Celerová pomazánka
Potřebné ingredience
1/2 menšího celeru, 2 malá vejce natvrdo, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř, petrželka, 100g šunky, 1 lžička octa, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce žervé
Postup přípravy
Celer oloupeme a uvaříme ve vodě s octem doměkka, necháme vychladnout. Šunku nasekáme, vejce a celer nastrouháme najemno. Vše smícháme, necháme chvíli odležet.
Pomazánka z masové/vepřové konzervy
Potřebné ingredience
1 plechovka vepřové konzervy (kupuji v Lidlu, nebo používám naši domácí), cibule,3-4 vejce, plnotučná hořčice, troška pepře, sůl.
Postup přípravy
Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na malé kousky. Já vše dělám v malém mixéru: vyklepnu do něj konzervu, přidám nakrájenou cibuli a nakrájená vejce. Rozmixuji,…
Paštika
Potřebné ingredience
500g jater, 180-200g másla, 1 šlehačka, sůl, pepř, česnek, šalvěj, rozmarýn, 80 - 100g červeného vína, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Játra orestujeme na přepuštěném másle, po chvíli přidáme nasekané bylinky, česnek, pepř a sůl. když jsou játra do růžova (nesmí být vysušená), přilijeme víno a necháme ho vyvařit.…
Sloní žrádlo
Potřebné ingredience
40 dkg godhaj 1-2 větší cibule 4 kyselé okurky 20 dkg majolka Omáčka 2 KL kečup 2 KL olej 2 KL ocet 3-4 KL plnotučná hořčice ½ KL chilli 2 KL cukr
Postup přípravy
Jemně nastrouhat salám, okurky a cibuli. Vše na omáčku svařit a nechat vychladnout. smíchat nastrouhané, omáčku a majolku a nechat do druhého dne odležet
Ředkvičkova pomazánka
Potřebné ingredience
250 g tučného tvarohu 100 g šunky nejvyšší jakosti 100 g majonézy 4 ředkvičky 3 natvrdo uvařená vejce 2 ks jarní cibulky i s natí sůl dle potřeby
Postup přípravy
Tvaroh s majonézou vyšleháme dohladka Přidáme najemno pokrájenou cibulku včetně natě Šunku nakrájíme na drobné kostičky, uvařená vejce nasekáme nadrobno a ředkvičky…