE JJINAK++

Potřebné ingredience

VŠE MOŽNÉ

Postup přípravy

Řízky úplně jinak


Vepřové řízky, strouhanka, vejce - dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
Vepřové řízky mírně…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
hraběnčiny řezy

hraběnčiny řezy

Potřebné ingredience

0,5 kg pol.mouky,hera,prášek do pečiva, 5 žloutku,rozinky, 5 bílků,6 větších jablek,15 dkg cukru moučka

Postup přípravy

mouku,cukr, pdp,žloutky a heru smícháme a uděláme ručně těsto,které dáme do mražáku na 10 min.odpočinout.Jablka nastrouháme a ušleháme si sníh. Těsto dáme na peč.papír na to…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný závin

Slaný závin

Potřebné ingredience

* 1x listové těsto * 1/2 kysaného zelí * 30 dkg anglické slaniny * 30 dkg moravského uzeného

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme, dospod vložíme angl. slaninu, na slaninu dáme kysané zelí a na zelí moravské uzené. Zavineme, vložíme na pekáč a pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
"BOMBOVNÍ"RYBÍ KARBOŠE

"BOMBOVNÍ"RYBÍ KARBOŠE

Potřebné ingredience

2 kg rybích filet (lepší jsou klasické filety,ne pangas) 2 vajíčka sůl,pepř strouhanku Nálev: 1,5 l vody, 0,5 l octu, 4 dkg soli, 14dkg cukru. 3 cibule, bobk.list, nové koření,pepř

Postup přípravy

Filety pomeleme a přidáme všechny ingredience. Strouhanku jen tolik aby se šli dobře tvarovat kuličky, které ještě obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova (super je to ve…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
CALZONI AL FORNO-kapsy z trouby-rychlovka bez kynuti!

CALZONI AL FORNO-kapsy z trouby-rychlovka bez kynuti!

Potřebné ingredience

TESTO-500 gr hladka mouka * 250 gr vlazne mleko * 30 gr drozdi * 30 gr cukr * 125 gr masla * 1 lzicka soli *** NAPLN-200 gr sunka * 200 gr mozzarella (nebo jiny mekci syr) * vajicko na potreni

Postup přípravy

Do misy s moukou vmichame mleko,ve kterem jsme rozpustili drozdi s cukrem.Pridame zmekle maslo nakrajene na kousky,sul a vypracujeme hladke testo.Hned po zpracovani vyvalime na 1…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Zajac z kysnuteho cesta

Zajac z kysnuteho cesta

Potřebné ingredience

CESTO:500g hl.muky,1/2 drozdia,250ml tepleho mlieka, 1 čl cukru,1,5 čl soli,70 ml oleja,PLnka:cesnak,syr,vegeta.hera

Postup přípravy

.Vypracujeme si kysnute cesto,nechame 1 hodinu kysnut.Vymiešame si zo surovín plnku.Potom rozdelíme cesto na dve časti.Každu čast na pät kuskov.Kusky si vyvalkame na placky ktore…

Zobrazit více...

Kategorie